İnceleme Uzun süreli S24FE incelemesi

Öncelikle 25.600TL'ye N11-N11 satıcısından aldım kutu sağlam geldi.
M21'den geçtim.
Eğer almayı düşünüyorsanız;

128 GB uzun Vaade'de yetmeyecektir 1.5-2 bin TL fazla vermenizi öneririm.

Yazılım(OS):
One UI 8 mükemmel olmuş.
Özelleştirilebilir onca ayar-menü-kısayol var.

Ekran:
6.7inc 1080x2340 (FHD+) dynamic AMOLED 120Hz.
Ekranı ile çok iyi bir performans gösterirken.
16milyon renk gösterebiliyor ve 1900NIT parlaklığa kadar çıkabiliyor.
Corning Gorilla Glass Victus+ ile darbelere karşı dayanıklı bir ekranı var.
Ekran gövde oranı bu fiyata biraz fazla ancak alışıyorsunuz ancak buradan - puan verebilirim.

Tasarım:
IPX8 suya ve IP6X toza dayanıklılık sertifikası var.
1.5 metrede 30dakika suya dayanıyor.
Ben kendim duşa giriyorum bir problem yaşamadım.
Hatta Eskişehir kentpark plajında suyun içinde videolar çektim.

Kasa alüminyum buradan - puan verebilirim bir metal-cam kasa çok güzel olurdu.
Batarya:
%100-0 şarj eFootball 472dk ekran süresi veriyor.
1 günümü çok çok rahat çıkarıyor.
Batarya 4700MAH fakat sanki 5000-5100mAh gibi uzun gidiyor.

Şarj:
Hızlı şarjı gayet yeterli ve kablosuz şarjda bu bütçede mükemmel.
25W kablolu-15W kablosuz hızlı şarjı bulunuyor.
Adaptör almanız lazım kutudan çıkmıyor.
Ben gece 12'de bırakıyorum 1.5 saat sonra %100 olmuş oluyor zaten(15W ile)

Kamera performansı:
Gündüz fotoğraflarında mükemmel olsa da.
Ön kamera geceleri güzel ancak kusursuz değil bazen grenlenmeler oluyor.
Ancak bu fiyata göre inanılmaz diyebilirim.
50MP+12MP+8MP kamerası mükemmel bir performans sunuyor.

Video performansı:
Arka kamera:
8K 30FPS.
4K 60FPS-30FPS
1080p 60FPS-30FPS
1080p 120FPS(Pro video modunda)
720p 30FPS.
Donmadan akıcı videolar konusunda Samsung yaklaşık 10 yıldır kusursuz işler yapıyor.
Bu nedenle bu kaliteye şaşırmamak lazım.

Ön kamera:
4K 60FPS-30FPS
1080p 60FPS-30FPS
720p 30FPS.
Arka kamera gibi performansı kusursuz.
Bu fiyat segmentinde 4K 60FPS bulmak imkansız.

Video lens geçişleri:
Kayıt almazken.

Video modu haricinde;
Pro video modunda:
8K 30FPS.
4K 60-30FPS
1080p 120-60-30FPS

Ağır çekim modunda:
FHD 120FPS.
HD 240-120FPS

Portre modunda:
FHD 30FPS.
HD 30FPS.

Bellek(RAM):
8 GB RAM şu anlık her iş için yeterli olsa da.
Önümüzdeki 4-5 sene içinde yetersiz kalabilir.
8 GB fiziksel+8 GB sanal RAM var.

İşlemci:
Exynos 2400e insanların bahsettiği işlemci asla değil.
Performansı mükemmel ve çok verimli.
Isınma yok sorun çözülmüş gibi duruyor.
PUBG(90) akıcı grafik kalitesi.
eFootball(60) yüksek grafik kalitesi.
Carx street(60)yüksek-Ultra grafik kalitesi.
Carx D. R. 3(90)yüksek grafik kalitesi.

Hiçbir oyunda donma kasma gibi şeylerle karşılaşmadım.

Yapay zeka(AI):
Fotoğraf-klavye-telefon-araştırma için mükemmel bir yapay zekası bulunuyor.
Fotoğraflarda silme-oluşturma yapabilirken.
Klavyede yazı stili oluşturma tercüme gibi basit ama kullanışlı özellikler bulunuyor.
Aramada ise şu anlık Türkçede olmasa da test ettiğimiz kadar İngilizce-Fransızca arası tercümanlığı neredeyse kusursuz.
Navigasyon çubuğuna basılı tutarak ekranda herhangi bir yeri-yazıyı-görseli Google Lens-Gemini ile aratıyor.

Hoparlör:
Çok güçlü bir hoparlörü var.
Stereo hoparlör olduğu için sesler ister oyun oynarken.
İsterde video izlerken kusursuz bir dengeyle geliyor.

AnTuTu V11 puanı: 2. 111.700 puan.
Bu fiyat bandında sadece oyun odaklı olmayan telefonlarda en iyisi.
Hatta 30k bandında en yakın rakibi S8 g4s işlemcili F7'den sadece 100k puan geride.

Sonuç:30.10.2025'te bile 30k altında en iyi telefon.

Açıyı bulduğunuzda fotoğraflar cidden mükemmel işte örnekler:

Bu benim ilk rehberim oldu eksiklerimi yazarsanız sevinirim.
Deneyimim bu kadar sorularınızı sorabilirsiniz.

Fotoğraf örnekleri:
 
Son düzenleme:
Bu cihaz hakkında bende biraz deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Cihazı Mart nisan civarı 21.500 TL gibi bir fiyata almıştım. Aldığım fiyatı göz önüne alırsak rakipsiz bir cihazdı. Şu an ki fiyatları biraz artmış durumda. Deneyimlerime geçecek olursak öncelikle ergonomisi çok kötü. Kalın, ağır ve büyük bir telefon. Ekran çerçeveleri 4 tarafı da eşit olmadığı için premium algısı da yaşatmıyor. Bataryası oyun oynamayan birisi olarak bana 1 gün yetmiyordu. Sebebi de Exynos 2400e işlemcisinin sahip olduğu modemden kaynaklı. Bu modemin çekim kalitesi rezalet ötesi olduğu için az çeken yerlerde inanılmaz fazla şarj tüketiyor. Hatta çift SIM aktif ettiğimde düşük olan çekim kalitesi daha da düşüyordu. Bunu nasıl anladın derseniz şu an Snapdragon Elite işlemcili bir cihaz kullanıyorum ve deneyim olarak aralarındaki uçurum var şebeke anlamında. Hatta geçenlerde Google, pixel cihazlarında Samsung modem kullanmayı bırakacağını açıkladı. Sebep olarak ise düşük verimlilik, ısınma ve fazla güç tüketiminden dolayı dediler. Son olarak gelelim One UI hakkında konuşmaya. Arayüz çok güzel ve özelleştirilebilir durumda. İçerisinde ki özelliklerin çoğu hatasız çalışıyor. Ama gel gelelim akıcılık konusunda cihaz benim için sınıfta kalıyor. Geçen seneye kadar en güçlü işlemcilerin başında gelen bu işlemci frame dropsuz bir deneyim yaşatamıyor. Direk donma kasma vs olmuyor ama arayüzde sık sık frame drop yaşanıyor. Bu da beni rahatsız ediyor şahsen. Özellikle bildirim paneli indirme ve ana ekranda sağa kaydırıp açtığımız Google keşfet yerlerinin kasmadan açıldığını görmedim. Kağıt üstünde Exynos 2400e çok güçlü bir işlemci olmasına rağmen güzel bir deneyim yaşatmadı şahsen bana. Şu anki fiyatlarını da görünce bu paralara değmez gibi me geliyor. Ha sen ne yaptın derseniz bu cihazı satıp, yurt dışı Xiaomi 15 modelini satın aldım. S24FEden böyle kompakt bir cihaza geçince insan inanılmaz rahatlıyormuş. Bu cihazlarda server kayıt adı altında 30 bin seviyesinde bulunuyor. Ekran kalitesi olsun, batarya performansı, kasa kalitesi, kamerası her anlamda kat ve kat üstün bir cihaz kesinlikle. İşlemci performansı ve verimliliği muazzam. Yukarıda bahsettiğim şebeke sorunu bu cihazda kesinlikle yok. S24FE de internete giremediğim her yerde bu cihaz çift SIM aktif halde her işimi hallediyor. Arayüz olarak Xiaomi her zaman sorunlu derler bende eskiden kullanmış biri olarak bunun farkındaydım ama bu cihazda mükemmel bir optimizasyon yapmışlar. 1 aylık süre zarfında 1 defa bile frame drop yaşamadım. S24FE de her gün yaşıyordum. Xiaomi'yi de bahsettiğim tarz alırsanız fiyatına kesinlikle kat ve kat değecek bir telefon olarak düşünün. Resmi şekilde 50-60 bin verilecek bir cihaz değil yoksa. O fiyata almış olsam zaten bu cihaz ile kesinlikle kıyaslamazdım aynı segment değiller çünkü. Riske girip garantisiz olsun ben alırım diyenler olursa kesinlikle pişman olmaz.
 
Son düzenleme:
Bu cihaz hakkında bende biraz deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Cihazı Mart nisan civarı 21.500 TL gibi bir fiyata almıştım. Aldığım fiyatı göz önüne alırsak rakipsiz bir cihazdı. Şu an ki fiyatları biraz artmış durumda. Deneyimlerime geçecek olursak öncelikle ergonomisi çok kötü. Kalın, ağır ve büyük bir telefon. Ekran çerçeveleri 4 tarafı da eşit olmadığı için premium algısı da yaşatmıyor. Bataryası oyun oynamama rağmen bana 1 gün yetmiyordu. Sebebi de Exynos 2400e işlemcisinin sahip olduğu modemden kaynaklı. Bu modemin çekim kalitesi rezalet ötesi olduğu için az çeken yerlerde inanılmaz fazla şarj tüketiyor. Hatta çift SIM aktif ettiğimde düşük olan çekim kalitesi daha da düşüyordu. Bunu nasıl anladın derseniz şu an Snapdragon Elite işlemcili bir cihaz kullanıyorum ve deneyim olarak aralarındaki uçurum var şebeke anlamında. Hatta geçenlerde Google, pixel cihazlarında Samsung modem kullanmayı bırakacağını açıkladı. Sebep olarak ise düşük verimlilik, ısınma ve fazla güç tüketiminden dolayı dediler. Son olarak gelelim One UI hakkında konuşmaya. Arayüz çok güzel ve özelleştirilebilir durumda. İçerisinde ki özelliklerin çoğu hatasız çalışıyor. Ama gel gelelim akıcılık konusunda cihaz benim için sınıfta kalıyor. Geçen seneye kadar en güçlü işlemcilerin başında gelen bu işlemci frame dropsuz bir deneyim yaşatamıyor. Direk donma kasma vs olmuyor ama arayüzde sık sık frame drop yaşanıyor. Bu da beni rahatsız ediyor şahsen. Özellikle bildirim paneli indirme ve ana ekranda sağa kaydırıp açtığımız Google keşfet yerlerinin kasmadan açıldığını görmedim. Kağıt üstünde Exynos 2400e çok güçlü bir işlemci olmasına rağmen güzel bir deneyim yaşatmadı şahsen bana. Şu anki fiyatlarını da görünce bu paralara değmez gibi me geliyor. Ha sen ne yaptın derseniz bu cihazı satıp, yurt dışı Xiaomi 15 modelini satın aldım. S24feden böyle kompakt bir cihaza geçince insan inanılmaz rahatlıyormuş. Bu cihazlarda server kayıt adı altında 30 bin seviyesinde bulunuyor. Ekran kalitesi olsun, batarya performansı, kasa kalitesi, kamerası her anlamda kat ve kat üstün bir cihaz kesinlikle. İşlemci performansı ve verimliliği muazzam. Yukarıda bahsettiğim şebeke sorunu bu cihazda kesinlikle yok. S24FE de internete giremediğim her yerde bu cihaz çift SIM aktif halde her işimi hallediyor. Arayüz olarak Xiaomi her zaman sorunlu derler bende eskiden kullanmış biri olarak bunun farkındaydım ama bu cihazda mükellef bir optimizasyon yapmışlar. 1 aylık süre zarfında 1 defa bile frame drop yaşamadım. S24FE de her gün yaşıyordum. Xiaomi'yi de bahsettiğim tarz alırsanız fiyatına kesinlikle kat ve kat değecek bir telefon olarak düşünün. Resmi şekilde 50-60 bin verilecek bir cihaz değil yoksa. O fiyata almış olsam zaten bu cihaz ile kesinlikle kıyaslamazdım aynı segment değiller çünkü. Riske girip garantisiz olsun ben alırım diyenler olursa kesinlikle pişman olmaz.

Tamamda bu kaçak-yurt dışı cihazlar oluyor bu ikisini karşılaştırırken fiyatına bakarak konuşmak lazım 2 katından daha fazla fiyat farkı var.
 
Bu cihaz hakkında bende biraz deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Cihazı Mart nisan civarı 21.500 TL gibi bir fiyata almıştım. Aldığım fiyatı göz önüne alırsak rakipsiz bir cihazdı. Şu an ki fiyatları biraz artmış durumda. Deneyimlerime geçecek olursak öncelikle ergonomisi çok kötü. Kalın, ağır ve büyük bir telefon. Ekran çerçeveleri 4 tarafı da eşit olmadığı için premium algısı da yaşatmıyor. Bataryası oyun oynamama rağmen bana 1 gün yetmiyordu. Sebebi de Exynos 2400e işlemcisinin sahip olduğu modemden kaynaklı. Bu modemin çekim kalitesi rezalet ötesi olduğu için az çeken yerlerde inanılmaz fazla şarj tüketiyor. Hatta çift SIM aktif ettiğimde düşük olan çekim kalitesi daha da düşüyordu. Bunu nasıl anladın derseniz şu an Snapdragon Elite işlemcili bir cihaz kullanıyorum ve deneyim olarak aralarındaki uçurum var şebeke anlamında. Hatta geçenlerde Google, pixel cihazlarında Samsung modem kullanmayı bırakacağını açıkladı. Sebep olarak ise düşük verimlilik, ısınma ve fazla güç tüketiminden dolayı dediler. Son olarak gelelim One UI hakkında konuşmaya. Arayüz çok güzel ve özelleştirilebilir durumda. İçerisinde ki özelliklerin çoğu hatasız çalışıyor. Ama gel gelelim akıcılık konusunda cihaz benim için sınıfta kalıyor. Geçen seneye kadar en güçlü işlemcilerin başında gelen bu işlemci frame dropsuz bir deneyim yaşatamıyor. Direk donma kasma vs olmuyor ama arayüzde sık sık frame drop yaşanıyor. Bu da beni rahatsız ediyor şahsen. Özellikle bildirim paneli indirme ve ana ekranda sağa kaydırıp açtığımız Google keşfet yerlerinin kasmadan açıldığını görmedim. Kağıt üstünde Exynos 2400e çok güçlü bir işlemci olmasına rağmen güzel bir deneyim yaşatmadı şahsen bana. Şu anki fiyatlarını da görünce bu paralara değmez gibi me geliyor. Ha sen ne yaptın derseniz bu cihazı satıp, yurt dışı Xiaomi 15 modelini satın aldım. S24feden böyle kompakt bir cihaza geçince insan inanılmaz rahatlıyormuş. Bu cihazlarda server kayıt adı altında 30 bin seviyesinde bulunuyor. Ekran kalitesi olsun, batarya performansı, kasa kalitesi, kamerası her anlamda kat ve kat üstün bir cihaz kesinlikle. İşlemci performansı ve verimliliği muazzam. Yukarıda bahsettiğim şebeke sorunu bu cihazda kesinlikle yok. S24FE de internete giremediğim her yerde bu cihaz çift SIM aktif halde her işimi hallediyor. Arayüz olarak Xiaomi her zaman sorunlu derler bende eskiden kullanmış biri olarak bunun farkındaydım ama bu cihazda mükellef bir optimizasyon yapmışlar. 1 aylık süre zarfında 1 defa bile frame drop yaşamadım. S24FE de her gün yaşıyordum. Xiaomi'yi de bahsettiğim tarz alırsanız fiyatına kesinlikle kat ve kat değecek bir telefon olarak düşünün. Resmi şekilde 50-60 bin verilecek bir cihaz değil yoksa. O fiyata almış olsam zaten bu cihaz ile kesinlikle kıyaslamazdım aynı segment değiller çünkü. Riske girip garantisiz olsun ben alırım diyenler olursa kesinlikle pişman olmaz.

En büyük etken fiyatı oldu satın alırken. Çoğu kişi için, bende dahil sundukları çok iyi fiyatına göre. Dediğiniz cihaz büyük ve ağır kısmına katılıyorum, ve şebeke konusu da kesinlikle doğru. Çoğu zaman diyorum keşke daha hafif bir cihaz olsaydı diye. Arkadaşın iPhone 13'ü elime aldığımda istediğim ideal boyutun bu olduğunu düşündüm hatta. Telefon bende çok nadir donma yapıyor oda uygulamalardan kaynaklı mı telefondan kaynaklı mı bilmiyorum. Dün getir uygulamasına girdim mesela sağ sol hiçbir şey yapmıyor hiçbir yere tıklamıyor arka plana atıp başka uygulamalara girdim sorun yok getiri açtım arkaplandan yine çalışmadı kapat aç yaptım. Bence iOS akıcılık konusnda çok daha iyiydi. Telefondan memnunum o ayrı, gömmüş gibi oldu biraz çünkü. F/P vb. boyutlarını geçerek yaptım ben bu yorumu. Bu arada siz kaça sattınız cihazı bende satıp değiştiririm belki.
 
Tamamda bu kaçak-yurt dışı cihazlar oluyor bu ikisini karşılaştırırken fiyatına bakarak konuşmak lazım 2 katından daha fazla fiyat farkı var.

Yazarken bunu belirttim zaten. Resmi şekilde fiyat olarak karşılaştırılacak cihazlar değiller. Segmentleri bile farklı. Riske girip ben garantisiz alırım diyenleri pişman etmez şeklinde belirttim. Bu şekilde riske girmek isteyenler hemen hemen aynı paraya Snapdragon Elite işlemci, 12 GB RAM ve 512 GB hafızalı bir cihaza sahip olur.

En büyük etken fiyatı oldu satın alırken. Çoğu kişi için, bende dahil sundukları çok iyi fiyatına göre. Dediğiniz cihaz büyük ve ağır kısmına katılıyorum, ve şebeke konusu da kesinlikle doğru. Çoğu zaman diyorum keşke daha hafif bir cihaz olsaydı diye. Arkadaşın iPhone 13'ü elime aldığımda istediğim ideal boyutun bu olduğunu düşündüm hatta. Telefon bende çok nadir donma yapıyor oda uygulamalardan kaynaklı mı telefondan kaynaklı mı bilmiyorum. Dün getir uygulamasına girdim mesela sağ sol hiçbir şey yapmıyor hiçbir yere tıklamıyor arka plana atıp başka uygulamalara girdim sorun yok getiri açtım arkaplandan yine çalışmadı kapat aç yaptım. Bence iOS akıcılık konusnda çok daha iyiydi. Telefondan memnunum o ayrı, gömmüş gibi oldu biraz çünkü. F/P vb. boyutlarını geçerek yaptım ben bu yorumu. Bu arada siz kaça sattınız cihazı bende satıp değiştiririm belki.

Bende biraz fazla gömdüm de zamanında aldığım fiyata göre rakibi olmayan bir cihazdı. Ama boyut ve ergonomi olarak bir noktadan sonra insansı gerçekten rahatsız ediyordu bu cihaz. Ben 22 bin civarında satmıştım 128 GB olan modelini. S25FE çıkınca o sıra bu modelinde fiyatı çok artmıştı. 29 bin seviyesinde şu an kullanmış olduğum Xiaomi 15 modelini satın aldım. Zamanında mi 9T Pro, mi mix 2S kullanmış biri olarak da Xiaomi'nin en rezil yazılımı üreten firma olduğunu bizzat biliyordum ama bu cihazda yağ gibi akıyor her şey. Animasyonları One UI'dan daha stabil hale getirmişler.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı