S21 FE'ye wipe partition cache nasıl yapılır?

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Selam dostlar, One UI 7 sonrası telefonumu tamamen yeniden düzenledim ve artık eski dosyalardan kurtulabilirim. Arada sırada eski One UI 6.1 sürümünden kalma görüntülere falan denk geliyorum, geri-ileri yapınca o görüntü yok olup aynı yere One UI 7 görüntüsü geliyor. Sanırım cihazım eski dosyalar ile yeni dosyaları karıştırıyor, bu sebeple de bu işlemi yapmak istiyorum aslında. Bu işlemi nasıl yapabilirim? Zararı var mıdır? Nelere dikkat etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonu kapatıp ses açma + güç tuşuna basılı tutarak recovery menüsüne girersiniz, oradan ses tuşlarıyla yukarı ve aşağı gezinip güç tuşuna tıklayarak üzerinde olduğunuz seçeneği seçebilirsiniz.

Oldukça garip, partition cache mantıklı fikir gibi. Yine de ilk defa duyduğum için ben de merak ettim. @Heribert Yavuz bakabilir konuya.

Dikkat etmeniz gereken şey wipe data yapmayın yeter.

Telefonu kapatıp ses açma + güç tuşuna basılı tutarak recovery menüsüne girersiniz, oradan ses tuşlarıyla yukarı ve aşağı gezinip güç tuşuna tıklayarak üzerinde olduğunuz seçeneği seçebilirsiniz.

Oldukça garip, partition cache mantıklı fikir gibi. Yine de ilk defa duyduğum için ben de merak ettim. @Heribert Yavuz bakabilir konuya.

Dikkat etmeniz gereken şey wipe data yapmayın yeter.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam, işlemi açıkladığınız şekilde gerçekleştirmeden önce @Heribert Yavuz hocamın da yorumunu bekleyeceğim.

Oldukça garip, partition cache mantıklı fikir gibi.
Hocam ben de ya Technopat Sosyal ya da Samsung Members'tan görmüştüm, araştırdım ve işime yarabileceğini düşündüm.

S21 FE Hard Reset bağlantısına tıklayarak anlatıma ulaşabilirsiniz. Recovery ekranına geçmek için Samsunglarda cihazınızı USB ile bir cihaza bağlamanız gerekiyormuş (herhangi bir bağlantı oluyormuş).

Hard reset ile cihazınızı tamamen sıfırlamış olursunuz. Dosyalarınızın yedeklerini almayı unutmayın, geri getirme imkanınız yok.

Eğer bu yöntem zor geliyorsa cihaz içinden fabrika ayarlarına sıfırlama yapabilirsiniz. Neredeyse aynı sonuca ulaşmış olacaksınız bu yöntemle de.

Selam dostlar, One UI 7 sonrası telefonumu tamamen yeniden düzenledim ve artık eski dosyalardan kurtulabilirim. Arada sırada eski One UI 6.1 sürümünden kalma görüntülere falan denk geliyorum, geri-ileri yapınca o görüntü yok olup aynı yere One UI 7 görüntüsü geliyor. Sanırım cihazım eski dosyalar ile yeni dosyaları karıştırıyor, bu sebeple de bu işlemi yapmak istiyorum aslında. Bu işlemi nasıl yapabilirim? Zararı var mıdır? Nelere dikkat etmeliyim?

Benzer bir durumu ben de yaşadım dostum. Büyük ihtimalle eski One UI 6.1 verileriyle yeni sistem çakışıyor. "Dosyalarım"dan Android > data/obb klasörlerini. Thumbnails gibi gizli klasörleri ve önbelleği temizleyerek düzeltebilirsin. Google fotoğraf senkronizasyonunu da kontrol et. Sistem dosyalarına dokunmazsan zararı olmaz ama yine de yedek almanda fayda var.

S21 FE Hard Reset bağlantısına tıklayarak anlatıma ulaşabilirsiniz. Recovery ekranına geçmek için Samsunglarda cihazınızı USB ile bir cihaza bağlamanız gerekiyormuş (herhangi bir bağlantı oluyormuş).

Hard reset ile cihazınızı tamamen sıfırlamış olursunuz. Dosyalarınızın yedeklerini almayı unutmayın, geri getirme imkanınız yok.

Eğer bu yöntem zor geliyorsa cihaz içinden fabrika ayarlarına sıfırlama yapabilirsiniz. Neredeyse aynı sonuca ulaşmış olacaksınız bu yöntemle de.
Hocam tamamen sıfırlamayı One UI 8 gelmeden önce yapmayı düşünmüyorum, bu sebeple sadece Wipe Partition Cache ile idare ederim. Yanımda bilgisayarım da yok zaten o yüzden yedekleme yapamam.

Arkadaşlar delirmeme ramak kala işlemi halletim.

Önce telefonu hiçbir şeye bağlamadan Recovery ekranına geçmeyi denedim, tüm tuşuna kombinasyonlarını denememe rağmen olmadı. Sonra aklıma forumda gördüğüm "televizyona taksanız bile oluyor" diyen üye geldi ve onu da denemek istedim. Televizyona bağlamak için Type-C to USB kablosu gerekiyor ancak bende orijinal Type-C to Type-C kablo mevcuttu, bu sebepten ötürü bizimkilerin herhangi bir yerden aldığı dandirik kabloyu kullanmak zorunda kaldım. Bu tarz şeylere dikkat eden birisi olmama rağmen dandirik kabloyu takarken içim "cız" etti resmen, ancak biraz zorlayarak da olsa mecburen takıp denedim ve bu da olmadı.

Hem işlem olmadığı için hem de telefona dandirik bir kabloyu hafif zorlayarak taktığım için sinirim bozuldu ancak pes etmeyip araştırmaya devam ettim. Reddit'te yabancı bir konuda, telefonun orijinal kablosuyla beraber kulaklık kutusuna bile bağlandığında Recovery ekranına girilebildiğini okudum ve denedim. Sonuç, başarılı. Recovery ekranına geçiş yapabildim ve Wipe Partition Cache işlemini gerçekleştirdim.

Telefonu yeniden başlattığımdan beri herhangi bir takılma, donma veya bug görmedim. Yardımcı olan herkese en içten teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı