S20 FE vs S21 FE 5G arasından hangisi alınır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF Gaming A15 FA507RC | R7 6800h | RTX 3050| 32GB RAM
iPhone 7 telefonumun artık ömrü dolduğu için kendime telefon arayışına girdim ve S21 FE de karar kılmıştım fakat bazı arkadaşlar aradaki 4 bin TL fiyat farkına değmeyeceğinden ve Snapdragon işlemcisi olmasından dolayı S20 FE öneriyor. Telefonda çok fazla oyun oynayan biri değilim benim için sosyal medya uygulamalarında akıcı bir şekilde çalışması yeterli. Ayrıca telefonun beni uzun bir süre götürmesi lazım. Bu iki kriteri göz önünde bulundurarak sizce S21FE ye 4K fazla vermeye değer mi? He bir de unutmadan S20 serisinin tasarımını beğenmiyorum. Siz olsanız hangisini alırdınız?

iPhone 7 telefonumun artık ömrü dolduğu için kendime telefon arayışına girdim ve S21 FE de karar kılmıştım fakat bazı arkadaşlar aradaki 4 bin TL fiyat farkına değmeyeceğinden ve Snapdragon işlemcisi olmasından dolayı S20 FE öneriyor. Telefonda çok fazla oyun oynayan biri değilim benim için sosyal medya uygulamalarında akıcı bir şekilde çalışması yeterli. Ayrıca telefonun beni uzun bir süre götürmesi lazım. Bu iki kriteri göz önünde bulundurarak sizce S21FE ye 4K fazla vermeye değer mi? He bir de unutmadan S20 serisinin tasarımını beğenmiyorum. Siz olsanız hangisini alırdınız?
O arkadaşlar kimler acaba ? Arada ki farka ve güncelliğe değer S21 FE için. Exynos 2100 sorunlu bir SoC değil.

S21FE yi alırdım aldımda. 4 aydır kullanıyorum çok ağır oyun oynamazsanız ısınmıyor günde 6 saat ekran süresi alıyorum. Sorularınızı alayım.

@talha kaşıkcı açıkçası aralarındaki 2 yıl ve ekran farkı nedeniyle S21 FE'ye oyumu veririm.
Ama SD 865'in Exynos 2100'den daha sağlam bir SoC olduğu gerçeği değişmiyor.
Testlerde aralarında oluşan puan farkı Exynos 2100'ün çok daha yüksek W değerlerde tuketmesiyle anca oluyor.
Kamera sensörleri neredeyse aynı zaten. S20 FE bataryası bir nebze daha iyi.
Ama tasarım, ekran ve guncellik benim için önemli detaylar. Sizin icin de öyleyse S21 FE tercih edin. Keşke aradaki 2 yıl kameraya da yansisaymis...

S21 FE.

S21FE yi alırdım aldımda. 4 aydır kullanıyorum çok ağır oyun oynamazsanız ısınmıyor günde 6 saat ekran süresi alıyorum. Sorularınızı alayım.

Oyun neredeyse oynamıyorum hatta en son ne zaman mobil oyun oynadım hatırlamıyorum bile.

@talha kaşıkcı açıkçası aralarındaki 2 yıl ve ekran farkı nedeniyle S21 FE'ye oyumu veririm.
Ama SD 865'in Exynos 2100'den daha sağlam bir SoC olduğu gerçeği değişmiyor.
Testlerde aralarında oluşan puan farkı Exynos 2100'ün çok daha yüksek W değerlerde tuketmesiyle anca oluyor.
Kamera sensörleri neredeyse aynı zaten. S20 FE bataryası bir nebze daha iyi.
Ama tasarım, ekran ve guncellik benim için önemli detaylar. Sizin icin de öyleyse S21 FE tercih edin. Keşke aradaki 2 yıl kameraya da yansisaymis...

Dediğim gibi oyunlarla aram pek yok yani normal kullanımda SD ve Exynos arasında ne kadar fark olur bilemem ama benim için de ekran, tasarım ve güncellik daha ön planda muhtemelen S21 FE alacağım.

S21 FE ufak iyileştirmeler içeriyor en önemli fark Android 12 ile çıkması. S20 FE ise Android 10 ile çıktı. S20 FEnin parlaklığı biraz düşük sanırım. S21 FEnin de işlemcisi fazla güç tükettiği için batarya hızlı bitiyor diyenler var. Ben 4 bin verip S21 FE almayı tercih ederdim herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı