S24 Ultra vs 15 Pro/Pro Max

syredbey

Centipat
Daha fazla  
Bu iki cihaz arasında tercih yapmam lazım. Daha çok kamera, batarya performansı ve kullanım ömrü (güncelleme alma) ilgilendiriyor beni. Performans konusunda ikisi de üst düzey cihazlar zaten. Hangisini tercih etmek daha mantıklı olur sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk S24 Ultra. Hayırlısı ile yarın akşam bende iPhone 15'den geçiyorum kendisine.
Cok iyi tercih yapmissiniz hocam, bende 14 pro max'ten dusunuyorum ama belki s25 ultra modelini de bekleyebilirim. Bu paralari etmez Apple.

Bu iki cihaz arasında tercih yapmam lazım. Daha çok kamera, batarya performansı ve kullanım ömrü (güncelleme alma) ilgilendiriyor beni. Performans konusunda ikisi de üst düzey cihazlar zaten. Hangisini tercih etmek daha mantıklı olur sizce?
S24 Ultra hocam. 15 pro max neden 20k daha pahali bilmiyorum :)

kamera, batarya performansı
İkisini bir arada verebilen bir cihaz yok.
Batarya olarak S24 Ultra zaten ortada farkı.
Fakat kamerasının renk paletini uzayını beğenmiyorum hem fotoğrafta hem videoda.
Hala soluk ve donuk bir bozma var instagramda çektirdiği eziyet bambaşka bir boyut zaten.
Standart kullanıcı için önemsiz şeyler.
S24 Ultra alıp geçebilirsin en azından telefonumun şarjı uzun gidiyor dersin.
Ekran avantajın da var ekstra olarak.

İkisini bir arada verebilen bir cihaz yok.
Batarya olarak S24 Ultra zaten ortada farkı.
Fakat kamerasının renk paletini uzayını beğenmiyorum hem fotoğrafta hem videoda.
Hala soluk ve donuk bir bozma var Instagram'da çektirdiği eziyet bambaşka bir boyut zaten.
Standart kullanıcı için önemsiz şeyler.
S24 Ultra alıp geçebilirsin en azından telefonumun şarjı uzun gidiyor dersin.
Ekran avantajın da var ekstra olarak.

Bazı yakınlarım 15 Pro kullanıyor. Amerika'ya gittiklerinde almışlardı. Türkiye şartlarında iPhone için o kadar para vermeye gerek yok diyorlar. Benim tek merakım hangisinin kamera olarak daha tatmin edici olduğu. Ancak net sonuca varmak zor. Testlerde herhangi bir modda Samsung iyi sonuç verirken Apple biraz geride kalıyor. Diğer modda Apple iyi sonuç verirken Samsung geride kalıyor.
Instagram'da çektirdiği zahmet derken neyi kastettiniz? Ve bu zahmet her neyse WhatsApp gibi uygulamalarda bu durum yaşanır mı?

Bazı yakınlarım 15 Pro kullanıyor. Amerika'ya gittiklerinde almışlardı. Türkiye şartlarında iPhone için o kadar para vermeye gerek yok diyorlar. Benim tek merakım hangisinin kamera olarak daha tatmin edici olduğu. Ancak net sonuca varmak zor. Testlerde herhangi bir modda Samsung iyi sonuç verirken Apple biraz geride kalıyor. Diğer modda Apple iyi sonuç verirken Samsung geride kalıyor.
Instagram'da çektirdiği zahmet derken neyi kastettiniz? Ve bu zahmet her neyse WhatsApp gibi uygulamalarda bu durum yaşanır mı?
Hocam İphone 15 Pro'nun kamerasını ben daha çok beğeniyorum S24'e göre fakat batarya olarak S24 daha iyi. Arkadaşın dediği şey yazılımsal bir sorun mesela şöyle elinize Redmi Note 12 alın bir fotoğraf çekin veya Samsung'un herhangi bir cihazı android olsun. Galeride fotoğraf güzel duruyor fakat İnstagram'a yüklerken bu kalite düşüyor ve çok kötü duruyor. Bu konu hakkında çok iyi bir bilgiye sahip değilim fakat S24 S23 serilerinde bu sorunun olmadığını söylüyorlar. Bana soracak olursan ne tercih edersin diye 15 Pro Max ya da Pro alırım fakat S24U da gayet iyi bir cihaz tamamen sana kalmış ya İos tercih edeceksin ya da Android. Eklemeyi unutmuşum İşlemci olarakta S24U daha iyi.

Instagram'da dusuk kalite olayini son seriler ile birlikte bitirdiler, S24 Ultra 15 Pro Max'ten artisi var eksisi yok, bence de bu kadar fiyat farki cok gereksiz. İnsanlar garip bir sekilde Samsung'da olan sorunlari cozseler dahi yillarca konusuluyor, Apple'in sorunlari konusulmuyor, ikisi de lider marka ve lider cihazlari var. Ama S24 ile 15 Pro karsilastirmasinda bence de 15 Pro daha iyi ama ciddi bir fiyat farki var. İlk dedigim Instagram sorunu ile alakali videolar var, artik iOS ile neredeyse fark yok, hatta yok bile denebilir. Zoom'lu fotograflarda iPhone berbat, ama zoomsuz fotograflarda ikisi de guzel. Açıkçası bende Apple cihaz kullanıyorum ama Samsung gecmeyi dusunuyorum, bunun en buyuk nedeni de aralarindaki fiyat farklarina deger neredeyse hiçbir durumun kalmamasi, eskiden olsa Samsung'lar biraz daha erken tukenebiliyordu iOS cihazlara gore fakat One UI ile birlikte bu sorun da bitti, hatta iOS stabilligi gunden gune kotuye giderken Samsung'un amiral gemisi cihazlarinin stabilligi artiyor.

Son düzenleme:
Şu an S24 Ultra daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Bir sorum daha var. S24 Ultra yanında bir kalemle beraber geliyor diye biliyorum. Bu kalemin hissiyatı, tepki hızı ve şarj süresi nasıl? 6.8 inç boyutundaki ekranda kalem kullanışlı mı? Netice olarak çok büyük bir ekran sayılmaz.
Kamera konusuna gelince, S24 Ultra'nın çok kontrastlı çekimler yapmasından şikayetçiler. Düşük ışıklı ortamlarda ise renkleri sarıya kaçırmasından (başka nasıl ifade edilir bilmiyorum) şikayetçiler. Bu yazılım güncellemeleri ile düzelebilir mi yoksa fiziki bir sorun mu?

Son düzenleme:
15 pro maxın çok kötü bi uyumsuzluk problemi var ana kameranın focus mesafesi korkunç uzak ve otomatik geniş açı kameraya geçiyor. Barkodları yakından okutmaya alışkın biri olarak beni de deli etti arkası da soyulmaya başlayınca sattım direk.

sorun 1 : bu geniş açıya geçme olayını sadece kendi kamera uygulamasında yapıyor bunun dışında hiçbir uygulama bunu desteklemiyor. Yani busbulanık bir foto çekiyorsunuz. Yani kahve keyfimi uygulamalardan yakından çekip atayım anlık falan yok öyle bi olay bu telefonda.

sorun 2 : diyelim ki ios kamera uygulamasını kullandınız geniş açı kamerada hem ois yok hem de sensörü leş. düşük ışıkta çok kötü yani masadaki koladır bardaktır kahve keyfidir vs çekme gibi bi imkanınız YOK. O kadar para verip redmi kalitesinde geniş açıyla çektiğiniz foto ne yazık ki o fiyat bandı için geçersiz bişey. Ben elimde 3000tlye aldığım minicik s10e ile daha iyi yakın foto çekiyorsam burada bi saçmalık var.

Bu problemden dolayı açılmış milyonlarca forum konusu mevcut internette ingilizce aratırsanız görürsünüz. Bu yüzden gereksiz yere değişimler yapıldığını da görebilirsiniz adam değiştiriyor sıfır kutudan çıkanda da aynı problemin olduğunu görünce deliriyor falan. Bu problemi gösterdiği apple çalışanı da habersiz saçmalığı görünce arıza zannediyor çünkü arıza seviyesinde bir kepazelik bu.

S24 ultraya bakarsanız bütün kameralarının tam donanımlı ve sensör olarak da daha iyi olduğunu görürsünüz. Düşük ışıkta geniş açıda redmi gibi foto çektirmez en azından 24mm ile yaptığınız çekimler düşük ışıkta kaymaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı