S400'ün faturası şimdi ne olacak?

Savunmasız kalırsan zaten seni NATO sadece üs olarak kullanır ve savaşta saf dışı bırakılırsın. Mecbur kalındığı zaman her şey yapılır. Geçmişte füze konusunda Çin ile yaptığımız işlerde ortadadır. Alternatif bulmasak, her zaman batıya köle olarak kalmaya devam edeceğiz. Tabi bunların hepsi bir teori, anlaşmalı olduğumuz şirketlerin cayacağı gibi bir durum yok ve bizimde kendi içimizde alternatif bulma şansımız vardır. İran çok akıllı bir iş yaptı, adamların elinde hiçbir şey yok ama füze teknolojisine odaklanıp kopyalayıp geliştirdiler. Bizim elimizde şuan hiçbir şey yok, bir şeylere tutunmamız için risk almak zorundayız. F-16 jetlerinin gerekli modernizasyon sonrasında, 2035-2040 yılına kadar kırım yaşayacağını düşünmüyorum. Bu konuda çalışan bir mühendisin ağzından söylenmiş bir sözden yola çıkarak bunu söyledim. F-16'ların Öncel I ve Öncel II isimli %70-80 düzeyinde olan sıfır F-16 üretimlerini araştırın. Elimizdeki bütün jetler 40 yıllık değil.

ORTAYA SÖYLÜYORUM.

Bu başlık bu kadar yoğun değilken az sayıda kişi de olsak doğru düzgün bir tartışma ortamı olurdu. Sayı arttıkça o durum ortadan kalktı, konuya bakıyorum da yazanların neredeyse tamamı başkasına yaptığı ithamlarla konuşmayı tartışmak sanıyor. Karşıdakini ezmeye ya da bastırmaya çalışarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Doğru düzgün bir konuşmada herkes eksik olduğu bir şeyleri çıkarabilir, burada olay sidik yarışına döndü. Kim neyi alacak bu tartışmadan?

@Silinen üye Dediğim gibi, yanılmayı çok isterim fakat geçmiş genellikle kendini tekrarlıyor. Umarım iyimser olduğun gibi ilerler her şey, ben de başka ülkeye yerleşmek zorunda kalmam. Yaşadığım yeri seviyorum, şu anda bile burada durmamın nedeni bu. Haksız çıkmak benim işime gelir açıkçası.

Bir hava savunma sistemi radarı aynı anda hem alçak hemde yüksek irtifa görevi yapamaz.
Hadi canım, şaka yapıyorsun. Konuyu oku da gel, konuya balıklama atlamayın. Bunu sayfalar öncesinde söyledim zaten ben. Yüksek irtifa hava savunması başkadır, alçak irtifa hava savunması başkadır. S-400 almakla iş bitmez, S-400'ü koruyacak düşük irtifa sistemleri dizmelisin yoksa kolay av olur. O korumayı entegrelerle sağlayabileceğini mi sanıyorsun cidden? Entegre dediğimiz olay dost - düşman ayrımı, bunu Türkiye halihazırda kendi yazabiliyor. Bir diğeri de LINK 16, bunun ustunde de cok durduk, okusaydın gorurdun ama nerede. %20 gibi sayısal bir değer verecek kadar konu hakkında uzmansın sanırım. Hadi aydınlat bizi.

Anlamlandıramadığım ve ezbere konuşulan bir mesaj daha. Pantsir ilk defa imha edilmiyor. Daha önce İsrail de birçok kez imha etti, bunun sebebi başındaki ekibin mal olması ya da radar ağıyla alakası yok. Uyguladığımız ve uygulanan EH teknolojisinde yatıyor.

@Ulunay Ben sizin gibi en iyisi benim, en iyi ben biliyorum demiyorum. Gerçekleri ve doğruları söylüyorum, sizin gibi hayallerde de ve sağda solda duyulan şişmiş medya haberlerini okuyup da konuya gelmiyorum. Hiçbir kaynak olmadan sallamasyon veriler de sunmuyorum ortaya.

Yazılanları okuyup yorumlamadan, son mesajlara bakarak yorum yapılan bir konuda neyi tartışıyoruz. Yazıyoruz ama herkes işine geleni etiketleyip cevaplıyor ama orada bir sayfa yazıyı okumuyor ve anlamak istemiyor. 1 mesajı yazıyorum ve anlatmak için 5 kere aynı şeyi tek tek tekrarlıyorum. DH forumda beyni olan yok ama orada bile insan bu kadar insanı yormuyorlar. Ben böyle bir şey görmedim, yazdığım şeyi bana yazmamışım gibi çarpıtıp söylüyorlar.

@Silinen üye Bazılarının cidden devlet sırrı bu bilgilere nasıl ulaştığını ve söyleyebildiğini hayretlikle izliyorum. Adam entegre olmasa %20 verimde çalışır demiş, hadi %20'yi bir yerlerinden salladın ve açıklamayacaksın, onu anladık da sen daha entegrasyon ne, ne işe yarar, bize ne katar onu bilmiyorsun. Bunu açıkla desek yine sus pus olacak hala laf atmak için paragraflar yazıyor.

Bana birisinin klonu gibi geldi. Kalite düştü, tebrikler.

Son düzenleme:
Kaynak okuyarak ve resmi bilgisi olmayan (resmi bilgisi olmadığını sürekli söyleyip sadece teroi olduğununda altını çizen) içerik editörlerinin lafına güvenip burada resmi ve net konuşuyorlar. S-400'ün içinde yatmış kalkmış adam bile bu kadar emin konuşamaz. S-400 gibi bir hava savunma sisteminin %20 çalışma olasılığına nasıl inanıyorlar onu çözemiyorum, o kadar mantık mantık diyorlar ama %35-40 desen neysede %20 nedir? %20 demek çok cesaret ve uzun tecrübeler istiyor. Kalite gerçekten düştü. Bu sistemi korumak için Alçak irtifa hava savunma sistemlerinde birlikte kullanılacağı ve NATO kadar devasa olmasada içimzde bölgesel bir radar ağı kurulmak istendiğini devletin söylediğini de söylüyorum ama adam yazdığımı görmezden geliyor. Madem bu kadar mantık diyorlar ama mantıklı bir tane cümle göremiyorum. Burada teknoloji işlevi, fayda/zarar konusu yerine yerden yere vurma konusu üzerine tartışılıyor.

Tarayın sorun yok, ben hatırlamıyorum.
Ben de bayılmıyorum sana.

SOM için motor üretemediğimiz nerede yazıyor? KJ 3500 motoru testlerdeydi kaldı ki bu kafayla uçağında üretemeyiz biz. TF-X 4.5 nesil olarak üretilmeyecek azıcık açıklamaları takip edin direkt 5. nesil olarak üretimine başlamayı düşünüyorlar. S-400’e verilen parayla Siper projesine yatırım yapılsaydı çok rahat geliştirilebilecek bir sistemdi. Fransa satmaz derken biz Thales’ten sınıfının en iyi radarlarından biri olan Smart MK2’yi alıp ASELSAN’a ürettirmiyor muyuz? Bu pandemiden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır emin olabilirsin. Şu Ruslar batıdan daha iyi ticaret yapıyor kafasınıda anlamıyorum sanki malzemeyi bedavaya alıyoruz. Son demeçlerden sonra şu anda sınıfındaki en iyi BF savunması olan füzeyi vereceklerdi hatta Patriot bile alabiliriz diye açıklama yaptı bizim yetkililer.
Konu tartışma konusundan çıkmaya başladı böyle devam edecekse kilitlenmesi hayırlı olur.

Son düzenleme:
Smart MK2 radarı ile Hava savunma sistemi için geliştirlen modern bir füzeyi aynı mı görüyorsun? Macron'un açıklamalarını ve EUROSAM ile işlerin durduğunu hiç ilerlemediğini bilmiyorsun. Ruslar batıdan iyi ticaret yapıyor çünkü ne aldıysan zamanında kapına getiriyor teslim ediyor ve sana gereken ekonomik alternatifleri sunuyor. Bedava olacağını kim söyledi? bunu neden söyledin bağdaştıramıyorum. Bu nasıl bir kafa yapısıdır artık incelenmeli. Kimin son demeçleriymiş o? Kanıt gösterde bilelim. Onlar sadece öyle böyle derler ama ortada ne fol var nede yumurta. Senin elinde somut bir şey yok, konudan konuya atlıyorsun. BF savunması dediğin şey, aster 30 Block 1NT ortaklığıysa o iş çoktan yalan oldu. Tekrar gündeme gelmesi ve ortaklık kurulması şuan için %5 ihtimal var yada yoktur. Siper'e yatırım yapmaktan bahsediyorsun ama Siper yarın mı geliştirilecek? Şuan senin acil ihtiyacın var diyorum ama sen hala Siper diyorsun. Siper gelene kadar Mısır, Yunanistan, Suriye, Akdeniz gibi yerleden gelecek tehditleri nasıl önlemeyi düşünüyorsun. Cümleleri düşünmeden tartmadan sadece gereksiz yere konuşuyorsun. Beni etiketleme dedim ama gene yazmışsın. Seninle tartışmanın imkanı yok, 20 post geçildi adam hala gelmiş Siper yatırımı ve BF savunması diyor. Demek ki idrak kabiliyeti yok ve bu adamla gereksiz yere tartışıyorum. Zaman kaybından başka bir şey değil.

Siyasiler istediğini açıklasın işin altında milyonlarca doların yattığı bir yerde böyle açıklamaların çok bağlayıcı olacağını mı düşünüyorsun? Bana idrak eksikliği var diyecek kadar saygısız birisin. Konuya hakaretlerle devam ettiğimize göre bence sende büyük bir idrak sorunu var üstüne savunma sanayisi ile ilgili zerre bilginin olmadığını düşünüyorum çünkü kulaktan dolma bilgilerle şu şunu söyledi o bunu söyledi tarzı yorum yapıyorsun. S-400 bizi kimden neye karşı koruyacak onu bile bilmiyorsun. Bizim acil ihtiyacımız olsa bu ihale sürecini yıllardır devam ettirmezdik bilmiyorsan T-LORAMIDS ihalesine bakabilirsin. Radar ile füzeyi karşılaştıran kim? İkiside kendi içinde zorlukları olan ayrı bir mühendislik gerektiren zorlu disiplinlere sahip sistemler. Boş boş yorumlar yapıp sanki yıllardır tehdit edilmiyormuşuz gibi S-400 alınca bu tehditlerini hepsini bastıracağımızı düşünecek kadar bilgisizsin. Bugün istediğin savunma sanayi forumuna, sitesine, araştırmacısına sor S-400 sisteminin getirisinden çok götürüsü olacağını söyler. BF savunmasını Aster-30 için yazmadım Patriot için yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…