S21FE 2. nesil pili gerçekten kötü mü?

Bütçe
13.500-16.400
Sürekil 120Hz kullanmanıza gerek yok. Genelde bütün markalarda otomatik ayarlaması için mod var. 60-120 arasında kendi belirliyor Hz'yi.

S21FE 2.nesilde mevcut mu bu ayar?
Max Hertz uygulaması ile yapılıyor diye biliyorum. Dediğim gibi ekran açıkken kullanmadığımız anlarda Hz otomatik düşürüyor 60a, veya video izlerken 24Hz'e düşürüyor. Bunu biz fark etmiyoruz ama pil konusunda olumlu etkiye sebep oluyor.

Son derece haklısınız hocam. Dediğiniz gibi A35 ile S21FE 2.nesil'i karşılaştırmamız doğru değil, hem fiyatları aynı değil hem de segmentleri. Ben dediğim gibi A35 alırsam uzun süre kullanmam ama S21FE 2.nesil'i biraz kullanırım. 2-3 seneye yakın. Kararsız kaldığım nokta S21FE 2.nesil'in beni pil konusunda hayal kırıklığına uğratır mı uğratmaz mı? Yoksa seçimim hiç düşünmeden S21FE 2.nesil olurdu zaten.

Hocam bu duruma biraz da küresel olarak bakmak gerek, s serisi küresel de de aşırı talep gören bir seri, bu yüzden geliştiriciler de aşırı fazla şekilde Custom ROM, recovery ve kernel yayınlıyorlar bu cihazlara. Zaten stock haliyle bile S21FE sizi rahat 2-3 yıl idare edecektir. Ama o süreden sonra da(eğer sıkılırsanız veya yazılım cihazı yavaşlatırsa vs.) Bir Custom ROM atıp keyfinize bakarsınız. Ben 2014 model Tab S'e öyle yaptım mesela Android 10 olarak takılıyor cihaz.

Hocam ben Samsung'un bu güne kadar pilde kötü olduğunu duymadım bence bu sorunun cevabını siz de biliyorsunuz :D

Yani Samsung'lar batarya konusunda fena değiller de şu 25W işini çözseler keşke artık.

S21 FE'de adaptif yenileme yok maalesef.

Kötü olmuş ama yine maksimum 40dk civarı etkiler muhtemelen.

Beklentiniz kaç saat?

S21 FE'de adaptif yenileme yok maalesef.

Beklentim yaklaşık olarak mobil veride 120Hz'de gün içinde oyun olmaksızın 6-7 saat götürsün.

Zaten halihazırda iPhone 7 kullanıcısıyım. Pili çok az gidiyor zaten. 1-1.5 saat gidiyor. Günde 3-4 şarj yetiyor.

Hocam bu duruma biraz da küresel olarak bakmak gerek, s serisi küresel de de aşırı talep gören bir seri, bu yüzden geliştiriciler de aşırı fazla şekilde Custom ROM, recovery ve kernel yayınlıyorlar bu cihazlara. Zaten stock haliyle bile S21FE sizi rahat 2-3 yıl idare edecektir. Ama o süreden sonra da(eğer sıkılırsanız veya yazılım cihazı yavaşlatırsa vs.) Bir Custom ROM atıp keyfinize bakarsınız. Ben 2014 model Tab S'e öyle yaptım mesela Android 10 olarak takılıyor cihaz.

Yani Samsung'lar batarya konusunda fena değiller de şu 25W işini çözseler keşke artık.

Kötü olmuş ama yine maksimum 40dk civarı etkiler muhtemelen.

Hocam bende 20W kullanıyorum 1 saate fulleniyor çok sıkıntı değil ama Samsung'u bilemem.

Beklentim yaklaşık olarak mobil veride 120Hz'de gün içinde oyun olmaksızın 6-7 saat götürsün.

Zaten halihazırda iPhone 7 kullanıcısıyım. Pili çok az gidiyor zaten. 1-1.5 saat gidiyor. Günde 3-4 şarj yetiyor.

Hocam videolara baktım 2024 de aktif olarak 10 saat ekran süresi aldığını belirten var kullanıma bağlı olarak 8 saate düşer minimum.

Mobil veride kullanıma bağlı 120Hz ile 6 7 saat görmeyebilir ki zaten S24 FE bile zar zor geçer bu süreleri. Mobil veride 120Hz sosyal medya kullanımı ile 5 aaat civarı alırsınız diye düşünüyorum. Çünkü mobil veride çok yer.

Hocam bende 20W kullanıyorum 1 saate fulleniyor çok sıkıntı değil ama Samsung'u bilemem.

iPhone 13'ten bahsediyorsanız 3200MAH batarya var 20W ile normal o sürede fullenmesi de 5000MAH ile işte 1.5 saat bekliyorsun da yine iyi süreler değiller hocam her ikisi de. Amiral gemisi cihazlar üst seviye işlemci kullanıyorlar bu da doğal olarak aşırı batarya tüketimine sebep oluyor. Mesela kullandığım GT2'de SD888 var. Normalde işlemci olarak da pek başarılı bir işlemci değil, kendi kendine darboğaz yapıyor ısıdan dolayı verimsiz bir işlemci. Bu da ekran süresini bazen 5 saate kadar düşürüyor ama sorun değil 67W şarj destekilyor alet 10 dakika takıyorum yine %80:)

Mobil veride kullanıma bağlı 120Hz ile 6 7 saat görmeyebilir ki zaten S24 FE bile zar zor geçer bu süreleri. Mobil veride 120Hz sosyal medya kullanımı ile 5 aaat civarı alırsınız diye düşünüyorum. Çünkü mobil veride çok yer.

Hocam S24 nasıl 6-7 saat görmesin çok rahat çıkarır o cihaz.

iPhone 13'ten bahsediyorsanız 3200MAH batarya var 20W ile normal o sürede fullenmesi de 5000MAH ile işte 1.5 saat bekliyorsun da yine iyi süreler değiller hocam her ikisi de. Amiral gemisi cihazlar üst seviye işlemci kullanıyorlar bu da doğal olarak aşırı batarya tüketimine sebep oluyor. Mesela kullandığım GT2'de SD888 var. Normalde işlemci olarak da pek başarılı bir işlemci değil, kendi kendine darboğaz yapıyor ısıdan dolayı verimsiz bir işlemci. Bu da ekran süresini bazen 5 saate kadar düşürüyor ama sorun değil 67W şarj destekilyor alet 10 dakika takıyorum yine %80:)
hocam orası öyle ama ios optimizasyonu sağolsun mah düşük olmasına rağmen 5bin mahlık cihazlarla aynı ekran süresine sahibim bi ara 16 saat kullandım cihazı 2 kere şarj ettim çok farklı mesele

Hocam videolara baktım 2024 de aktif olarak 10 saat ekran süresi aldığını belirten var kullanıma bağlı olarak 8 saate düşer minimum.

Hocam biriniz 8 saat biriniz 5 saat diyor.
Benim tahminimce mobil veride 120Hz de 5-5.5 saat süre alırım, Wi-Fi'da 6.5 saat civari.

Bir de onu da çözemedim hocam cihazlar nedense hızlı bitiyor hızlı doluyor bazı ne gerek var ben akşamdan akşama takıyorum oyun oynarsam sadece erken takıyorum Android'in sorunlarından bir tanesi.

Hocam biriniz 8 saat biriniz 5 saat diyor.
Benim tahminimce mobil veride 120Hz de 5-5.5 saat süre alırım, Wi-Fi'da 6.5 saat civari.
hocam videoları izleyin anlarsınız cihaz 2024 de gayet başarılı pil konusunda da

Technopat Haberler

Geri
Yukarı