Çözüldü S10 vs S10 lite

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali 183

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
S10 almaya karar vermiştim ki S10 lite’ın çıkacağıyla ilgili haberler çıktı hatta fiyat bile sızdırıldı aslında o kadar çok bekleyemem ama fiyat ve özellikler olarak S10’dan daha iyi görünüyor ne yapmalıyım ?

Çözüm
Exynos zaten kötü değil, kötü diyen kim? Exynos 9820 tek çekirdek performansında SD 855-855 Plus modellerini ezip geçiyor.

Samsung'un kafası karışmış olmalı lite'ın özellikleri nasıl normalden daha yüksek olup ucuz olur.
Normalden yüksek değil ki sadece batarya olarak ön plana çıkıyor S10 serisine göre. Ekran, kamera tarafında S10 serisi çok daha iyi. CPU noktasında da ABD pazarındaki S10 serisinde SD 855 yongası var zaten.

Xiaomi Redmi Note 8 modelinde kullanılan 48MP İsocell GM2 sensör var diye biliyorum.
G2 değil G1 model adı. Bu sensör orta üst telefonlarda kullanılan bir sensör amiral gemisi modellerdeki 12 MP'lik Samsung modelleriyle asla yarışamaz, arada ciddi farklar söz konusu.
@caquash Antutu puanına göre CPU değerlendirilmez, bir geçerliliği yok. CPU için kıstas kabul edilen uygulama Geekbench programıdır, Geekbench 4 sürümü gerçekçi değer verir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Antutu doğru sonuçlar veren bir uygulama değil, XS modelindeki A12 yongası CPU ve GPU, S10 serisindeki 9820 ve G76 MP12 modelinden açıkça güçlü olmasına rağmen Antutu CPU performansını iki model arasında az gösteriyor, GPU olarak A12 yongasındaki GPU daha güçlü olmasına rağmen G76 MP12 daha güçlü diyor, tamamen yanlış bilgiler.

E hadi buna da bir kulp bul.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

@caquash İşlemciler hakkında bilgin yok bana maval okuma. S10e modeli ayrıca 6 GB RAM, diğerinde 8 GB RAM var, bu uygulamalar arası geçişe etki eder. İkincisi Qualcomm işlemciler uygulama optimizasyonu olarakta daha iyidir, güncellemeler ile de optimizasyonlar düzeltiliyor. Videoda da gözle görülür fark yok, Asphalt 9 oyununu benzer açmışlar, oyun performansında S10 Lite daha iyi, oyunu çabuk yüklemesi S10e modelinin oyun performansında daha iyi olacağı anlamına da gelmez, baştan beri sana diyorum CPU olarak Exynos 9820 yongası, GPU tarafında ise SD 855 avantajlı.

Peki Total'de S10 Lite modeli S10E'e göre daha hızlı ve daha iyi oyun ve uygulama performansı verecektir, yalnızca tek çekirdek hızının daha iyi olması pratikte telefon hızına olumlu katkı sağlayamıyor.

Tek çekirdekte değil, çoklu çekirdekte de Exynos 9820 daha güçlü, 9810 modeli bile tek çekirdekte SD 855 modelinden daha güçlüdür. İki model arasında RAM farkı var bu günlük kullanımına etki eder. Optimizasyonlarda düzeltiliyor, her zaman aynı kalmıyor. Attığın videoda da uygulama açışları arasında devasa fark yoktu. Bunlara bakılarak bu işlemci daha güçlü denmez. Attığın videoda Asphalt 9 oyununu aynı sürede açtılar, halbuki GPU performansı konusunda SD 855 açıkça daha iyi.

Exynos işlemcilerin güç yönetiminin daha iyi olduğu duymuştum.

S10e'den deneyimlediğim kadar, Exynos işlemcilerin bataryayı daha tasarruflu kullandığını söyleyebilirim.

Ayrıca güç tasarrufu modunda işlemci performansı ciddi derecede sınırlamasına rağmen hissedilmiyor gibi bu sınırlama.

Exynos işlemcilerin güç yönetiminin daha iyi olduğu duymuştum.
SD rakipleri kadar başarılı değil açıkçası. S20 modelinde bu durum daha da belirgin olmuş pil tüketimi konusunda. GPU'da etki ediyor, sadece işlemcinin etkisi, hatta yonga içindeki hareket işlemcileri, yapay zeka onlarla güç tüketimi etkiler. Saf güç olarak daha güçlü olduğu için SD rakiplerinden doğal olarak daha fazla güç tüketiyor, aynı TDP oranında daha fazla güç artışı sunmak zor iştir, özellikle de kullandığın işlemci mimarisi aynı olduğun için. Elbette özelleştirilmiş çekirdekleri var Samsung'un, fark yarattığı nokta burası, onun artısı olduğu gibi dezavantajı var. Artısı daha güçlü bir CPU, eksisi ise güç tüketimi ve ısınma. Artık özelleştirilmiş çekirdek yapmaktan da vazgeçti Samsung. Qualcomm firması da bundan vazgeçmişti.

S10e'den deneyimlediğim kadar, Exynos işlemcilerin bataryayı daha tasarruflu kullandığını söyleyebilirim.
Mediatek gibi bataryayı sömüren işlemciler değil zaten, güç tüketimleri kötü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…