S23 alınır mı?

Bütçe
25.000
Yer yüzündeki bütün panellerde 6 bit bile yeterliyken neyin şahlandırması bu anlamadım. 10 bit olsa ne olur aradaki farkı gösteremezsin ki bana. Ayrıca S23'ün, 14 Pro Max'den daha iyi bir paneli var dedim ben. 460 PPI, 6.7"e dağılırken S23'te 420 PPI 6.1"e (tam boyut 5.9") dağılıyor. Ama S23'ün ya da S23 Ultra'nın panelinin 14 Pro'lardan daha iyi olmasının sebebi bu değil. Bunun sebebi doğrudan bariz daha iyi bir panel teknolojisi kullanmasıdır. 1750 nits ile 2000 Nits'in arasındaki farkı yine çok şahlandırmışsınız, 700 nits bile güneş altı için yeterli gelirken bunları okumak göz yaşartıcı.

Eki Görüntüle 1819612

Eki Görüntüle 1819614

Arada çok bariz bir fark var.

Her şeyden öte RAW çeken kişi sayısını geçtim Apple kesinlikle daha iyi değil. Bas çekte her senaryoda net bir şekilde S23 Ultra daha üstün, RAW'da ise birbirlerine üstünlük sağladıkları kısımlar var ama Apple kalibreyli 13 Pro'dan beri hiç ellemediği için daha ışıklı ortamı adamakıllı aydınlatamıyor, bu da detay kaybına neden oluyor. (ışığın renginden bahsetmiyorum, zaten RAW ile çeken adam ışığın ayarıyla da oynar, ağacın arkalarına bak, 14 Pro'da detaydan eser yok)

Eki Görüntüle 1819637

Apple kesinlikle daha iyi (!) :D

Eki Görüntüle 1819639

Ben attığım dediğin videoda bile adam sonra S23 Ultra düşük ışıkta daha iyi dynamic range sunuyor dedi.

Ön kamerasıyla nasıl bağdaştırdın? Mi 13 Ultra genel olarak 14 Pro'dan daha iyi demedim düşük ışıkta ezici üstünlüğü var dedim. 14 Pro gece çekimlerinde bu sene Xiaomi'ye de Samsung'a da kendini tokatlattırdı bildiğin (arka kamera paketi).

2-3 tane sahneye bakıp düz mantık kurarak yorum yapma. Detaylı sahnelerde netliğe dikkatli bak. Senin fotoğraf konusunda daha öğreneceğin çok şey var. Kaliteli fotoğraf ISO'yu kökleyip detay çıkarmakla bitmiyor. Fotoğrafı bozmamakta önemli. Samsung'un detay çıkardı dediğin sahnelerde beyaz dengesi ve netliğe dikkatli bak. Renkler birbirine girmiş, bulanıklık ve noise var. Sen gece en kral detayı çıkar ama fotoğrafta bir dünya noise olsun. Kusura bakmada böyle bir dünya yok. Ben yazdığım yorumda iki taraftada hatalar var dedim ama Samsung'da daha fazla hata olduğunu belirttim. Karşılaştırma sonunda karşılaştırmayı yapanın yorumunu çevir bakalım. Acaba hangisinin daha iyi olduğunu belirtmiş.😃😃😃 bas çekte her senaryoda S23 Ultra üstün? 🤣🤣🤣 hocam Giresun merkeze gel yanında S23 getir, senle JPEG formatında fotoğraflar çekelim. 14 Pro ile kıyaslayalım. 14 Pro'yu kendim kullanıyorum. Turkcell mağazasında hem 14 Pro hem de S23 ultrayla defalarca fotoğraf çektim. Renk doğruluğu olarak 14 Pro S23 ultradan her çekimde daha doğal çekti. Portre çektim, 14 Pro daha başarılıydı. S23 ultranın JPEG tarafında avantajlı olduğu noktalar var yok demiyorum ama her noktada üstün demek kusura bakma ama gerçekçi bir bakış açısı değil. Ekran tarafına gelince benim için ekranda kriter güneşli ortamdır. Çünkü akıllı telefonların ekranını en çok zorlayan unsur güneş ışığıdır. İkisi ile de güneşe çıktım. 14 Pro 2000NIT ekranıyla bariz üstün. Mi 13 ultraya gelince ön kamerasında sefilleri oynayan bir cihazın gece düşük ışıkta daha iyi çekmesi benim için bir anlam ifade etmiyor, S23 Ultra 14 Pro'dan gece daha iyi çekiyormuş. Emin ol zerre umurumda değil çünkü gece çok nadir fotoğraf çekerim. Ben fotoğraflarımı gündüz iyi ışıkta RAW formatında çekerim. RAW çekimde benim için apple>diğerleridir.

Son düzenleme:
Senin fotoğraf konusunda daha öğreneceğin çok şey var. Kaliteli fotoğraf ISO'yu kökleyip detay çıkarmakla bitmiyor.

2 yıl sonra fotoğrafçılık bölümünde okumaya başlayacağım. Kaliteli fotoğraf göze hoş gözüken renk paletlerini yazılımla sunmak değildir. Detaydır, dinamik aralıktır, ortamı iyi aydınlatmaktır ve ISO'yu köklemekle olmuyor ne yazık ki, doğrudan 14 Pro'nun arka kamera paketinin kalibiresiyle alakalı.

S23 Ultra 14 Pro'dan gece daha iyi çekiyormuş. Emin ol zerre umurumda değil çünkü gece çok nadir fotoğraf çekerim. Ben fotoğraflarımı gündüz iyi ışıkta RAW formatında çekerim. RAW çekimde benim için apple>diğerleridir.

Bu seninle ilgili bir şey hocam, ben de geceleri ve düşük ışıkta daha detaylı fotoğraf çekebilmek adına gün ışığındaki RAW'dan feragat ederim. (Standart bir kullanıcı RAW çekmez emin olun, çekse de zevkine evde editlemek için çeker).

2 yıl sonra fotoğrafçılık bölümünde okumaya başlayacağım. Kaliteli fotoğraf göze hoş gözüken renk paletlerini yazılımla sunmak değildir. Detaydır, dinamik aralıktır, ortamı iyi aydınlatmaktır ve ISO'yu köklemekle olmuyor ne yazık ki, doğrudan 14 Pro'nun arka kamera paketinin kalibiresiyle alakalı.

Bu seninle ilgili bir şey hocam, ben de geceleri ve düşük ışıkta daha detaylı fotoğraf çekebilmek adına gün ışığındaki RAW'dan feragat ederim. (standart bir kullanıcı RAW çekmez emin olun, çekse de zevkine evde editlemek için çeker).

Standart bir kullanıcı RAW çekimi bilmediği için çekmez. Ama RAW çekimin JPEG formatına göre daha iyi detay ve işlenmemiş fotoğraf olduğunu bilse emin ol JPEG fotoğrafla işi olmaz. Ben 12 Pro'da JPEG olayını rafa kaldırdım. JPEG fotoğraf çok nadir çekiyorum. Mağazada hem Mate 50 Pro hem S23 Ultra hem de 14 Pro Max'in JPEG formatında fotoğrafla gereğinden fazla oynamasını gördükten sonra RAW çekimin ne kadar önemli olduğunu fark ettim.

@Erenk1905,
Hocam bu arada 14 Pro ile 10 11 saat ekran süresi aldığınızı söylemiştiniz, kullanan arkadaşlarım 8 saati zor görüyor. SDN'de çalışan Furkan Karaca 14 Pro Max kullanıyor açık ekran süresi 10 saat, siz nasıl 14 Pro ile 10-11 saat ekran süresi aldınız? Kapalı ekran süresi de dahil sanırım ona, eğer gerçekten açık ekran süreniz 11 saatse ben de S23 yerine 14 Pro alayım. Bu arada noise demisşiniz ama S23 Ultra bir gram karıncalanma/noise falan yapmıyor. Özellikle 14 Pro'ya göre hiç yapmıyor. :D

Ekran Görüntüsü (17).png

@Erenk1905,
Hocam bu arada 14 Pro ile 10 11 saat ekran süresi aldığınızı söylemiştiniz, kullanan arkadaşlarım 8 saati zor görüyor. Sdn'de çalışan Furkan karaca 14 Pro Max kullanıyor açık ekran süresi 10 saat, siz nasıl 14 Pro ile 10-11 saat ekran süresi aldınız? Kapalı ekran süresi de dahil sanırım ona, eğer gerçekten açık ekran süreniz 11 saatse ben de S23 yerine 14 Pro alayım. Bu arada noise demisşiniz ama S23 Ultra bir gram karıncalanma/noise falan yapmıyor. Özellikle 14 Pro'ya göre hiç yapmıyor. :D

Eki Görüntüle 1819935

Attığın fotoğraf JPEG fotoğraf. Ben RAW çekimi videosunda genel bir değerlendirme yaptım. O videoda Apple harika Samsung kötü demedim. İkisinde de hatalar var dedim ama Samsung'da hataların daha fazla olduğunu belirttim. Samsung'un RAW çekiminde detay kaybettiği kareler var. Detay çıkardığı kareler var. Detay çıkardığı karelere dikkatli baktığında noise yani kumlanma ile bulanıklık var. Şimdi diyeceksin hiç mi iyi çektiği bir kare yok? Var tabii ki. Samsung'un da daha iyi çektiği kareler var yok değil ama genel olarak RAW olayında Apple daha başarılı. Bunu videoyu yapanda video sonunda belirtmiş. Burada Samsung çok kötü demiyoruz. Samsung RAW olayında programa rağmen fena değil ama Apple daha iyi. Batarya olayına gelince Furkan karaca dediğin şahıs cihazın kendi temasını kullanıyor. Bende siyah duvar kâğıdı var ve Dark mode aktif. Furkan karaca kamerayı çok kullanıyor. Kamerada çok pil tüketiyor. Ben 14 Pro'yu yalan yok biraz çekinerek aldım. 12 Pro'yu kuzenime satıp üstüne para ekleyip aldım. Telefon işi ile uğraşan arkadaşım zam geleceğini, bana almamı tavsiye etti. Bende paraya kıyıp aldım. İyi ki almışım diyorum. 46k e aldığım 14 Pro şu anda 55k.😃😃😃

@Erenk1905,
Hocam bu arada 14 Pro ile 10 11 saat ekran süresi aldığınızı söylemiştiniz, kullanan arkadaşlarım 8 saati zor görüyor. Sdn'de çalışan Furkan karaca 14 Pro Max kullanıyor açık ekran süresi 10 saat, siz nasıl 14 Pro ile 10-11 saat ekran süresi aldınız? Kapalı ekran süresi de dahil sanırım ona, eğer gerçekten açık ekran süreniz 11 saatse ben de S23 yerine 14 Pro alayım. Bu arada noise demisşiniz ama S23 Ultra bir gram karıncalanma/noise falan yapmıyor. Özellikle 14 Pro'ya göre hiç yapmıyor. :D

Eki Görüntüle 1819935

S23 batarya konusunda üzmez ama gün içinde çok yoğun kullanıyorsan 14 Pro almanı tavsiye ederim. 14 Pro alırsan pil konusunda yardımcı olurum. Not: 11 saat ekran süresi oyunsuz, kamera kullanımı olmadan Wi-Fi ile alınmıştır. Mobil veride 8-9 saat ekran süresi veriyor. AOD'yi açarsan bu süre mobil veride 7 Wi-Fi'de 9 saatlere iniyor. Düşük güç modunu aldığımdan beri bir kere açmadım. 12 Pro da cihaz boştayken açtığım oluyordu.

Son düzenleme:
Hocam instagram'a story attığında fotoğrafın veya videonun kalitesi düşüyor mu?
Fotoğraf kalitesi düşmüyor aynen olduğu gibi atıyor. Hikayeye video da attım ama gözle görülür bir kalite düşüşü görmedim ben açıkçası. Varla yok arasında bir şey. Fotoğraf konusunda eminim ama video konusunda net bir şey diyemiyorum ama gayet net paylaşıyor videoyu da. Eski Android telefonlarda veya başka modellerde olduğu gibi değil.

Fotoğraf kalitesi düşmüyor aynen olduğu gibi atıyor. Hikayeye video da attım ama gözle görülür bir kalite düşüşü görmedim ben açıkçası. Varla yok arasında bir şey. Fotoğraf konusunda eminim ama video konusunda net bir şey diyemiyorum ama gayet net paylaşıyor videoyu da. Eski Android telefonlarda veya başka modellerde olduğu gibi değil.
Sağolun hocam müteşekkirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı