S23 alınır mı?

Bütçe
25.000
Evet hocam uygulama üzerinden yapıyor. O kadar çok detaya inmedim genel olarak ikisi de çok güzel çekmiş. 11 saat ekran süresini S23'te değil ama S23+ da alırsınız. Zaten S23 14 Pro dengi bir cihaz değil. Dediğim gibi aradaki fiyat farkı benim için çok fazla parası olan alabilir. Tek diyeceğim S23 aldıklarında pişman olmayacakları. Gönül rahatlığıyla herkes alıp kullanır. Ben çıkarıp masaya iPhone koymak istiyorum diyenler içinde masada ekran dönük şekilde dururken herkes iPhone zannediyor :D 3-4 ay boyunca araştırdım çabaladım sonunda aldım 1 ay da kullanıyorum çok memnunum iyi ki almışım. Kamera da güncellemelerle 14 Pro kadar olmasa da bayağı bir gelişme gösterecektir. Diyeceklerim bu kadar :)

Hocam S23'e kötü cihaz demiyoruz. Ben bazı farkları yazdım. Senin dediğin gibi çok fiyat farkı var. İsteyen verir isteyen vermez. Ben 46k e 14 Pro 128 GB aldım. Aynı cihaz şu anda 55k. Zerre pişman değilim.

Fiyatları aşağı yukarı aynı olduğu için iPhone 12 dedim hocam. iPhone 14 almak istiyorsa biraz daha çalışması gerekecek konu sahibi arkadaşın. Dediğim gibi içine sinen telefonu alsın bırakalım ben kullanmamama rağmen S23 diyorum olay sadece kamerada olmamalı, oyunlarda da aynı şekilde her şey grafik değildir. Ben 1 senedir TCL 20e kullanıyorum çok ortalama bir telefon ama işimi görüyor APK indirmek istesem indiriyorum, kamerası ortalama fakat işimi görüyor, oyun oynamıyorum, sosyal medya da iyi bir performansı var ve bu Android bir telefon hocam. Fakat kamera gösteriş diyorsa iPhone alabilir. iPhone 11 bile 26k gerisini siz düşünün yani böyle bir bütçede iPhone önermeleri çok saçma. iPhone 11 4 model önce de kalan bir telefon iPhone 15 çıkacak, ona rağmen iPhone 11 26k daha diyeceğim başka bir şey yoktur.

Hocam sıfır 11 alınmasını tavsiye etmiyoruz. Fiyatlar uçtu bu doğru ama burada Apple'dan ziyade ülkedeki enflasyonun ciddi boyutta olması ve paramızın değersizleşmesi ciddi bir etken.

Son düzenleme:
Hocam sıfır 11 alınmasını tavsiye etmiyoruz. Fiyatlar uçtu bu doğru ama burada Apple'dan ziyade ülkedeki enflasyonun ciddi boyutta olması ve paramızın değersizleşmesi ciddi bir etken.

Bu arada devlet iPhone konusunda vergilerle Apple'dan daha fazla kazanıyor ne yalan söyleyeyim 😄.

S23 al geç. Konu nasıl 14 Pro'ya geldi bilmiyorum ama birisi 799 dolar 24.000 TL, birisi 1100 dolar 50.000 TL. S23, gece çekimlerinde ve düşük ışıkta daha iyi çekiyor, paneli 14 Pro Max'den daha iyi. Ayrıca eğer güneş altına çıkmazsan S23'ün tavan parlaklığı 14 Pro'dan daha yüksek, güneş altına çıkınca 14 Pro fazladan 250 nits parlaklık verebiliyor, tAbii bu sadece parlaklık seviyesi, S23'te daha iyi bir panel teknolojisi kullanılıyor. Yonga konusunda da yine S23 daha iyi, madem küçücük detaylar takılıyoruz GPU ve görüntü işleme paketindeki %30'luk farkı da konuşalım. RAW'a gelecek olursak, bu konuda Samsung'da boş değil 16 bit expert RAW çekebiliyor. Sırf bunun için eğer IMac'li ekosistemim yoksa 14 Pro'ya çıkmazdım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Apple keşke kamera kalibresinde adamakıllı geliştirmeler yapsaymış, düşük ışıkta S23 Ultra ve Mi 13 Ultra'dan çok çok geride.

resim_2023-06-13_195153604.png

RAW çekimde 14 Pro, gün ışığında bile S23 Ultra kadar detay yakalayabilmiş değil. Üstte attığım videoyu izlerseniz görürsünüz.

S23 al geç. Konu nasıl 14 Pro'ya geldi bilmiyorum ama birisi 799 dolar 24.000 TL, birisi 1100 dolar 50.000 TL. S23, gece çekimlerinde ve düşük ışıkta daha iyi çekiyor, paneli 14 Pro Max'den daha iyi. Ayrıca eğer güneş altına çıkmazsan S23'ün tavan parlaklığı 14 Pro'dan daha yüksek, güneş altına çıkınca 14 Pro fazladan 250 nits parlaklık verebiliyor, tabii bu sadece parlaklık seviyesi, S23'te daha iyi bir panel teknolojisi kullanılıyor. Yonga konusunda da yine S23 daha iyi, madem küçücük detaylar takılıyoruz GPU ve görüntü işleme paketindeki %30'luk farkı da konuşalım. RAW'a gelecek olursak, bu konuda Samsung'da boş değil 16 bit expert RAW çekebiliyor. Sırf bunun için eğer IMac'li ekosistemim yoksa 14 Pro'ya çıkmazdım.

Apple keşke kamera kalibresinde adamakıllı geliştirmeler yapsaymış, düşük ışıkta S23 Ultra ve mi 13 Ultra'dan çok çok geride.

Eki Görüntüle 1819566

RAW çekimde 14 Pro, gün ışığında bile S23 Ultra kadar detay yakalayabilmiş değil. Üstte attığım videoyu izlerseniz görürsünüz.

S23 ultradaki panel daha iyi değil. Birinde 8 bit diğerinde 10 bit ekran var. Samsugun 8 bit ekranının 14 Pro'daki 10 bit ekrandan daha iyi olması mümkün değil. Ekran olayını kıyaslarken bakacağım kriter tabii ki güneşli bir ortam olacak. Ev ortamında yerden yere vurduğun 11'inde ekranı iyi. Ev ortamında kıyaslarsan 14 Pro daha iyi ya da S23 Ultra daha iyi diyemezsin çünkü arada bir fark yok. Aradaki farkı güneşli ortamda anlarsın. Orada da 2000NITLe 14 Pro farkını koyuyor. Kameraya gelince iki tane format var: 1-JPEG (bas-çek) 2-RAW (fotoğrafın ham hali) JPEG çekimlerinde genel olarak S23 Ultra daha başarılı. Bunu da belirttim. Ama iş RAW çekime gelince Apple kesinlikle daha iyi. Attığın videoyu ben paylaştım.😃😃😃 videonun sonunda karşılaştırmayı yapanda Apple'ın RAW olayında daha başarılı olduğunu söylüyor. Kamera paketinde ben genel olarak daha iyi video performansı, daha iyi RAW performansı ve sosyal medya video kalitesinden dolayı Apple'ı daha avantajlı buluyorum. Samsung'un artısı şu: 25k e çok iyi kamera sunuyor. İşlemci konusundada GPU tarafı Samsung CPU da Apple daha iyi. S23 alınmaz demiyoruz. 14 Pro genel olarak daha iyi bir kalite sunuyor diyoruz.

S23 al geç. Konu nasıl 14 Pro'ya geldi bilmiyorum ama birisi 799 dolar 24.000 TL, birisi 1100 dolar 50.000 TL. S23, gece çekimlerinde ve düşük ışıkta daha iyi çekiyor, paneli 14 Pro Max'den daha iyi. Ayrıca eğer güneş altına çıkmazsan S23'ün tavan parlaklığı 14 Pro'dan daha yüksek, güneş altına çıkınca 14 Pro fazladan 250 nits parlaklık verebiliyor, tabii bu sadece parlaklık seviyesi, S23'te daha iyi bir panel teknolojisi kullanılıyor. Yonga konusunda da yine S23 daha iyi, madem küçücük detaylar takılıyoruz GPU ve görüntü işleme paketindeki %30'luk farkı da konuşalım. RAW'a gelecek olursak, bu konuda Samsung'da boş değil 16 bit expert RAW çekebiliyor. Sırf bunun için eğer IMac'li ekosistemim yoksa 14 Pro'ya çıkmazdım.

Apple keşke kamera kalibresinde adamakıllı geliştirmeler yapsaymış, düşük ışıkta S23 Ultra ve mi 13 Ultra'dan çok çok geride.

Eki Görüntüle 1819566

Videoyu iyi izle ve Samsung'un beyaz dengesi ve gece çekimlerindeki detaylara iyi baktığında farkı anlarsın. Senin Samsung daha iyi detay çıkarmış dediğin sahnelerde bulanıklık ve noise var.

Eki Görüntüle 1819566

Mi 13 Ultra? Hani şu ön kamerası sefilleri oynayan cihaz mı? 😁😁😁

Son düzenleme:
Hocam dolar git gide artıyor. ÖTV indirimi gelse bile telefonun fiyatı dolar üzerinden olduğu için yine yüksek fiyata alınmış olacak.

Son model alması şart değil demişsin. Sırf Apple diye 4 senelik iPhone 11 kullansın o zaman insanlar. Yani 20-25 bin TL'ye 14 Pro vardı da biz mi almadık hocam?
Sadece ÖTV değil bütün vergilerden bahsediyor.

4 senelik dediğin telefon 2 senelik Samsunglardan iyi çalışıyor o ne olacak?

Galaxy S21 iPhone 11 den kötü mü çalışıyor :D 3 yıldır iPhone 11 kullanan arkadaşım var ama gelen güncellemelerle yavaşlamış durumda. Gözümün önünde WhatsApp a girerken bile kaç saniye beklediğini gördüm. Ekran farkını vs saymaya gerek yok. Orta segment Samsunglar ile karşılaştırmayın.

Hocam anlatmak istediğimi anlamadınız galiba. Vergisiz telefonun fiyatı 25 bin diyelim, Vergiler ile bu 50 bin oluyor ya. Vergisini sildiler varsayalım, ancak dolar arttığında telefonun ham fiyatı yine yüksek olacak. Örneğin vergileri sildikleri zaman dolar 30 olursa telefon 30 bine satılacak. Ki doların nereye kadar çıkacağını öngöremiyoruz.
Hangi model Samsung ile karşılaştırdığınıza bağlı hocam.

S23 ultradaki panel daha iyi değil. Birinde 8 bit diğerinde 10 bit ekran var. Samsugun 8 bit ekranının 14 Pro'daki 10 bit ekrandan daha iyi olması mümkün değil.

Yer yüzündeki bütün panellerde 6 bit bile yeterliyken neyin şahlandırması bu anlamadım. 10 bit olsa ne olur aradaki farkı gösteremezsin ki bana. Ayrıca S23'ün, 14 Pro Max'den daha iyi bir paneli var dedim ben. 460 PPI, 6.7"e dağılırken S23'te 420 PPI 6.1"e (tam boyut 5.9") dağılıyor. Ama S23'ün ya da S23 Ultra'nın panelinin 14 Pro'lardan daha iyi olmasının sebebi bu değil. Bunun sebebi doğrudan bariz daha iyi bir panel teknolojisi kullanmasıdır. 1750 nits ile 2000 Nits'in arasındaki farkı yine çok şahlandırmışsınız, 700 nits bile güneş altı için yeterli gelirken bunları okumak göz yaşartıcı.

resim_2023-06-13_201930018.png

Ekran Görüntüsü (13).png

Arada çok bariz bir fark var.

1-JPEG (bas-çek) 2-RAW (fotoğrafın ham hali) JPEG çekimlerinde genel olarak S23 Ultra daha başarılı. Bunu da belirttim. Ama iş RAW çekime gelince Apple kesinlikle daha iyi.

Her şeyden öte RAW çeken kişi sayısını geçtim Apple kesinlikle daha iyi değil. Bas çekte her senaryoda net bir şekilde S23 Ultra daha üstün, RAW'da ise birbirlerine üstünlük sağladıkları kısımlar var ama Apple kalibreyli 13 Pro'dan beri hiç ellemediği için daha ışıklı ortamı adamakıllı aydınlatamıyor, bu da detay kaybına neden oluyor. (ışığın renginden bahsetmiyorum, zaten RAW ile çeken adam ışığın ayarıyla da oynar, ağacın arkalarına bak, 14 Pro'da detaydan eser yok)

Ekran Görüntüsü (15).png

Apple kesinlikle daha iyi (!) :D

Ekran Görüntüsü (16).png

Ben attığım dediğin videoda bile adam sonra S23 Ultra düşük ışıkta daha iyi dynamic range sunuyor dedi.

Mi 13 Ultra? Hani şu ön kamerası sefilleri oynayan cihaz mı? 😁😁😁

Ön kamerasıyla nasıl bağdaştırdın? Mi 13 Ultra genel olarak 14 Pro'dan daha iyi demedim düşük ışıkta ezici üstünlüğü var dedim. 14 Pro gece çekimlerinde bu sene Xiaomi'ye de Samsung'a da kendini tokatlattırdı bildiğin (arka kamera paketi).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı