Yer yüzündeki bütün panellerde 6 bit bile yeterliyken neyin şahlandırması bu anlamadım. 10 bit olsa ne olur aradaki farkı gösteremezsin ki bana. Ayrıca S23'ün, 14 Pro Max'den daha iyi bir paneli var dedim ben. 460 PPI, 6.7"e dağılırken S23'te 420 PPI 6.1"e (tam boyut 5.9") dağılıyor. Ama S23'ün ya da S23 Ultra'nın panelinin 14 Pro'lardan daha iyi olmasının sebebi bu değil. Bunun sebebi doğrudan bariz daha iyi bir panel teknolojisi kullanmasıdır. 1750 nits ile 2000 Nits'in arasındaki farkı yine çok şahlandırmışsınız, 700 nits bile güneş altı için yeterli gelirken bunları okumak göz yaşartıcı.
Eki Görüntüle 1819612
Eki Görüntüle 1819614
Arada çok bariz bir fark var.
Her şeyden öte RAW çeken kişi sayısını geçtim Apple kesinlikle daha iyi değil. Bas çekte her senaryoda net bir şekilde S23 Ultra daha üstün, RAW'da ise birbirlerine üstünlük sağladıkları kısımlar var ama Apple kalibreyli 13 Pro'dan beri hiç ellemediği için daha ışıklı ortamı adamakıllı aydınlatamıyor, bu da detay kaybına neden oluyor. (ışığın renginden bahsetmiyorum, zaten RAW ile çeken adam ışığın ayarıyla da oynar, ağacın arkalarına bak, 14 Pro'da detaydan eser yok)
Eki Görüntüle 1819637
Apple kesinlikle daha iyi (!)
Eki Görüntüle 1819639
Ben attığım dediğin videoda bile adam sonra S23 Ultra düşük ışıkta daha iyi dynamic range sunuyor dedi.
Ön kamerasıyla nasıl bağdaştırdın? Mi 13 Ultra genel olarak 14 Pro'dan daha iyi demedim düşük ışıkta ezici üstünlüğü var dedim. 14 Pro gece çekimlerinde bu sene Xiaomi'ye de Samsung'a da kendini tokatlattırdı bildiğin (arka kamera paketi).
2-3 tane sahneye bakıp düz mantık kurarak yorum yapma. Detaylı sahnelerde netliğe dikkatli bak. Senin fotoğraf konusunda daha öğreneceğin çok şey var. Kaliteli fotoğraf ISO'yu kökleyip detay çıkarmakla bitmiyor. Fotoğrafı bozmamakta önemli. Samsung'un detay çıkardı dediğin sahnelerde beyaz dengesi ve netliğe dikkatli bak. Renkler birbirine girmiş, bulanıklık ve noise var. Sen gece en kral detayı çıkar ama fotoğrafta bir dünya noise olsun. Kusura bakmada böyle bir dünya yok. Ben yazdığım yorumda iki taraftada hatalar var dedim ama Samsung'da daha fazla hata olduğunu belirttim. Karşılaştırma sonunda karşılaştırmayı yapanın yorumunu çevir bakalım. Acaba hangisinin daha iyi olduğunu belirtmiş.
Son düzenleme: