S25 Plus vs Magic7 Pro

Ülkene/Ülkemize hangi marka ikincil muamele çekmiyor? Ülkemizin ekonomik şartları ve alım gücü nedenli maliyette zarara girmemek için yapılıyor bunlar. Çok milliyetçi bakış açısından yaklaşıyorsan Reeder alabilirsin. En basitinden Samsung'da Türkiye'ye S23 serisinde 256 GB depolama 12 GB RAM seçeneğini, S24 serisinde Snapdragon'u getirmedi. Honor'un AB ülkelerine bunu yapma nedeni AB üyelerinin maliyetini ortak bir havuzdan karşıladığı için zarara girmeyecek olması. AB dışı her ülke bizdeki sorunu yaşıyor. Ki zaten magic 7 Pro 7 sene güncelleme alacak, ülkemizde herhangi bir değişiklik yok bu konuda. Madem politikalarını konuşuyoruz ülkemize 55bin TL'ye SD Elite, böyle iyi batarya ve kameraya ek yazılım ile ekran sunan başka hangi marka var? S25+ magic 7 Pro varken alınmaz. Bak bende desteklemiyorum ama boykot edeceksen ayrım yapmadan hepsini et, işine geldiklerini aradan kayırma. Boykot etmek için reeder, ovion falan alman gerekiyor.
@923535 kullandığınız model neydi bu arada
S23 serisindeki 12 GB RAM seçeneği ABD'ye de Avrupa'ya da gelmedi. Uzak Doğu ve Latin Amerika ülkelerine getirildi o RAM seçeneği. Dünya da üretim dışında neredeyse her alanda 1. olmayı başarabilmiş ABD'ye getirilmediyse bize de getirilmemesine tepki verecek değilim. Dünya'daki çoğu ülkeye de getirilmemiş zaten o seçenek. S24'ünde açıklamasını yaptım. Honor 400 serisi için Afrika'da daha kaç yıl geleceği hakkında resmi açıklama yapılmamışken bizde nedense 3 yıl. Bu firma istese de zarara girmez o cihazları tanıttıktan sonra. En hızlı 1 milyon satışa ulaşan serisi oldu ki kendileri de ulaşacağını biliyordu. Yani yok Avrupa'nın da maliyeti üstlenmesi yok şu bu hikaye. Yazılım güncellemesinden bahsediyoruz, malzemeden veya donanımdan baya kıssa yine sana hak veririm. O kadar da maaliyeti olmaz bu işin. Ben zaten üst mesajlarımda Honor Magic 7 Pro'nun daha iyi olduğunu belirtmişim, ben 3 yıl güncellemesinden sonra önermemeye karar verdim ki düzeltene kadar da önermem. Reeder niye aliyim kardeşim sanki ülkemizi düşünen bir marka. Türk menşeili diye ülkemizi düşünen bir marka olmuyor. Adam gibi yazılımları yok, 3 kamera diye 1 kamera lensi takıyorlar, üstüne bir de parçaların neredeyse hepsi yurt dışında üretiliyor.

Okuyup anlamada da sıkıntı var sende. Tamam güzel kardeşim seni ikincil ülke politikası uygulayan Honor'u aldırmaya devam et. İleride bu adamların kafasında 3 yıla razılar algısı oluşursa görürüm ben seni.
Hocam goremedigimden soruyorum ben resmi aciklama goremedim, bununla alakali resmi bir aciklama var mi?

S23 serisindeki 12 GB RAM seçeneği ABD'ye de Avrupa'ya da gelmedi. Uzak Doğu ve Latin Amerika ülkelerine getirildi o RAM seçeneği. Dünya da üretim dışında neredeyse her alanda 1. olmayı başarabilmiş ABD'ye getirilmediyse bize de getirilmemesine tepki verecek değilim. Dünya'daki çoğu ülkeye de getirilmemiş zaten o seçenek. S24'ünde açıklamasını yaptım. Honor 400 serisi için Afrika'da daha kaç yıl geleceği hakkında resmi açıklama yapılmamışken bizde nedense 3 yıl. Bu firma istese de zarara girmez o cihazları tanıttıktan sonra. En hızlı 1 milyon satışa ulaşan serisi oldu ki kendileri de ulaşacağını biliyordu. Yani yok Avrupa'nın da maliyeti üstlenmesi yok şu bu hikaye. Yazılım güncellemesinden bahsediyoruz, malzemeden veya donanımdan baya kıssa yine sana hak veririm. O kadar da maaliyeti olmaz bu işin. Ben zaten üst mesajlarımda Honor Magic 7 Pro'nun daha iyi olduğunu belirtmişim, ben 3 yıl güncellemesinden sonra önermemeye karar verdim ki düzeltene kadar da önermem. Reeder niye aliyim kardeşim sanki ülkemizi düşünen bir marka. Türk menşeili diye ülkemizi düşünen bir marka olmuyor. Adam gibi yazılımları yok, 3 kamera diye 1 kamera lensi takıyorlar, üstüne bir de parçaların neredeyse hepsi yurt dışında üretiliyor.
3 yıl olduğu hakkında resmi bir açıklama yok. Kendi sitelerinde de bulamadım, Epey gibi sitelerde 3 yıl olduğu söyleniliyor ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Reddit gibi sayfalarda iddialar var bir de. Sadece Avrupa marketine 6 yıl olacağını duyurdular. Daha Türk markalar bizi düşünmezken yabancı firmalardan beklediğiniz bu isteklerde güldürmüyor değil. Honor düz cihazlarına uzun güncelleme desteği sunmuyor.

S23 serisindeki 12 GB RAM seçeneği ABD'ye de Avrupa'ya da gelmedi. Uzak Doğu ve Latin Amerika ülkelerine getirildi o RAM seçeneği. Dünya da üretim dışında neredeyse her alanda 1. olmayı başarabilmiş ABD'ye getirilmediyse bize de getirilmemesine tepki verecek değilim.

Peki Samsung'un dediğin yerlere gelip Avrupa Amerika'ya getirmemesi ile Honor'un Avrupa'ya getirip asyanın büyük kısmı, Afrika ve orta doğuya getirmemesinin ne farkı var? Sonuç olarak ortada çifte standart yok mu?

Dünya'daki çoğu ülkeye de getirilmemiş zaten o seçenek. S24'ünde açıklamasını yaptım. Honor 400 serisi için Afrika'da daha kaç yıl geleceği hakkında resmi açıklama yapılmamışken bizde nedense 3 yıl.

Afrika falan farkı yok. AB dışının büyük bir kısmına 3 yıl. Yani adamların Türkiye'ye özel muamele çektiği bir durum yok sadece bizim ülkede çok fazla bilgisiz ve araştırmadan bilgiyi kafaya yazan olduğu için 3 yıl muamelesini sadece Türkiye'ye özel sananlar var şaka gibi.

Bu firma istese de zarara girmez o cihazları tanıttıktan sonra. En hızlı 1 milyon satışa ulaşan serisi oldu ki kendileri de ulaşacağını biliyordu. Yani yok Avrupa'nın da maliyeti üstlenmesi yok şu bu hikaye. Yazılım güncellemesinden bahsediyoruz, malzemeden veya donanımdan bayağı kıssa yine sana hak veririm.

Burada yalnız 6 sene gibi bir süre boyunca bir sürü satılmış bu cihazlara destek vermekten bahsediyoruz. Adamlar alım gücü düşük ya da yasal desteği olmayan bu ülkelerde garantiye sahip değil ancak AB bunu yasal olarak öneriyor. Hatta 20 Haziran'da onaylanmış bir öneriyi inceleyin isterseniz
Yani AB'ye bu süre verilme nedenlerinden biride zorunlu olmaları. Ülkemizde bizi şey yapan var mı da böyle bir yasamız olacak?

O kadar da maaliyeti olmaz bu işin. Ben zaten üst mesajlarımda Honor Magic 7 Pro'nun daha iyi olduğunu belirtmişim, ben 3 yıl güncellemesinden sonra önermemeye karar verdim ki düzeltene kadar da önermem. Reeder niye aliyim kardeşim sanki ülkemizi düşünen bir marka. Türk menşeli diye ülkemizi düşünen bir marka olmuyor. Adam gibi yazılımları yok, 3 kamera diye 1 kamera lensi takıyorlar, üstüne bir de parçaların neredeyse hepsi yurt dışında üretiliyor.

Peki o zaman sen söyle ne alalım? Dostum kullandığın karttan tut yediğin paketli gıdaya oradan tut gidip yemek yediğin hamburgerciye her yerde ikincil muamelesi görüyorsun. Sadece zamanla bu sana empoze edilip normalmişte gibi hissettirildi. Telefon markalarına bakarsak madem politik ve milliyetçi açıdan bakıyoruz. Samsung'un yaptığı çifte standartlar malum en basitten S21 serisi, S24 serisi, S23 serisi, bazen TR roma haftalar sonra gelen güncellemeler, saçma Türkçe çeviriler ve dahası ki bu bahsettiğimiz marka Samsung. Androidin babası kendisi. Apple desen ayrı bir kafa. Xiaomi desen başlı başına çifte standardın ta kendisi. Markaların hepsi böyle, sırf seviyorsun diye görmezden gelmenin anlamı yok Samsung'un kusurlarını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı