Ilgaz Bey
Hectopat
Daha fazla
Kardeşim senin gerçekten anlama kıtlığın var hiç kusura bakma artık bunu kabullen. Ben diyorum ki, S-400'den vazgeçersek artık itibarımızda bu kadar kaybımızda boşa gitmiş olur. MTU ve Renk firmalarının ürünleri S-400 yüzünden mi gelmiyor? Allah'ını kitabını seversen beni etiketleme artık git başka işle meşgul ol. Bu kadar olmaz arkadaş, taşa anlatsam taş dile gelirdi. Trump parayı seviyormuş yok bilmem ne, sanki Trump'ın başdanışmanı. Şimdiye kadar Trump dediği neyi yaptıda bunu yapacak. Tövbe sabır.Trump zaten önceki başkanı satmamakla suçladı. Trump için önemli olan para. S-400’den vazgeçersek Patriot ve F-35’in verileceğini söyledi zaten. Biz S-400’de ısrar ettiğimiz için F-35 projesinden çıkarıldık zaten. F-35’te üretilen parçaları kendileri de üretebilir ama ucuza almak varken neden üretsin? Bizi komple projeden çıkarsalar bile proje maliyeti bir miktar artar ama üretim büyük sekteye uğramaz. Trump F-35’i vermek istiyor ama iç dinamiklerden dolayı izin çıkmıyor.
Siz olayı çok basit düşünüyorsunuz. Bugün ticaretimizin büyük kısmını batıyla yapıyoruz savunma sanayisinde büyük bölümümüz batı menşeili. Bugün Almanya bir ambargo koyuyor MTU motor ve Renk transmisyonu vermiyor tankı yürütemiyorsun. Dolar 10 lira olsun desteklerim gibi söylemler çok basit ve arkası dayanaksız söylemler.
Patriot TBM ve SRBM’lere karşı etkili bir sistem zaten. Körfez savaşında falanda kullanıldı zaten. MRBM ve ICBM’lere karşı THAAD, AEGIS, GBI gibi sistemler var bunlarda HSS gibi katmanlı sistemler zaten. Seyir füzeleri zaten orta ve yüksek irtifada hareket eden füzeler değil aksine yüzeye o kadar yakın uçuş yapıyorlar ki tespit edilmesi bu yüzden zorlaşıyor. BF savunmasında zaten önemli olan güçlü radar ağı ve erken uyarı uyduları füze için hesaplamalarla kesişme ayarlayıp imha etmek yani burada füzeden daha çok yine ağ destekli harbin önemi çıkıyor ortaya.