S24 FE pilin optimize olmaması normal mi?

RosLy

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400H, RTX 3050Ti, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
i7 1255U, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
Meslek
IT Destek Uzmanı
Herkese iyi sosyaller. S24 FE 8 Haziran'da aldım cihazı açtım ve kurdum. İlk günlerde ısınmalar oldu ve bunu kurulumdan, cihazın alışma sürecinden, yapay zekadan normal karşılıyordum. Şimdi.

S24 FE Pil.jpg

Cihaz bakımı kısmında optimize et seçeneğine tıkladığımda "pil kullanımı algılanmadı" yazıyor. Bu normal mi?

Herkese iyi sosyaller. S24 FE 8 Haziran'da aldım cihazı açtım ve kurdum. İlk günlerde ısınmalar oldu ve bunu kurulumdan, cihazın alışma sürecinden, yapay zekadan normal karşılıyordum. Şimdi.

Eki Görüntüle 2518344

Cihaz bakımı kısmında optimize et seçeneğine tıkladığımda "pil kullanımı algılanmadı" yazıyor. Bu normal mi?
Evet normal. Anormal olunca anomal pil kullanımı algılandı yazıyor.

Evet normal. Anormal olunca anomal pil kullanımı algılandı yazıyor.

Hocam açıkçası biraz beklentimin altında kaldı. Bazen ısınıyor cihaz günlük kullanımda. Halen optimize olmamasına vereyim o zaman o ısınmayı. 20.33'ten 20.51'e kadar %2 şarj daha yemiş :D pil kullanımı da bu şekilde. Cihazı alalı 14 gün oldu. Pil döngüsü sayısı şu anda 14. cihazda dikkat ettiğim şey mutlaka %20'nin altına düşmemesi. 1 kez 0-100 şarj yaptım oda şarj kalibrasyonu için. Bir de ilk aldığımda %14'te şarja takmıştım. Günde 2. kez şarja takıyorsam %80 üstüne çıkarmıyorum. Bazı durumlarda gece sabah %20'nin altına düşecek diye gece 30dk kadar şarja takıp %40-%50 olduğunda gene çıkartıyordum. Ekran süresi beni bir tık korkutuyor.

Dosya Ekleri

• S24FE_2.jpg
    S24FE_2.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 18
Hocam ısrar kıyamet aldırdım. Pil süresi benim için çok önemli. İş yerinde telefonu aktif kullanıyorum. Sadece sosyal medyada takılıyorum. Oyun yüklü ama oynamıyorum. 14 gün olursa böyle dediler ama 14 gün geçti ve tek değişen şey günde 1 şarja takmam oldu. 24 saat dolmadan geri şarja takıyorum. (buna gece 12'de yatıp 7'de kalktığım 7 saatlik süreçte hiç bakmamadığımı da katıyorum) biraz korkutuyor. Bu cihazı en az 3-4 yıl kullanacağım diyerek aldım. Pil sağlığı %100 iken böyleyse %90'ın altına düşerse daha kötü olur mu endişesi var içimde.

Tek sıkıntım orijinal Samsung adaptörü kullanmıyorum. Bazı durumlarda orijinal Apple bazı durumlarda orijinal Xiaomi şarj aleti (kutusundan çıkan) bazen ise ara kablosu ile bilgisayardan şarj ediyorum. Bunun da pili etkileyeceğini pek düşünmüyorum. Bakmadığım zaman şarj inanılmaz koruyor kendini. Ama elime alırsam ekran süresi çok korkutuyor.

Android'lerde ne zamandan beri pil sağlığı, pil döngüsü gibi şeyler var da haberim yok. Yalan yok bugüne kadar tüm telefonlarımı keyfe keder 0-100 kullandım. En erken pili ölen 3 yılda aramızdan ayrıldı. Bu kadar üstüne durduğum cihazlar genelde 6 ay dolmadan çöp oluyor benim kullanımda.

Bir de ek olarak iş yerinde bir arkadaşım daha S24 FE aldı ve onun pil kullanımı 14 gün içinde çoktan oturdu. Ben biraz aceleci mi davranıyorum bilmiyorum. Biraz da şarj eriyor bakmayayım diyerek telefonu eski telefonum kadar aktif kullanamıyorum. Belki bu da etkiliyor olabilir. Yapay zeka kullanıma göre optimize ediyor diye görmüştüm forumlarda.

Android'lerde ne zamandan beri pil sağlığı, pil döngüsü gibi şeyler var da haberim yok. Yalan yok bugüne kadar tüm telefonlarımı keyfe keder 0-100 kullandım. En erken pili ölen 3 yılda aramızdan ayrıldı. Bu kadar üstüne durduğum cihazlar genelde 6 ay dolmadan çöp oluyor benim kullanımda.

Yeni Samsung One UI 7 ile geldi hocam. Pil bilgileri diye bir seçenek var.

Dosya Ekleri

• S24FE_3.jpg
    S24FE_3.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 19
Tek sıkıntım orijinal Samsung adaptörü kullanmıyorum. Bazı durumlarda orijinal Apple bazı durumlarda orijinal Xiaomi şarj aleti (kutusundan çıkan) bazen ise ara kablosu ile bilgisayardan şarj ediyorum. Bunun da pili etkileyeceğini pek düşünmüyorum. Bakmadığım zaman şarj inanılmaz koruyor kendini. Ama elime alırsam ekran süresi çok korkutuyor.
6 senedir yedek olsun diye aldığım ikinci telefonun Syrox sarj aletini kullanıyorum telefonlarımda. Henüz patlayan olmadı. Pil sağlığına da etkisi olduğunu sanmıyorum çünkü o cihazlarımın pilleri halen günü çıkarıyor gördüğüm kadarıyla.

Peki bu hep böyle pil kullanımı algılanmadı mı diyecek yoksa belirli bir süre sonra gidecek ve normale döner mi hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı