S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro

WhatsApp'tan biri yanlışlıkla fotoğraf attığında ve mesajı geri çektiğinde senin fotoğraflarında hala göründüğünde güvenliği kaliteyi anlayacaksın dost. Samsung'un da öne geçtiği yerler var.
Fakat Apple adeta diyor ki o fotoğraf benim dosyalarıma düştü 3. parti hiçbir yazılım fotoğraflara müdahale edemez o fotoğrafın geldiği uygulama dahil.

Android gibi bir sistem için WhatsApp fotoğraf olayını IPhone'a artı yazılması kadar ironik bir şey yoktur galiba :d
 
whatsaptan biri yanlışlıkla fotoğraf attığında ve mesajı geri çektiğinde senin fotoğraflarında hala göründüğünde güvenliği kaliteyi anlayacaksın dost. samsungun da öne geçtiği yerler var.
Fakat apple adeta diyorki o fotoğraf benim dosyalarıma düştü 3. parti hiç bir yazılım fotoğraflara müdahale edemez o fotoğrafın geldiği uygulama dahil.
Bu ne alaka. Yabancı bütün ünlülerin iphonelari hacklendi. Hepsinin de fotosu çıktı piyasaya müstehcen. Hiçbir telefonun güvenliği yok.
 
Sabah bu ikili ile ilgili birden fazla konu açıldı ve cevaplar genellikle fanboyluk yönünde ilerledi. İki tarafta iyi benim gözümde. Bir IP14 Pro kullanıcısı olarak iki cihazı da denedim beğendim kullanırdım.

Ben ikinci eldeki piyasası olması ve iOS sisteminin verimliliği sebebiyle aldım. Samsung'u severim ama ikinci elde almam.
 
Daha iyi batarya ömrü, daha fazla hakimiyet ve özgürlük, daha fazla özelleştirebilirlik istiyorsan S23 Ultra

Daha iyi güvenlik, daha iyi kamera istiyorsan da iPhone 14 Pro.

Kişisel tercihe kalmış yani ikisi de birbirinden güzel telefonlar. Ben telefonu kurcalamayı değiştirmeyi severim diyorsan Android ben basit kullanırım sosyal medya mesajlaşma ve kaliteli fotoğraf paylaşımı için Apple.

Not: Android'ciyim ve asla Android'den Apple'a geçemem ben mesela
Not 2: S23 ultranın kamerası daha iyi olsa bile sosyal medyalara Android'den fotoğraf yüklerken iPhone kadar iyi yüklemiyor sıkıştırıyor fotoğrafı maalesef.
 
Samsung'u kullanmadığım için hakkında değerlendirme yapamam ama 14 proyu öneririm bende pro maxi deneyimledim.
 
Ne için kullanacaksın? Ekosistemdeysen 14 Pro alabilirsin. Ekran ve batarya konusunda S23 Ultra daha iyi ama çok daha büyük, arada çok büyük ekran boyutu farkı var yani demek istediğim birisini tek elle kullanabiliyorken birisini iki elin ile kullanacaksın ve çok yer kaplayacak vsr. S23 Ultra yerine düz S23'de alınabilir aynı boyutta olduğu için ve aradaki fiyat farkı olağanüstü, yani Samsung bu konuda büyük bir avantaj sağlıyor.
 
32 ye aldığım Iphone 13 Pro'yu 38'e sattım. Ondan önce S8 kullanıyordum ve açıkçası iki telefon da her işimi görüyordu. Normal bir kullanıcının bu kadar üst seviye bir telefona ihtiyaç duyacağına inanmıyorum. Şuan S20 FE sipariş ettim, bana fazlasıyla yeterli ama ilerde param olursa 15, 16 pro artık ne varsa alacağım. Çünkü çok temiz kullanırım ve altın almak yerine Iphone almak bu ülkede daha mantıklı. 50 ye alırsın 3-4 aya 60 olur. Kullandığın kar kalır.
 
Her iki telefonu da deneyimledim. Android alışkanlığım olduğu için S23 Ultra 512GB modelinden devam ediyorum. Kullandığım en iyi telefon diyebilirim.

Fakat yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi diğer ürünlerin Apple ise düşünmeden aynı ekosistemde gidebilirsin. Her iki telefon da kesinlikle üzmez. Samsung S23 Ultra daha tam güncellemelerini almadı o yüzden şu anki inceleme videoları çok da bir net sonuç vermeyecektir fakat genel performansta henüz ana güncellemelerini ve iyileştirmelerini almamasına rağmen Samsung S23 Ultra daha önde.

Dediğim gibi eğer çok fazla instagram kullanan yüklemeler yapan içerik üreten biriysen iPhone al derim, ama diğer çoğu konuda S23 benim işimi çok daha fazla gördü. Kamera açısından da çok fazla fark yok. S23 bazı konularda 14 PRO'dan çok daha iyi, ama genel sosyal medya kullanımları açısından iPhone daha iyi. Benim tercihim S23 Ultra oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı