İnceleme S24FE inceleme

Merhaba şu anda 2 haftalık bir S24FE kullanıcısıyım ve sizlere deneyimlerimi aktarmak istedim öncelikle;
Burada yazacağım her şey kendi deneyimlerimdir.

kamera
Kamerası beklediğimden bir tık daha düşük fakat Galaxy AI bu konuda araya girip durumu düzeltiyor herhangi bir fotoğraf çektiğinizde 2-3 saniye içinde yapay zeka yardıma koşup düzeltmeler yapıyor fakat yapay zeka olmadan da gayet iyi bir kamerası var video kısmına gelirsek 4K 60 FPS kalitesinde videolar çekebiliyor ve gayet akıcı.

Batarya/Pil performansı
Bataryası 4700MAH günlük kullanım için yeterli olsa da oyun oynayanlar için biraz az kalabiliyor günlük kullanımda saat sabah 8'den akşam 4-5'e kadar kullandığım vakit şarj 15-20 seviyelerine düşüyor ve ben 15 altına düşürüyorum batarya sağlığı için.
Şarj konusuna gelince eğer orijinal adaptör ise süper hızlı şarj desteği var(25 wat)
Sarjı gerçekten hızlı doluyor şarjım 20 iken koyuyorum yarım saat içinde 80-85'i görüyor fakat 80'i geçince çok yavaşlıyor yine batarya sağlığı için tabii ki.

Tasarım/Ekran
Telefonun dış tasarımı göze hitap eden bir tasarım bence fakat acayip bir premium hissiyatı yok Samsung telefon modellerinin çoğunu artık aynı tasarladığı için ama ben seviyorum
Tasarım halkında fazla konuşmayacağım arkasında 3 kamerası var sağlam bir flaşı var ekran gövde oranı gayet iyi ince sayılabilecek bir ekranı var. Ancak ekranı 6.7 inç büyüklüğünde ve kaba duruyor burada premium hissiyatı kayboluyor kabalığı yüzünden fakat ben büyük telefon seviyorum eğer siz büyük telefonlar sevmiyorsanız tekrar bir gözden geçirin bu telefonu alıp almamayı.

İşlemci
Şu anda bu forumda yazı yazdığım telefon yani elimdeki S24FE Exynos 2400e kullanıyor araştırmalarıma göre S24 ile aralarına sadece 50MHz bir fark var işlemci yönünde ve neredeyse hissedilmeyecek bir fark eğer ağır işlemler yapıyorsanız kesinlikle F/P
Fakat oyun yönünde bazı eksileri var özellikle PUBG Mobile da 90 FPS destekliyor fakat S24 120 FPS desteği var işlemcileri neredeyse aynı olmasına rağmen arada 30 FPS gibi bir fark var bir diğer eksisi ısınma problemi PUBG de 3.oyundan sonra game booster sıcaklık için yüksek diyor ve elde gerçekten sıcaklık hissedilebiliyor onun haricinde ısınma bile kesinlikle kasma donma olmuyor
Call of Duty olsun Genshin Impact olsun aklınıza gelecek her oyunda iyi performans veriyor rakibi olan 23 de Snapdragon 8S gen2 var ve bence performans olarak S24FE daha iyi ısınma ve ısı yalıtımı olarak Snapdragon önde olsa da Exynos gerçekten kendini geliştirmiş.

Alınır mı?
evet gelelim en önemli noktaya alınır mı?
Bence bu fiyat bandındaki en iyi telefonlardan biri gerek 2024 Eylül ayında çıkması yani yeni bir telefon olması gerek One UI 7 desteğini daha erken alması(18 Nisan) 7 yıl boyunca güncelleme alacak olması ben ürünün F/P olduğuna inanıyorum. Kötülenecek bir telefon değil. En eksi yanı kutudan adaptör çıkmaması fakat ortalama 500 TL'ye adaptör alabilirsiniz eğer bir operatörden alacaksanız size zaten söylüyorlar adaptör konusunda cihazın yanında aldınığınız da indirim de uygulanıyor.

Sadece 2 hafta kullanmışsınız. Keşke 1-2 ay kullanıp uzun vadedeki sorunlarını da yazsaymışsınız.

Sadece 2 hafta kullanmışsınız. Keşke 1-2 ay kullanıp uzun vadedeki sorunlarını da yazsaymışsınız.
Haklısınız bir süre sonra tekrar böyle bir konu oluşturacağım fakat kısa süre içindeki deneyimlerimi belirtmek istemiştim.

Süper hızlı şarj kısmına katılmıyorum yalnızca . Yarım saatte yüzde 80'lere çıkabiliyor ancak 25w desteği var. Süper hızlı şarj demem ben buna günümüzde, kaldı ki 100w gibi değerleri artık görmeye alıştık .

Süper hızlı sarj samsung da özellik gibi bir durum tabi ki 100 watlara geldiğimiz dönemde 25 watt az benim orda yazdığım "Süper hızlı sarj" samsungun orjinal adaptörlerde aktif ettiği bir özellik. Ve evet 30 dakikada 80 e gelebiliyor 15 sarjdan fakat üstüne çıkarken yavaşlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…