S24 Plus vs Xiaomi 14t Pro

yemzy

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün içerisinde alacağım. Şu anki telefonum Samsung A02s. Kamera ikisinin de iyi zaten. Şarj 1 gün gitsin. Oyun oynuyorum sosyal medya kullanıyorum. S24 Plus almak istiyorum ama kafam karıştı. Sizce hangisi? Exynos sıkıntı çıkarır mı? uzun ömürlü istiyorum.

Arkadaşlar bugün içerisinde alacağım. Şu anki telefonum Samsung A02s. Kamera ikisinin de iyi zaten. Şarj 1 gün gitsin. Oyun oynuyorum sosyal medya kullanıyorum. S24 Plus almak istiyorum ama kafam karıştı. Sizce hangisi? Exynos sıkıntı çıkarır mı? Uzun ömürlü istiyorum.

Kutulu garantili olacak ise kesinlikle S24 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt içi alınacaksa özellikle güncelleme desteği ve yazılım optimizasyonu nedeniyle S24+ alırdım. Exynos 2400 sorun çıkarmaz hatta Samsung bu işlemcinin adını Snapdragon diye lanse etse kimse kolay kolay anlamazdı.
Tabii 14T Pro'da iyi cihazdır ama yazılımı berbat.

Yurt içi alınacaksa özellikle güncelleme desteği ve yazılım optimizasyonu nedeniyle S24+ alırdım. Exynos 2400 sorun çıkarmaz hatta Samsung bu işlemcinin adını Snapdragon diye lanse etse kimse kolay kolay anlamazdı.
Tabii 14t Pro'da iyi cihazdır ama yazılımı berbat.

Samsung'tan başka telefon kullandınız mı çünkü siz başka forumlarda veya benim forumlarımda her zaman Samsung ile ilgili forumlarda her zaman Samsung'u seçiyorsunuz yanlış anlamayın.

S24 Plus daha yakın bana büyük ihtimalle onu alacağım.

Son düzenleme:
Samsung'tan başka telefon kullandınız mı çünkü siz başka forumlarda veya benim forumlarımda her zaman Samsung ile ilgili forumlarda her zaman Samsung'u seçiyorsunuz yanlış anlamayın.

S24 Plus daha yakın bana büyük ihtimalle onu alacağım.

Şöyle genel bir açıklama yapayim,
Ayın 20'sinde mi 14t Pro'yu test etmem için kullanılan yere geri gönderdim. 2024 içinde magic 6 Pro, iPhone 15/15 Pro, H200p, mi 14, X6 Pro, A35, S23 serisi, S24 serisi, mi 14t Pro, S24 FE gibi birçok cihazı test ettim. Yaklaşık 3 senedir eş zamanlı olarak iPhone ve Samsung cihazı kullanıyorum ana ve yedek olmak üzere. TR'de satışa sunulan Xiaomi birçok amiral gemisini test ettim. Bunu sadece diğerleri gibi Samsung fanboyu olduğum sanılmasın diye yazıyorum başka bir anlam yok kesinlikle.
Eğer ben bir yerde Samsung öneriyorsam rakibi olan telefon ya yazılım olarak kötüdür ya da donanım olarak. Çünkü genelde bu bütçelerde Samsung sürekli olarak güvenli liman görevi görüyor alt bütçelerde de aynı şekilde. Zaten ülkemizin vergi şartları dolayısıyla Samsung özel fiyatlandırma ile neredeyse ülkede fiyat performans konusunda tekelleşecek. Eğer açılan konu test ettiğim cihazların arasındaysa kendi deneyimimde daha çok beğendiğimi öneriyorum. Zaten eğer karşısındaki cihaz Samsung'dan Daha iyiyse de burada Samsung daha yetersiz dediğim birçok konuda var.
Aslına bakarsak bu alanla ilgilenen ve bu alanda içerik üreten kuruluşların test etmek ister misin dediği cihazları kendince test eden bir öğrenciyim. Telefoncu falan da değilim. Hobi olarak.
Bu karşılaştırmada Samsung önermedeki asıl nedenim 7 yıl güncelleme desteği, daha iyi ekran veya daha gelişmiş aktarım hızları değil. Kesinlikle ben bir cihaz alacak olsam bu fiyatta alacağım cihaz HyperOS kullanan optimizasyon olarak rezalet ama donanımı şahane olan bir cihaz değil de donanımı benzer olup One UI barındıran markaya yönelirdim. Yine mi 14t Pro'da iyidir üzmez ama ben S24+ varken almazdım.

Bende s24+ var işlemci konusunda seni üzmez emin ol merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Telefon genelde güncelleme yaparken ya da yüksek boyutlu bir indirme yaparken ısındığını fark ettim oyun oynarkende ısınıyor ama soğutma sistemi çok iyi anında soğuyor şarj konusunda kesinlikle üzmez tavsiye ederim.

Şöyle genel bir açıklama yapayim,
Ayın 20'sinde mi 14t Pro'yu test etmem için kullanılan yere geri gönderdim. 2024 içinde magic 6 Pro, iPhone 15/15 Pro, H200p, mi 14, X6 Pro, A35, S23 serisi, S24 serisi, mi 14t Pro, S24 FE gibi birçok cihazı test ettim. Yaklaşık 3 senedir eş zamanlı olarak iPhone ve Samsung cihazı kullanıyorum ana ve yedek olmak üzere. TR'de satışa sunulan Xiaomi birçok amiral gemisini test ettim. Bunu sadece diğerleri gibi Samsung fanboyu olduğum sanılmasın diye yazıyorum başka bir anlam yok kesinlikle.
Eğer ben bir yerde Samsung öneriyorsam rakibi olan telefon ya yazılım olarak kötüdür ya da donanım olarak. Çünkü genelde bu bütçelerde Samsung sürekli olarak güvenli liman görevi görüyor alt bütçelerde de aynı şekilde. Zaten ülkemizin vergi şartları dolayısıyla Samsung özel fiyatlandırma ile neredeyse ülkede fiyat performans konusunda tekelleşecek. Eğer açılan konu test ettiğim cihazların arasındaysa kendi deneyimimde daha çok beğendiğimi öneriyorum. Zaten eğer karşısındaki cihaz Samsung'dan daha iyiyse de burada Samsung daha yetersiz dediğim birçok konuda var.
Aslına bakarsak bu alanla ilgilenen ve bu alanda içerik üreten kuruluşların test etmek ister misin dediği cihazları kendince test eden bir öğrenciyim. Telefoncu falan da değilim. Hobi olarak.
Bu karşılaştırmada Samsung önermedeki asıl nedenim 7 yıl güncelleme desteği, daha iyi ekran veya daha gelişmiş aktarım hızları değil. Kesinlikle ben bir cihaz alacak olsam bu fiyatta alacağım cihaz HyperOS kullanan optimizasyon olarak rezalet ama donanımı şahane olan bir cihaz değil de donanımı benzer olup One UI barındıran markaya yönelirdim. Yine mi 14t Pro'da iyidir üzmez ama ben S24+ varken almazdım.

Tamamdır teşekkür ederim yorulmayıp uzun uzun yazmışsın.

Bende S24+ var işlemci konusunda seni üzmez emin ol merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Telefon genelde güncelleme yaparken ya da yüksek boyutlu bir indirme yaparken ısındığını fark ettim oyun oynarkende ısınıyor ama soğutma sistemi çok iyi anında soğuyor şarj konusunda kesinlikle üzmez tavsiye ederim.

Ya oynadığım oyunlar pes Clash Royale Clash of clansh OSM (berki bs berki PUBG)

Tamamdır teşekkür ederim yorulmayıp uzun uzun yazmışsın.

Ya oynadığım oyunlar pes Clash Royale Clash of clansh OSM (berki bs berki PUBG)
Ben arkadaşlarla pubg oynuyorum bazen 1 2 saati buluyor maks ayarlarda sıfır kasma ile oynatıyor ve ısınma konusunda kesinlikle üzmez 1 saat sonunda falan belki elle hissedilir şekilde ısınır. Şarj konusunda 1 saatte %15 falan yer. Ama ben qhd ekran ile kullanıyorum bu baya şarj konusunu etkiliyor. Diğer oyunlar da zaten ısınma sanmıyorum olacağını. Telefon ısınınca 5dk da eski sıcaklığına geri dönüyor.

Ekran görüntüsü atacaktım ama beceremedim. 2 saatlik instagram %15, 1 saat mobil legends %9, 1 saat googlede %4 pil harcamış full ayarlarda hepsi parlaklık yarıdan fazla. Qhd 120hz aktif buna göre değerlendirebilirsin telefonda hafif ısınma var ama rahatsız edici değil. Bugün kullanımıma göre.

Son düzenleme:
Ben arkadaşlarla PUBG oynuyorum bazen 1 2 saati buluyor maksimum ayarlarda sıfır kasma ile oynatıyor ve ısınma konusunda kesinlikle üzmez 1 saat sonunda falan belki elle hissedilir şekilde ısınır. Şarj konusunda 1 saatte %15 falan yer. Ama ben QHD ekran ile kullanıyorum bu bayağı şarj konusunu etkiliyor. Diğer oyunlar da zaten ısınma sanmıyorum olacağını. Telefon ısınınca 5dk da eski sıcaklığına geri dönüyor.

Ekran görüntüsü atacaktım ama beceremedim. 2 saatlik Instagram %15, 1 saat mobil Legends %9, 1 saat Google'da %4 pil harcamış full ayarlarda hepsi parlaklık yarıdan fazla. QHD 120Hz aktif buna göre değerlendirebilirsin telefonda hafif ısınma var ama rahatsız edici değil. Bugün kullanımıma göre.

Baktığın için ve yazdığın için teşekkür ederim.

Peki S24 Plus için kılıf öneriniz var mı? Farklı forum açmama gerek var mı? Sağlam olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı