İnceleme S21 FE deneyimi

Ben de 2. el bir S21 almıştım, ısınma sorunundan ziyade günde en az 2 kere şarja takmam gerekiyordu ve performansı da inanılmaz kararsızdı, kimi zaman Geekbench de 4000 skora kadar zorlarken bazen 2000 küsur skor anca elde ediyordu. Garantisi vardı şansımı denedin, garanti bataryasın ve soketini değiştirdi o günden itibaren 2 saat olan ekran sürem 5 saate çıktı, tasarruf modunu aktifleştirince yaklaşık 10 saat ekran süresi verebiliyor(YouTube, Google ve crash Royale gibi hafif oyunlar). Cihazın batarya sorunu olarak batarya sağlığı iyi olmayabilir ve ısınma sorunu olarak temiz kurulum yapmak şart(2 hafta kadar iyi batarya ve işlemci performansı beklemeyin fakat 2 hafta sonrasında eğer donanımsal sorunu yoksa iyi günlerde kullanın kendi S21 cihazıma aynı tarifeyi kullandım şu an mükemmel durumda).

Senin öğrenmen gereken daha çok şey var hocam. Ezbere yorum yapmayı bırakmanız lazım önce.
Sabahtan beri sadece Exynos alinmaz diye geveleyen birisi icin fazla cesurca bir yorum olmus.

Dostum asla ama asla boyle bir karşılaştırma yapılmaz, bunların özelikleri aynı olması aynı olduklarıma anlama gelmez, bunun mimarisi var ,kakararlığı var, güç tüketimi var. Snapdragon versyonu o da pek iyi değil biliyorum ama ısınma soeunu daha az en azından bu daha jyi

Telefonun isinmasiyla islemcinin basarisizligi o kadar alakasiz ki Maalesef bilgin yok, fikrin var sadece.

Aynen işlemci telefonla alakasız bir şey zaten Senin bilgin bu onuda anlamış olduk

Dostum asla ama asla boyle bir karşılaştırma yapılmaz, bunların özelikleri aynı olması aynı olduklarıma anlama gelmez, bunun mimarisi var ,kakararlığı var, güç tüketimi var.
Anlamaz.

Sabahtan beri sadece Exynos alinmaz diye geveleyen birisi icin fazla cesurca bir yorum olmus.
Alınmaz.

Evet haklısınız fakat güc tasarufu modunu açmak bana saçma geliyor, ben zaten bu telefonu 120 hz kulanmak için ben bu telefona para verdim, ben bu telefonu gücünü kulanmak için aldım ve bunu kısıtlayarak durumu cözmek bence çok yanlış yeni nesil intel işlemciler gibi

Dostum asla ama asla boyle bir karşılaştırma yapılmaz, bunların özelikleri aynı olması aynı olduklarıma anlama gelmez, bunun mimarisi var, kararliligi var, güç tüketimi var.
Kullanilan cekirdekler temel yapiyi belirler. SoC'a GPU da dahil oldugu icin tamamen aymi SoC demedim zaten, cekirdekleri ayni dedim. CPU gucu olarak benzerler. Yoksa isin icine NPU ve ISP gibi detaylari katarsak Snapdragon daha iyi zaten.

Ayrica su an uretilen SoC'lara bakarsan kullanilan cekirdekler hep ayni artik, yani mimari, guc tuketimi gibi dedigimiz unsurlar artik minimal duzeye indirgenmeye basladi. Dimensity 9300, Exynos 2400 ve Snapdragon 8 Gen 3'te de ayni cekirdekler kullaniliyor ornegin.
Aynen işlemci telefonla alakasız bir şey zaten Senin bilgin bu onuda anlamış olduk
Telefonun isinmasinin sebebi kotu sogutma tasarimi kullanilmasidir. Bir islemci iyi bir sogutmayla soguyorsa burada suc islemcide degil kotu sogutma tasarimi kullanan markadadir. Iyi sogutmaya ragmen isinan islemci sorunludur. Samsung S22 Plus oncesinde Vapor Chamber yerine graphite kullandigi icin berbat sogutma tasarimina sahip, dolayisiyla isinmalari normal. Bahse varim ki Vapor Chamber ne demek bilmiyorsundur. Snapdragon 888'i Vapor Chamber ile kullanan bir cihaz gayet iyi calisiyor.

Exynos 2100 ve Snapdragon 888, ikisi de Samsung'un 5LPE uretim bandindan gecti. Normalde Snapdragon yongalari TSMC uretiyor lakin 888 ve 8 Gen 1'de durum farkliydi. Gayet de isiniyorlar yani.
Termal testlerde de bunu gorebiliyorsunuz, ham gucleri cok yakin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet haklısınız, ama yine de kıyaslarken bu tarz küçük detayları bence eklemek lazım, elinze sağlık verdiğiniz bilgiler için.

Ben şehir dışında olduğum zamanlarda pile ihtiyacım olur o zamanlar tasarruf modu inanılmaz işime yarıyor, fakat normal kullanım olduğu zamanlarda 120 Hz kullanılmalı ki sağlıklı bir S21 veya S21 FE mutlaka 120Hz de en az 4-5 saat ekran süresi vermelidir.

Sabahtan beri sadece Exynos alinmaz diyorsun ve iyi olsaydi Avrupaya Snapdragon yerine Exynos gelirdi diyorsun ama ben S22'nin Exynos 2200 versiyonu yerine Snapdragon versiyonu geldi deyince cevap vermiyorsun hakarete basvuruyorsun. Epey talihsiz bir hareket. Firma neyi senin bolgene satmak isterse onu satar, buna da sen hicbir sekilde mudahale edemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…