S23 FE alınır mı?

Telefonu teknoloji mağazalarında şöyle bir dokunmak istiyorumda S21 FEden bir tık iyisi gibi duruyor. Kamera anlamında da İşlemci anlamında da üzerinde pek durulmamış gibi. Zaten Fazlalık olan işlemciyi S22'den atıp buna eklenmiş hissi vermesi de alınmaması için sebep gibi duruyor.
Bence s21 fe daha iyi aralarında çok az fark var ve tasarım olarak kesinlikle s21 fe daha iyi.Zaten o telefona 23 k verilmez
 
Gençler şimdi bir şey sormak istiyorum. S23 fe hakkında ne kadar yorum okuduysam %90'ı diyor ki telefon iyi ama parasına değmez. Az daha ekler s23 alırım vs. Samsung öğrenci indirimi ile telefon 19700 tlye geliyor. Üstelik 2500 tl de hediye çek veriyor. Fiyat böyle olunca ne diyorsunuz? S21 fe'nin çok iyi olduğunu düşünüyorum fakat fiyat farkı azalınca s23 fe çok daha modern ve bazı yönlerden öne çıkıyor. Ne diyorsunuz?
 
Telefonu teknoloji mağazalarında şöyle bir dokunmak istiyorumda S21 FEden bir tık iyisi gibi duruyor. Kamera anlamında da İşlemci anlamında da üzerinde pek durulmamış gibi. Zaten Fazlalık olan işlemciyi S22'den atıp buna eklenmiş hissi vermesi de alınmaması için sebep gibi duruyor.
Vatan Bilgisayar da teşhire konulmuş.
 
Kalas A54 kasa ile geliyor birebir aynısı daha doğrusu bana göre kalas hem kalınlığı az değil hem de boyutu bence büyük kaçıyor. A54 fiyatında olunca bu göz ardı edilir ama bu fiyat bandında mantığı yok. İçi zaten S22 ki o da tam değil bizdeki S22'ler Exynos 2200 değil daha iyi olan 8 Gen 1 ikisi de sorunlu olsa da Gen 1 daha iyidir. O zaman ben niye boyut olarak, çerçeve ve ekran boy oranı olarak, ekran kalitesi olarak daha iyi S22 almayayım. Tek bir sebep var o da batarya olur. Şahsen ben onu göz ardı ederdim 2 kere şarj ederim 1 kere edeceğime yine S22 ile devam ederim. Bu arada S22 ile ilgili ilk çıktığında batarya dışında ısınma ile ilgili de şikayetler vardı ben bunun yazılım vs. ile çözüldüğünü biliyorum eğer hala ısınma problemse o zaman yeniden düşünülebilir belki. Kısaca en iyi tercih bütçe zorlayıp S23 almak olmuyorsa da benim fikrimce S22 ya da param cebimde kalsın diyerek S21 FE'ye yönelmek. S21 FE daha güncel kalacak bir telefon onun da batarya ile mutlu olanı, olmayanı var ama S23 FE ile de bu olabilir daha bilmiyoruz çünkü onun içindeki işlemci de verimli değil.
 
A54 kasasına S22 koymuşlar. Ama termal başarımı bariz şekilde S22'den daha başarılı.
Exynos 2200'ün NPU'suna el atmışlarsa S22 yerine alınabilir. Henüz yeterince test yapılmadığı için bir şey diyemiyorum.
Düzelttilerse bile yine iş A54 boyutundaki kasayı kabullenmekte bitiyor. Birde ekranı bence daha kötü S22'ye göre, fiyat olarak da daha pahalı. Yani önceden de yazdığım gibi S22 güncel durumu hakkında tam bir hakimiyetim yok eğer denildiği gibi ısınma problemi halloldu sadece batarya sıkıntılı ise bence FE düşünmeye bile gerek yok S22 varken.
 
@Dark Might S23 FE'nin ekranı daha iyi aslında. Daha yüksek nitlere çıkabiliyor. Gerisi aynı sayılır. Ama çerçeveler baya bozmuş.
Üstelik S22'ye göre 30 gr ağır olması şaşırtıcı bir durum. A54'ten bile ağır olması şüphe çekiyor.
S23 FE'nin termal başarımı S22'ye göre küçümsenemeyecek kadar iyi. Yani alınabilir bir seçenek ama bana kalas gibi geliyor. Bataryası da yüksek ihtimalle S22'den daha iyi. Eğer dediğim gibi NPU düzeltildiyse S22 yerine tercih edilebilir.
 
@Violet S Parlaklık dediğin gibi daha yüksek ama PPI değeri daha düşük mesela S22'ye göre çok fark olmasa da. Ayrıca renk gamı, doygunluğu vs. için net bilgi göremedim mesela S21 FE'de vardı bu ekran biraz daha kalitesizdi renk bakımından. Çerçeve ve kasa boyut konusu bence en başta direkt almama sebebi 24.000 TL verilen bir telefon için. Bataryası daha büyük olduğu için bence de o konuda S22'den iyi olacaktır ama yine de içindeki işlemci Exynos 2200 olduğu için bence bataryası büyük olmasına rağmen S23 seviyesine gelemeyecek S22'den iyi bile olsa. Termal konularda S23 FE'nin sorun yaratacağını ben de düşünmüyorum çünkü ellerindeki daha önceden mimlenmiş bir CPU, yeniden piyasaya termal açıdan sıkıntılı bir şekilde sunmazlar ki zaten S22'ye de bir sürü güncelleme geldi Gen 1 ve 2200 için termal açıdan daha iyi hale getirmek amacıyla. Forumda aslında genel S22 kullananlara sormak lazım durum şu anda nasıl gibisinden sıcaklık ve batarya konusunda.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı