İnceleme S21 FE deneyimi

Öncelikle A52 kullanıyordum. A54, A51, A50, 14 Pro Max gibi telefonlarım vardı ve Samsung'un DeX özelliğinden faydalanmak istiyordum. Bunu uygun fiyata almak da hedefimdi.

S21 FE'yi çok beğendim; özellikleri falan gerçekten hoşuma gitti. Fakat Exynos işlemci, zamanında Exynos ile S7 Edge'de tanışmıştım. Telefon ısınırdı ama o zamanlar umursamazdım, sonuçta çocuktuk, liseliydik.

Eğer S22 FE olsaydı, S22 FE alacaktım ama yoktu. Ben de S23 FE ile S21 FE'yi kıyaslayıp S21 FE aldım. Keşke almaz olaydım.

Telefonun hızı mükemmel, görünüşü güzel. Telefonu ilk aldığım gün gittiğim restorandaki görevlilerden, marketteki insanlara kadar herkes çok beğendiğini belirtti. Elimde görünce bu ilk başta hoşuma gitti tabii, fakat telefon ilk günden beri sıcaktı. Ortalama olarak telefon kendi kendine 40 derecelerde takılıyor. Sorun bende mi diye araştırınca genel bir ısınma sorunu olduğunu gördüm. Bunu bilerek aldım ama bu kadar sıcak olmasını beklemiyordum.

Telefonun genel bir ısınma sorunu yok, genel bir yangın sorunu var. Şu an bu yazıyı yazarken telefon Wi-Fi'da 44-45 derecelerde, ılık bir ortamdayım. Bunu bir kenara bırakıyorum.

Batarya performansı olarak telefon cidden iyi değil. Bu iki özellik beni telefondan soğuttu.

Kamera performansı olarak oldukça iyi. Şu an elimde A55 ile kıyaslıyorum, benzer fiyatlarda, kamera performansları neredeyse aynı ama S21 FE bir tık daha iyi hala. Genel performans olaraksa:

Bu telefonun işlemcisi pek iyi değil! Amiral gemisi işlemcisi olmasına rağmen çok kararsız. Yani işlemci düzenli bir performans sunamıyor, üstelik ısınıyor ve şarjı da hızlı bitiyor.

Ben bu cihazı sevdim, güzel cihaz, ama cidden bu özellikler beni soğuttu. İkinci el 10 bin TL'ye falan alsaydım umursamazdım ama ben bu cihaza 16 bin TL verdim ve buna pişman oldum. Güzel bir cihaz ama sorunları var. Alınır mı? Sahip olduğu ek özellikler, DeX, kablosuz şarj vs. şahsen benim tercihim şu an A55 olurdu, A54 de olurdu.

Şu an yeni bir cihaz alıyorum, S24 Ultra. Şahsen ben başta S23 Ultra ve S24 Plus arasında kaldım. S24 Plus'a Exynos koyduklarını görünce arkama bakmadan kaçtım. Exynos'tan uzak duruyorum.

Peki Snapdragon modelli S21 FE'ler? Batarya performansları yine pek iyi değil fakat en azından ısınma sorunu yok. Bu yüzden onlar alınabilir ama şahsen ben asla bir daha Exynos işlemcili bir amiral gemisi almayacağım.
(İsterseniz ısınma soeunuyla iligli telefonun uyarlarını da gösterebilirim)
---

Bu şekilde daha akıcı ve anlaşılır oldu.

Bunun mimarisi var ,kararlığı var, güç tüketimi var.
Mimarileri ayni zaten, bildiğimiz mobil ARM mimarileri. CPU cekirdekleri ayni. Iki SoC'u ureten de Samsung, uretildigi dugumler (5LPE 5nm) de ayni. Guc tuketimi yonunden de benzerler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sabahtan beri sadece Exynos alinmaz diyorsun ve iyi olsaydi Avrupaya Snapdragon yerine Exynos gelirdi diyorsun ama ben S22'nin Exynos 2200 versiyonu yerine Snapdragon versiyonu geldi deyince cevap vermiyorsun hakarete basvuruyorsun. Epey talihsiz bir hareket. Firma neyi senin bolgene satmak isterse onu satar, buna da sen hicbir sekilde mudahale edemezsin.
Yorumuzdaki Firma neyi bölgende satmak isterse onu satar kısmına katılmıyorum. Evet genel özelik, sıcaklık, kararlılık v.b şeyleri aynıysa tabii ki de istediği gibi satabilir fakat ortada farklılıklar mevcutsa bu kesinlikle kabul edilemez. Konu Exynos snapdragondan bağımsız. Avrupada ki adam da aynı parayı ödüyor ben de aynı parayı ödüyorum birbirimizden bir üstünlüğümüz yok bu yüzden en iyisini almamız gerekiyor.

Yorumuzdaki Firma neyi bölgende satmak isterse onu satar kısmına katılmıyorum. Evet genel özelik, sıcaklık, kararlılık v.b şeyleri aynıysa tabii ki de istediği gibi satabilir fakat ortada farklılıklar mevcutsa bu kesinlikle kabul edilemez. Konu Exynos snapdragondan bağımsız. Avrupada ki adam da aynı parayı ödüyor ben de aynı parayı ödüyorum birbirimizden bir üstünlüğümüz yok bu yüzden en iyisini almamız gerekiyor.
Aralarinda devasa farkliliklar olmuyor genelde, zaten o kadar devasa fark olsa ya ikisini birlikte satar ya da birisini alt model olarak sunar.

S22 Ultra'nin S8G1 ve EX2200 kiyaslamasini yapalim.

Aralarinda 2 FPS ve 1.5 derece var. Test sapmasi diyebilecegimiz kadar onemsiz farklar bunlar. Yani performans acisindan oyun tarafinda pek de bir fark yok. Daha cok NPU ve ISP tarafinda bir miktar fark olur ama yine o da birisi Anya birisi Konya duzeyinde olmaz.

images - 2024-07-18T193937.495 (1).jpeg

Bu tutuma ben de karsiyim bu arada, bolgeye gore urun dagitimi bence de sacma. Ya tek tip uret ya da ikisini de her yere dagit.

Mimarileri ayni zaten, bildiğimiz mobil ARM mimarileri. CPU cekirdekleri ayni. Iki SoC'u ureten de Samsung, uretildigi dugumler (5LPE 5nm) de ayni. Guc tuketimi yonunden de benzerler.

Dostum
Verdiğin testler de ciddi bir hata var batarya testi pek önemli degil onu bir kenara bırakıcma şimdilik oyun testi sıcaklık v.s :

Bu testleri incelersen öncelikle kesinlik snapdragon 2100 den daha iyi. Daha yüksek fps alıyor ve daha stabil. S2100 Zaten ısındığından kendini kısıtlıyor ve daha az fps alıyor kararsız ve sıkıntılı bir işlemci :/

Aralarinda devasa farkliliklar olmuyor genelde, zaten o kadar devasa fark olsa ya ikisini birlikte satar ya da birisini alt model olarak sunar.

S22 Ultra'nin S8G1 ve EX2200 kiyaslamasini yapalim.

Aralarinda 2 FPS ve 1.5 derece var. Test sapmasi diyebilecegimiz kadar onemsiz farklar bunlar. Yani performans acisindan oyun tarafinda pek de bir fark yok. Daha cok NPU ve ISP tarafinda bir miktar fark olur ama yine o da birisi Anya birisi Konya duzeyinde olmaz.

Eki Görüntüle 2286059

Bu tutuma ben de karsiyim bu arada, bolgeye gore urun dagitimi bence de sacma. Ya tek tip uret ya da ikisini de her yere dagit.
Evet arada devasal farklılıkla yok haklısını, ve kesinlikle farklı modeller olarka satılmalı.

Fakat bu son zamanlarsa böyle 2400 ve 2200 arasında ciddi bir fark yok karşı modellere göre fakat biz bunlara ciddi paralar bayıyoruz, 1000 dolar verdiğiniz bir üründe ki bizim ülkede daha fazla veriyoriz ama karşılaştırmaya bunu dahil etmek doğru değil neden başka ülkedeki biri benden daha farklı bir şey alıyor ? Nerdeyse denk olsa dahi bu doğru değil. Biz avrupa ile aynı bölgedeyiz bunun başka bir açıklaması olamaz Samsung'un bu politikasını bence kesimlikle biz kulanıcılar olarak desteklememliyiz hatta bu konuda birebir olsa dahi destek sunmamalıyız, bugün ayni işlemcileri satar yarın daha kötülerini de satar ki zamanında sattı bence bu konuda çol daha katı olmalıyız exynos snapsrsgon fark etmez en iyisi hangisiyse o satılmalı bize, satmıyor musum ? O zaman daha az para ödeyeceğiz ya da direkt almayacagız.

@814347 Hocam bunu sadece bize degil her ulkeye yapiyor. Mesela S22'de Exynos 2200 daha zayifti Snapdragon 8 Gen 1'e kiyasla ama TR'ye S8G1 geldi yurt disina Exynos 2200 gitti.
Evet o konuyu biliyorum, ve haklısınız ama mesela bu konuda farkındalık uyandırmak, çol bir etkisi olmayacak ama bu konularda farkındalık kazanırsam isteseler de saha kötüsünü bize gönderemezler mesela exynos 2200 dediğiniz gibi arada inanılmaz farklar yok benimde begendigim alabilecegim bir model fakat :/ bu duruma dıger ülkelerde yaşayan insanlar çok daha fazla tepki koydular zaten aynı parayı veriyoruz ama daha gücsüz cihazlar alıyoruz meselesi onlardan çıktı ve bu tepkileri sayesinda artık samsung istese dahi bunu tekrarlayamayacak. Bu konuda bizim de böylr olmamız gerek. Saygilarımla tartışma için çol teşekkür ederim umarim baska tartışmalarla da da karşılaşırız. (S24 ultra nın gta 4 tesrini çok merak ediyorum)

Evet o konuyu biliyorum, ve haklısınız ama mesela bu konuda farkındalık uyandırmak, çol bir etkisi olmayacak ama bu konularda farkındalık kazanırsam isteseler de saha kötüsünü bize gönderemezler mesela Exynos 2200 dediğiniz gibi arada inanılmaz farklar yok benim de begendigim alabilecegim bir model fakat :/ bu duruma dıger ülkelerde yaşayan insanlar çok daha fazla tepki koydular zaten aynı parayı veriyoruz ama daha gücsüz cihazlar alıyoruz meselesi onlardan çıktı ve bu tepkileri sayesinda artık Samsung istese dahi bunu tekrarlayamayacak. Bu konuda bizim de böylr olmamız gerek. Saygilarımla tartışma için çol teşekkür ederim umarim baska tartışmalarla da da karşılaşırız. (S24 Ultranın GTA 4 tesrini çok merak ediyorum)

Hocam aslında ben Exynos yerine Snapdragon kullanılırsa en az 6 7 bin koyacaklarını düşünüyorum bu yüzden exynosgelmesine bir yandan mantıklı buluyorum, en azından Türkiye için. Malum Snapdragon'un maliyeti Exynos'dan pahalıya patlıyor Samsung için çünkü Samsung'un kendinin değil bu işlemci.

Dostum
Verdiğin testler de ciddi bir hata var batarya testi pek önemli degil onu bir kenara bırakıcma şimdilik oyun testi sıcaklık v.s :

Bu testleri incelersen öncelikle kesinlik snapdragon 2100 den daha iyi. Daha yüksek fps alıyor ve daha stabil. S2100 Zaten ısındığından kendini kısıtlıyor ve daha az fps alıyor kararsız ve sıkıntılı bir işlemci :/

Testlerde hata yok, her test ayni sonucu veremez. Mesela attigin testleri de daha once izlemis ve bilen birisiyim. Snapdragon 888 oyunlarda ve renderda daha avantajli ama gundelik kullanimda attigim testlerdeki gibi orta duzeyde fark bile yok. Mümkün de degil zaten, belirttigim gibi ayni CPU'ya sahip ve ayni uretim yongalar. Ek olarak, S21 serisi oyun icin uygun degil direkt. Sogutmasi yok cunku.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı