S3 Mini I8190 Telefonuma Root ve CyanogenMod Kurmak İstiyorum

MuhammetFr

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,
Ben Android telefonuma (i8190 S3 Mini) CyanogenMod kurmayı düşünüyorum.
  • Daha önce hiç root, rom falan atmadım.
  • Telefon 6 aylık.
Sizce kurmalı mıyım yoksa kurmamalı mıyım? Bu konuda çok kararsızım daha önceden hiç rom, root vs. atmadığımdan dolayı tedirginim. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim. Birde sizden 2 isteğim olacak.

1. Cyanogenmod nasıl kurulur?
  2. Custom Rom'dan Orjinal Stock Rom'a nasıl dönüş yapılır?
Anlatırsanız yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi var hocam. Normalde telefona ROOT atmayacağım ama CyanogenMod ROM'unu yükleyince otomatik olarak ROOT'lanıyor. Ancak Samsung'un Orjinal ROM'unu yedekledim kenarda duruyor. İstediğim zaman geri telefonu kutusundan ilk çıkmış hale getirebilirim, telefon tekrar garantiye giriyor.

Normalde Root atmak istemiyorum. Ama CyanogenMod yükleyince otomatik Root'lanıyor muş. CyanogenMod'u denemek istedim, daha kurmadım. Kurduktan sonra da memnun kalmazsam Orjinal Stock ROM kenarda duruyor, yükleyebilirim. Ama dediğiniz ROM'lara da bi ara bakarım hocam.
Cevaplarınız için Teşekkürler :)

Root sıkıntı değil muhakkak at. Korkulacak şey Root değil Bootloader kilidini açıp ROM yüklemek. Ben olsam Root atardım. Bir sürü düzenleme yapabilirsin telefonunda öyle. Gereksiz programları silersin, her şeyi düzenlersin. Baktın yine de kesmedi seni diğer arayışlara girerim. Root atmak garantiden çıkarmıyor zaten.

Root sıkıntı değil muhakkak at. Korkulacak şey Root değil Bootloader kilidini açıp ROM yüklemek. Ben olsam Root atardım. Bir sürü düzenleme yapabilirsin telefonunda öyle. Gereksiz programları silersin, her şeyi düzenlersin. Baktın yine de kesmedi seni diğer arayışlara girerim. Root atmak garantiden çıkarmıyor zaten.
Hocam bizde Bootloader kilidi falan yok. :D Odinle 10 saniyede CWM'yi atıyoruz. Sonrada CWM'den ROM'u kuruyoruz. Kurulması 2 dakika falan sürüyor. :D

Bootloader yerine download sayacı mı var? :) Öğrendiğim iyi oldu bunu bak bilmiyordum. Sadece öyleyse dediğin gibi TriangleAway ile halledilir hemen.
Evet download sayacı var. En kolay Samsung'a yükleniyor ROM. Öyle bootloader kilidi falan yok. :D İstediğin zaman Odinden Stock ROM'u yüklersin. Rahat yani. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı