S20FE ilk açılışta ısınıyor

Buna bi düzenleme getirirler mi sizce?
Açıkçası SD 865 zaten ısınmaya meyilli bir işlemci. Muhtemelen son Android sürümleri ağır geliyor. Samsung Android 14'ü kalkıp da SD'li S20 FE'ye vermez ise normal karşılarim. Çünkü @cumali_032 başta olmak üzere birçok kişi aynı sorundan muzdarip.
Ama yazın da verdiği etki ile daha çok ısınıyor.

@429065 sadece 865 ile alakalı bir durum değil ilk nesilden itibaren 800 serisi zaten ısınan işlemciler. Ama buna rağmen performansları iyi. Note 3 N9005 ve MI 6 gibi cihazlarımda da olan bir sorundu zaten.
Optimizasyon ile alakası da var. Çünkü SD 888, GT 2'de ısınma sorunu yasatirken, S21'de ısınmıyor. Üstelik GT 2 sağlam bir soğutma sistemine sahipken durumlar böyle.
İlk çıktığı zamanlar hatta 1 yıl önceye kadar kimse SD 865 ısınıyor demiyordu. Isinanlar da sorunlu çıkıyordu. Son zamanlarda arttığını düşünüyorum kısacası.
Zaten performans olarak laf etmek hatalı olur. Stabil bir şekilde çalışıyorlar.

Optimizasyon ile alakası da var. Çünkü SD 888, GT 2'de ısınma sorunu yasatirken, S21'de ısınmıyor. Üstelik GT 2 sağlam bir soğutma sistemine sahipken durumlar böyle.
İlk çıktığı zamanlar hatta 1 yıl önceye kadar kimse SD 865 ısınıyor demiyordu. Isinanlar da sorunlu çıkıyordu. Son zamanlarda arttığını düşünüyorum kısacası.
Zaten performans olarak laf etmek hatalı olur. Stabil bir şekilde çalışıyorlar.

Evet doğru, ama ben bu soğutma olayına pek inanmıyorum para tuzağı gibime geliyor, en nihayetinde avuç kadar bir cihazdan bahsediyoruz ki bu cihazlar orta segment bir laptoptan daha iyi performans veriyorlar. O laptopları soğutmak için yapılanları düşününce, telefona koydukları minicik pasif soğutma ne yapsın. Isınmaları doğal, SD8 serisi zamanla daha fazla ısınmaya başlıyor telefonun işlemcisini soğutacak bir yapı olmadığı için.

Evet doğru, ama ben bu soğutma olayına pek inanmıyorum para tuzağı gibime geliyor, en nihayetinde avuç kadar bir cihazdan bahsediyoruz ki bu cihazlar orta segment bir laptoptan daha iyi performans veriyorlar. O laptopları soğutmak için yapılanları düşününce, telefona koydukları minicik pasif soğutma ne yapsın. Isınmaları doğal, SD8 serisi zamanla daha fazla ısınmaya başlıyor telefonun işlemcisini soğutacak bir yapı olmadığı için.
Mesela Xiaomi 12T'yi ısındırmak imkansız. Taş gibi soğutma sistemi koymuşlar. Hepsinin hakkını yiyemem.

Buna bir düzenleme getirirler mi sizce?

İlk çıktığında da böyleydi, şu anda da böyle. S20 FE Vapor Chamber'a ya da Graphite soğutmaya sahip olmadığı için pek serin çalışmaz. 865'in en verimsiz çalıştığı kasa olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada kurulumdaki ısınmadan bahsedilmiş.

Soğutma ve kasa işleri çok absürt derecede değiştiriyor, para tuzağı değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Snapdragon 865+’lı Note 20 Ultra 30 FPS’lerde gezerken 865’li Mi 10T Pro, A14 Bionic’in en verimli çalıştığı kasayı geçiyor.

Al işte bir S20 FE mağduru daha. Gelip konularda S20 FE öneriyorlar sonra buraya cevap yazmadan afedersiniz bir yere gidiyor. Yazın her telefon ısınır ama bu model problemli.

İade edin derim.

Model problemli falan değil dostum. Senin telefonun sorunlu. Kurulumda ısınmayan telefon yok, kendi kullandığım iPhone 12 bile güncellenirken alev gibi oluyor.

Telefon elime yeni ulaştı. Kurulumunu falan yapıyorum kameranın yan tarafı hissedilecek derecede ısınıyor. İlk açılış için normal midir değil midir bilemedim. Telefon hala kurulum yapıyor üstte bildirim olarak öyle gözükmekte.
Kurulumda ısınması normal bendede S20FE var kurulum yaparken baya ısınmıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı