Sorun degilBiraz geç cevaplayabildim kusura bakmayın. Uzattırma işlemini bir kez yaptırdım, 8 aylık kullanımdan sonra 2 ay daha uzattırma yaparak toplamda 10 ay kullandım. Bu yasal bir işlem değil ve her zaman yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Yapan arkadaşıma IMEI'yı attıktan sonra işlemi yapıyor 1 gün sonra kullanıma açılıyordu telefon. Şuan cihazım kapalı, ocakta yeniden açılacak ve tekrardan 4+4 şeklinde 8 ay kullanım süresi olacak.
Evet şuan için her sene yeniden açılıyor ama ileriki dönemde ne olur bilemeyiz. Her SIM 4 ay kullanılabiliyor ama ileri de süresi düşebilir insanların yurt dışı telefon almasının önüne geçilebilir. Her şey olabilir bu ülkede şuan.Sorun degilCihaz kapandigi zaman her sene basinda yeniden mi aciliyor?
Hocam şimdi ben S24 Ultra'yı Amerika'dan getirdim ve Ekim başında kullanmaya başladım. 45 gün sürem falan kaldı. 45 gün dolduktan sonra diğer IMEI numarasıyla esim olarak 4 ay daha kullanabiliyorum doğru mu? Bu 4 ay da dolduktan sonra uzatma falan yapılabiliyor mu? Yani biraz araştırdım, bu konuyu da okudum ama herkes farklı şeyler söylemiş kafam çok karıştı.Evet şuan için her sene yeniden açılıyor ama ileriki dönemde ne olur bilemeyiz. Her SIM 4 ay kullanılabiliyor ama ileri de süresi düşebilir insanların yurt dışı telefon almasının önüne geçilebilir. Her şey olabilir bu ülkede şuan.
Evet ama yıl başında kullanım süresi yenilenecek şimdilik eSIM'e geçmenize gerek yok. Kayıt olarak yasal olmamakla birlikte server kaydı yapabilirsiniz 4000-5000TL arasında değişiyor ücreti. Bazen açık oluyor, bazen olmuyor şuan açık mi bilmiyorum.Hocam şimdi ben S24 Ultra'yı Amerika'dan getirdim ve Ekim başında kullanmaya başladım. 45 gün sürem falan kaldı. 45 gün dolduktan sonra diğer IMEI numarasıyla esim olarak 4 ay daha kullanabiliyorum doğru mu? Bu 4 ay da dolduktan sonra uzatma falan yapılabiliyor mu? Yani biraz araştırdım, bu konuyu da okudum ama herkes farklı şeyler söylemiş kafam çok karıştı.
Eğer diğer IMEI ile 4 ay daha kullanabiliyorsam sonrasında ne yapabilirim peki seçeneklerim neler? IMEI kaydına 35 bin TL para vermek istemiyorum doğrusu. Ona o kadar para vereceğime telefonu satmayı tercih ederim![]()
Yılbaşında 4 aylık süre sıfırlanacak ve Ocak ayından itibaren 4 ay daha kullanabileceğim yani doğru mu? Kesin mi peki buEvet ama yıl başında kullanım süresi yenilenecek şimdilik eSIM'e geçmenize gerek yok. Kayıt olarak yasal olmamakla birlikte server kaydı yapabilirsiniz 4000-5000TL arasında değişiyor ücreti. Bazen açık oluyor, bazen olmuyor şuan açık mi bilmiyorum.
Evet kesin; 4 ay fiziki SIM, 4 ay eSIM ile kullanabilirsiniz.Yılbaşında 4 aylık süre sıfırlanacak ve Ocak ayından itibaren 4 ay daha kullanabileceğim yani doğru mu? Kesin mi peki buYani en azından şu an için. Tabii ki ileride durum değişebilir dediğiniz gibi.
Hocam şimdi e-devlet sayfasına baktım da burada böyle bir şeyden bahsedilmemiş acaba yurtdışından kendimiz getirdiğiniz ürünler için durum farklı olabilir mi? Bir de yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde kaydetmezsem bir daha hiç kaydedemiyorum heralde doğru mu?Evet kesin; 4 ay fiziki SIM, 4 ay eSIM ile kullanabilirsiniz.
Evet bilgilendirme metninde ne yazıyorsa o. Tabii bu yasal kayıt için geçerli, şahsen yurt dışından Samsung getirip, 30K verip kayıt ettireni görmedim. Çoğu kişi ya 2 telefon kullanıyor ya da server kaydı yaptırıp geçiyor.Hocam şimdi e-devlet sayfasına baktım da burada böyle bir şeyden bahsedilmemiş acaba yurtdışından kendimiz getirdiğiniz ürünler için durum farklı olabilir mi? Bir de yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde kaydetmezsem bir daha hiç kaydedemiyorum heralde doğru mu?
Eki Görüntüle 2378280
Yani demek istediğim yeniyılda IMEI kaydının sıfırlanacağı yazmamış. Direkt 120 gün kullanabilirsiniz yazılmış ama 1 takvim yılında diye belirtilmemiş. Böyle bir durum olmamasının imkanı var mı acaba? Dedim acaba yurtdışından kendin getirdiğin ürünler için yeniyılda IMEI kaydının sıfırlanmama durumu var mı?Evet bilgilendirme metninde ne yazıyorsa o. Tabii bu yasal kayıt için geçerli, şahsen yurt dışından Samsung getirip, 30K verip kayıt ettireni görmedim. Çoğu kişi ya 2 telefon kullanıyor ya da server kaydı yaptırıp geçiyor.
Sıfırlanmama durumu yok, ilk 2 hafta içersinde cihazlar açılır diye düşünüyorum. Kullanım süresi IMEI başına yıllık 4 ay. Bu yüzden çift SIM cihazlar 8 ay kullanılabiliyor.Yani demek istediğim yeniyılda IMEI kaydının sıfırlanacağı yazmamış. Direkt 120 gün kullanabilirsiniz yazılmış ama 1 takvim yılında diye belirtilmemiş. Böyle bir durum olmamasının imkanı var mı acaba? Dedim acaba yurtdışından kendin getirdiğin ürünler için yeniyılda IMEI kaydının sıfırlanmama durumu var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.