S20 FE ve A52'nin sorunları cidden var mı?

Bugün mağazada inceleme fırsatı bulduktan sonra S20 FE'ye çok ısındım ancak A52'nin ekranı biraz bana akmıyor gibi geldi. Herkes S20 FE'nin dokunmatik problemi olduğunu söylüyor ancak ben mağazada inceledim. Hatta birkaç fotoğrafı büyütmeyi falan denedim ve sorunsuz gibiydi. Acaba bu sorun çözüldü mü? Eğer kullananlar varsa aydınlatabilirler mi beni?
A52'nin de kapak sorunu var diyorlardı ama o ne kadar doğru bilemedim. A52 kullanan birileri yanıtlarsa çok memnun olurum.

S20 FE'nin Exynos çipinden gelen ısınma(çok ciddi değil, bir telefondan biraz daha sıcak çalışıyor) sorunları var. S20 FE'nin ekranı 120 Hz olduğu için çok akıcı hissettirir. Ancak A52'nin ekranı 60 Hz olduğu için özellikle 120 Hz'den 60 Hz'ye geçince kasma hissi uyandırır. Bu tamamen algısaldır ve cihazın kusuru değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
S20 FE'nin Exynos çipinden gelen ısınma(çok ciddi değil, bir telefondan biraz daha sıcak çalışıyor) sorunları var. S20 FE'nin ekranı 120 Hz olduğu için çok akıcı hissettirir. Ancak A52'nin ekranı 60 Hz olduğu için özellikle 120 Hz'den 60 Hz'ye geçince kasma hissi uyandırır. Bu tamamen algısaldır ve cihazın kusuru değildir.
Kendi 5 senelik telefonum da daha akıcı gibi hissettirdi aslında ama algısaldır yüksek ihtimalle dediğiniz gibi. Peki A52'nin çerçeve sorunu var mı? Doğruluk payını bilmiyorum ama şöyle iki tane video izlemiştim:
Video 1, Video 2

A bir de S20 FE'nin ısınma problemleri zannediyorum ki oyunlarda falan ortaya çıkıyordur. Öyle İnstagram, Twitter, Snapchat veya Spotify gibi uygulamalar da değil. Eğer durum böyleyse benim için sıkıntı değil. Ama Ghost Screen sorunları var deniyordu telefonda bir aralar onlar çözüldü mü acaba?

@MysticVezonTR, A52 plastik gövdeli bir telefon. Alüminyum veya paslanmaz çelik gövdelere karşı bükülme direnci doğal olarak çok daha az. Telefonun üzerine oturmadığınız sürece bir durum olacağını pek sanmam.

@MysticVezonTR, A52 plastik gövdeli bir telefon. Alüminyum veya paslanmaz çelik gövdelere karşı bükülme direnci doğal olarak çok daha az. Telefonun üzerine oturmadığınız sürece bir durum olacağını pek sanmam.
Peki S20 FE'deki Ghost Screen'i biliyor musunuz? Eğer bu sorun çözüldüyse ona yönelebilirim çünkü.

@MysticVezonTR, Her OLED veya AMOLED ekranda karşılaşma ihtimaliniz olan bir sorundur ghost screen sorunu. Eski telefonum Galaxy S8'im bu sorundan muzdaripti. Şu anda kullandığım S20+'da şimdilik yok gibi gözüküyor. Siz ghost screen'i ekranda iz kalması olarak tanımlanıyor. Ghost touch denilen kendi kendine dokunma veya dokunmayı algılamadaki sorunları ise güncellemeyle iyileştirildiği söyleniyor.
Ben de S20 FE almayı düşünüyorum. bu bahsedilen problemler düzeldi mi acaba?
S20 FE'nin snapdragon işlemcili sürümü ülkemize gelecek diye duydum. Şimdiki satılan Exynos'lu modele göre daha az ısınan ve daha az pil harcayan bir işlemci. Normal kullanan birisi için aralarındaki farkı anlamak çok zor.

@Cruslan yorumlara bakıyorum da insanlar da dediğiniz gibi çok ısınıyor demişler. Almak akıl karı değil gibi. Dediğim olay şeydi bu arada: Youtube videosunda bir uygulama açıyorlar ve 3 parmağı dokundurup hareket ediyorlar ve hareket ettirilen belgi bir bölgede resmen temassızlık oluyor oraya işlemiyor telefon. Yani böyle bir problemli telefon almak cidden kötü olur.
Yeni modelini beklemek isterdim ancak şuanda almak mecburiyetindeyim maalesef. :/

İnsanların abarttığı kadar bir ısınma yok. Normal bir telefona göre elbette serin çalışmıyor. Şikayetvar sitesinde gördüğünüz her mesajı da sorun olarak algılamayın. O sitede çıkmamış Iphone 13 hakkında bile şikayet vardır.

S20 FE modelinde ilk başlarda dediğin sorun vardı, daha sonra güncelleme ile çözüldü bildiğim kadarıyla.

İnsanların abarttığı kadar bir ısınma yok. Normal bir telefona göre elbette serin çalışmıyor. Ş,ikayetvar sitesinde gördüğünüz her mesajı da sorun olarak algılamayın. O sitede çıkmamış Iphone 13 hakkında bile şikayet vardır.
Ben hiç şikayetvar'a bakmadım hocam ya burada okuduklarıma sadece inandım. :D Öyle diyorsanız doğrudur ama şimdi bu kadar insan anlatınca da insan korkuyor haliyle. Peki A52'den haberiniz var mı hocam? Youtube videolarında gördüğüm kadarıyla parmak izi okuyucusu pek hızlı değil gibi gözüküyor.
A52'nin sırf bu özelliği yüzünden Note 10 Lite bile bakabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı