Ilgaz Bey
Hectopat
Daha fazla
Savunmasız kalırsan zaten seni NATO sadece üs olarak kullanır ve savaşta saf dışı bırakılırsın. Mecbur kalındığı zaman her şey yapılır. Geçmişte füze konusunda Çin ile yaptığımız işlerde ortadadır. Alternatif bulmasak, her zaman batıya köle olarak kalmaya devam edeceğiz. Tabi bunların hepsi bir teori, anlaşmalı olduğumuz şirketlerin cayacağı gibi bir durum yok ve bizimde kendi içimizde alternatif bulma şansımız vardır. İran çok akıllı bir iş yaptı, adamların elinde hiçbir şey yok ama füze teknolojisine odaklanıp kopyalayıp geliştirdiler. Bizim elimizde şuan hiçbir şey yok, bir şeylere tutunmamız için risk almak zorundayız. F-16 jetlerinin gerekli modernizasyon sonrasında, 2035-2040 yılına kadar kırım yaşayacağını düşünmüyorum. Bu konuda çalışan bir mühendisin ağzından söylenmiş bir sözden yola çıkarak bunu söyledim. F-16'ların Öncel I ve Öncel II isimli %70-80 düzeyinde olan sıfır F-16 üretimlerini araştırın. Elimizdeki bütün jetler 40 yıllık değil.Hah işte, geçmiş mesajlardan birinde sana bir şey demiştim. Olsa bile o süre uzarsa elimizdeki filolar sayısal olarak şu anda bile yetersizken zamanla olacak kırımlardan dolayı bu etkinlik daha da düşecek. Bunun bizim için yaratacağı risk de büyük olacak.
Bunu yap, bak bakalım sonrasında neler oluyor... O kadar basit değil o işler, bu işin sonucu net. NATO'dan kovulalım, ne olacak diyorsan da dibinde Rusya, Rusya'nın göz koyduğu toprakların ve bu bölgede Rusya'yı ölümüne istemeyen bir birliğin toplu savaşının tam ortasında kalma ihtimalini göze almanın mantıklı bir tarafı bence yok.