S3 Mini Sayaç Nasıl Sıfırlanır?

radyoaktif

Kilopat
Katılım
9 Nisan 2014
Mesajlar
248
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi günler. Ekran sararmasından dolayı, geçen sene aldığım Samsung S3 Mini (GT-8200Q) telefonu garantiye göndermem gerekiyor.

7vlvJL.jpg

Lakin bugüne kadar bu telefonu, TWRP Recovery yükleyip Root'lu bir şekilde kullanıyordum. Ve servisteki arkadaşlar cihazı, hangi durumda cihazı garanti dışı bırakır onu merak ediyorum.
Yani Odin üzerinden yüklenen Stock ROM'un, Download Mod'daki sayacı artırmadığını duydum ki zaten benim Download Mode kısmında herhangi bir sayı görmüyorum. Zira bu sürümün zaten Custom Rom'u mevcut değil (GT-8190'ın mevcuttu)

ff.jpg

Yine de bu sayaç sıfırlama olayını yapmaya çalışayım da teknik servis TWRP Recovery ve Root yaptığımı anlamasın dedim ve TriangleAway v3.26.apk'yı yükledim (daha eski sürümleri de denedim) lakin aşağıdaki hatayı verdi. TriangleAway.zip şeklinde TWRP recovery üzerinden yüklemeyi denedim o da hata verdi.

Screenshot_2016-08-02-20-39-22.png Screenshot_2016-08-02-20-39-27.png

Bu arada, telefon Rootlu.

Screenshot_2016-08-02-20-38-54.png

Şimdi eğer TWRP Recovery yüklemek ve Root yapmak cihazı garanti dışı bırakmıyorsa, Odin üzerinden Stock Rom yüklemek de sayacı artırmıyorsa, o halde benim cihazı teknik servise gönderirken yapmam gereken tek şey Odin üzerinden tekrar Stock Rom'u yüklemek. Ve öylece servise göndermek. Böylece TWRP Recovery ve Root'da silinmiş olur. Doğru mudur?

Ama eğer TWRP Recovery yüklemek ya da cihazı Root'lamak, teknik servisin sıkıntı çıkartması için yetiyorsa yahut Stock Rom dahi yüklemek, sayacı artırıyorsa bu ihtimallere karşı ne yapacağımı söyleyin lütfen. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Bende buna benzer sorun yaşamıştım bu yüzden telefonumu Recovery yapmıştım ardından telefonu "Download Mode" alıp Samsung Kies'e girip model numaramı ve S/N kodumu yazıp uygun orjinal Rom'u indirip yükledim. Sende öyle yapmayı dene ama Samsung USB driver programını mutlaka yükle.
 
Bende buna benzer sorun yaşamıştım bu yüzden telefonumu Recovery yapmıştım ardından telefonu "Download Mode" alıp Samsung Kies'e girip model numaramı ve S/N kodumu yazıp uygun orjinal Rom'u indirip yükledim. Sende öyle yapmayı dene ama Samsung USB driver programını mutlaka yükle.

Hocam cevap için teşekkürler lakin bugün cihazı Samsung'un Bağcılar'da ki yetkili Teleservice yerine götürdüm. Kaydı alan bayan o olmayan beyni ile direkt "Telefonun ekranı kırılmış" şeklinde saçma sapan bir yorum yaptı. Dedim "Faturayı hemen millete kesmeye alışmışsınız herhalde. Ekranında hiç bir kırık yok. Ayrıca bu tespiti yapmaya çalışmak da sizin işiniz değil. Teknik personelden bir arkadaş çağırın durumu izah edeyim zira sorun ya görüntü bandında yada grafik işlemcide. Ekranının garanti kapsamında değişmesi gerekiyor" dedim.

Gelen arkadaşta "Hocam bu ekran, gövdeye bağlı olduğu için ekran+gövde değişecek. Ve kasanın etrafında zedelenme var. Samsung, kasanın etrafında zedelenme olduğu için ürünü garanti kapsamına almaz ve değişim için ücret çıkacak" dedi. Bunun üzerine daha da çıldırarak "Siz bana ücret çıkartacağınızı beyan ettiğiniz o servis formunu mail atın. Ben onu tüketici hakem heyetine delil olarak götürürüm ve sizle bu yasa dışı tutumunuz yüzünden sonuna kadar uğraşacağım" dedim ve telefonu orada bıraktım. Sizce bu karaktersizler ile uğraşmaya değer mi yoksa İstanbul'da ki başka bir Samsung yetkili servisinde mi şansımı denemeliyim? Ve tüketici hakem heyetinde, bu götürdüğüm Samsung teknik servisini mi yoksa direkt Samsung'un kendisine mi dava açmalıyım?

Samsung'un böyle saçma sapan bir uygulaması mı var? Telefonu daha önceden 3,5 kere yere düşürdüğüm için, o dayanıksız ve leğen gibi olan köşeleri zedelendi ise bunun, sararan ekran ile ne alakası var? Zira bu sararma, telefon masanın üzerinde iken kendi kendine ortaya çıktı ve akşama doğru da ekran neredeyse görünmeyecek şekilde sararma şiddetlendi. Kaldı ki telefonu en son düşürdüğüm zaman belki 4,5 gün öncedir. Hatta teknik servisin bir kıllık yapacağını öngörerek kutu içerisine aynen aşağıda ki notun yazılı olduğu bir kağıt bıraktım:

02.08.2016 tarihinde saat 15.30 sularında, 1 sene boyunca hiç bir sorun yaşamadan kullandığım S3 Mini telefonumun önce sağ alt köşesi, ardından yaklaşık 1 saat sonra da sol üst köşesinde sararma başladı. Bu durum, akşama doğru her geçen saat şiddetini daha da artırdı ve telefonu size göndermeye yakın neredeyse ekranı, bu sarartıdan görünmez bir hale geldi.

Telefona hiç bir sıvı teması olmadığını ve bu durumun tamamen, telefon masanın üzerinde dururken birden bire ortaya çıktığını belirtmek isterim. Bataryası orijinaldir ve telefon sürekli, Samsung'un kendi orijinal adaptörü ile şarj edilmiştir.

Biraz sakar olduğum için telefonu satın aldığım günden bugüne 5,6 kere cep hizasından hafifçe yere düşürmüşümdüm lakin kısmetime hep düşerken köşeleri yere çarptı. Kılıf sevmediğim için kılıfsız kullandım. Tabi S3 Mini'nin kendi dış kasası hattinden fazla dayanıksız olduğu için en ufak bir çarpmada kapak çevresinde kalıcı bir şekilde izler kaldı. Lakin bu oluşan sararma sorununun, bu bir kaç düşme ile alakasının olmadığını belirtmek isterim. Zira bu düşmelerin çoğu, telefonun kapağını hiç çıkartmayacak ve telefonu hiç kapatmayacak şekilde hafif zemine oldu. O yüzden telefonun etrafında ki zedelenme izlerini görüp de bu sararma sorununa "Kullanıcı hatası" deme ihtimalinizi ortadan kaldırmak için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Ayrıca sararma sorununun, yaz aylarında İstanbul'un bu nemli havası ile alakası yoktur umarım zira telefonum evin içinde, gölgede iken bu sorunu verdi.

Ayrıca telefonu aldığım ilk günden bu yana, ara ara sesimin karşı tarafa gitmediğine şahit oldum. Yazılımdan öte, bunun donanımsal bir sorun olduğu kanısındayım. Bu soruna da bakmanızı rica ediyorum.

Gereğini yapmanızı rica eder, iyi günler dilerim.

Bu sıfat bile bulamadığım kan emici yaratıklara karşı nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar? Zira telefonun tam 1 sene daha garantisi var ve bu faturayı bana kesmelerine izin vermeyeceğim.

Evet arkadaşlar bugün telefonu bıraktığım Teleservice arayıp 530TL'ye aldığım telefonun ekranına 250TL fiyat istedi. Ekran ile kasa tek parça olduğu ve kasada da çizikler olduğu için garanti dışıymış.

Samsung'un müşteri hizmetlerini arayıp böyle bir durum olup olmadığını sordum ve aldığım cevap "Kasada çizikler var ise öncelikle bu dış kasa ücrete tabi tutularak değişir. Ardından o mevcut soruna garanti kapsamında bakılır" oldu. Halbuki benim sorunum zaten ekranın kendisinde. Ve kaldı ki zaten Ekran ile kasanın bir bütün olduğunu kendileri söylüyor. Ee ben kasayı ücretli bir şekilde değiştirdikten sonra, zaten ekran da değişmiş olmuyor mu?

Şimdi bana tüketici hakem heyeti yolu gözüktü zira Samsung'un bu iki yüzlü ve mide bulandırıcı teknik servis tutumu yüzünden çileden çıktım. Telefonu satmaya gelince hiç bir sorun çıkartmayıp iş, bu telefonu garanti kapsamında onarmaya gelince Samsung kadar çirkefleşen başka bir firma daha inanın görmedim.

sikayetvar.com a şimdiden şikayet kaydı da bıraktım

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/6113476

Tüketici hakem heyetine ilk defa başvuracağım. Acaba işleyiş hakkında bilginiz var mı ve sizce muvaffak olur muyum?
 
Son düzenleme:
Samsung büyük bir firma, ne yapıp ne edip kendini haklı çıkarır "Kullanıcı hatası" der geçer. Ama siz yine de başka Samsung yetkili servisine uğrayın derim. Bendeki S4'ün ekranı kırılmıştı değişimine 350 TL masraf istediler. Zaten sıfırı 500 TL civarı.
 
Samsung büyük bir firma, ne yapıp ne edip kendini haklı çıkarır "Kullanıcı hatası" der geçer. Ama siz yine de başka Samsung yetkili servisine uğrayın derim. Bendeki S4'ün ekranı kırılmıştı değişimine 350 TL masraf istediler. Zaten sıfırı 500 TL civarı.


Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Sonunda Samsung'un, acziyetini teyit eder nitelikteki mahkeme kararımı almış ve emsal niteliğinde ki bu ibretlik kararın sizlere ilham olması temennisi ve mutluluğu ile yazıyorum:

Siz siz olun, hiç bir firmanın büyüklüğünden korkmadan hakkınızı arayn. Arayın ki bu densizliklerinin haddini bildirin. Benim uğraşım sonucu Samsung'a karşı kazandığım bu mahkeme kararı, "kasanın etrafı çizik o yüzden garanti dışıdır" bahanesini kullandığı her kullanıcıya ilham olsun.

Ben Tüketici Hakem Heyetine verdiğim dilekçede "Birebir değişim" yerine yanlışlıkla "Ücretsiz Onarım" yazdığım için bu yönde karar geldi arkadaşlar. Lakin zaten onardıklarında da telefon sıfır olacak :) Lakin bu kadar bekledikten sonra bunun bir bedeli olmalıydı, keşke para iadesi yada bir üst modelini talep etseydim. Neyse ilk defa böyle bir iş yaptığım için ikincide daha dikkatli olacağım :)

Mahkeme kararını öğrenen Samsung'un müşteri hizmetlerinin sesini bir duysaydınız, kararı gören teknik servis elemanlarının suratındaki o garip ifadeyi görseydiniz, öyle keyif aldım ki :)

1.jpg

3.jpg


Ve telefonu kutu ile birlikte Samsung'un Şişli'deki distribütörü olan ve bana ikinci kez red cevabı veren Rebel Elektronik'e cihazımı aşağıdaki şekilde götürüp şimdi "SEVEEE SEVEEE yapın bakalım" diyerek bıraktım. Tamir süreniz 1 haftayı geçerse bu kararı her yerde yayınlayacağım diye de göz dağı verince, 4 ay önce ilk gittiğimde bana atarlanan personelin o götüm götüm geri vitesli bir şekilde kısık sesle "Tabi efendim" şeklindeki konuşmasını bir görseniz. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner...

2.jpg
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı