Ne Amerika ne de Avrupa, Ruslar'a hava savunma konusunda yetişemez. Bu sebeple dandik sistemlerini satmayarak kendilerine saklayabilirler.Patriot dandik mi? Patriot'u dandik yapan nedir?
Ambargo uygulandığı zaman yerli uçak sence nasıl üretilebilecek?
Mevcut uçakların bakımı bile riske girmiş olacak buna yolcu uçakları da dahil.
Yani Türkiye Saldırı doktrininden vazgeçip savunma doktrinin benimsemiş oldu aslında.
Bence bu olay biraz kanadıktan sonra siyasi olarak masada çözülecek gibi. Sadece diş gösterme gibi. Sonuçta başka NATO ülkeleri de Rus sistemleri kullanıyor. Hatta yanımızdaki Yunanistan bile S300 sistemleri kullanıyor. Sadece F-35 uçaklara bu kadar bel bağlamak hatalı bir hareket oldu bence. ikili alternatif yapılsaydı koz bizden yana olurdu bence.
@Feath ben F-35 yanlış demiyorum. Tek başına F-35 projesine bel bağlamak yanlış diyorum. Evet üretici ülkelerden biriyiz fakat dünyada kim ABD'ye "Hayır, yaptığın hukuksuz" diyebilir ki? ABD bu dünyadaki büyük abi. Bunu kimse inkar edemez. Eğer biz uçak ihtiyacını ikiye bölseydik örneğin F-35 ve Eurofighter gibi (Örnek olması için söylüyorum) bu sefer koz bize geçerdi. Vermiyor musun kardeşim F-35'leri, hemen Eurofighter siparişini ikiye katlarsın. Bu kadar basit. Sonuçta ikisi de NATO sistemi. SU-57 uçaklarını almamızın zor olmasının sebebi ikmal ve idame hatlarımızın hiçbirinin Rus sistemlere uygun olmaması yüzünden. İmkansız mı hayır ama çok zor.
Dandik yani? Tek hava savunma Rus’ların diyorsun.Ne Amerika ne de Avrupa, Ruslar'a hava savunma konusunda yetişemez. Bu sebeple dandik sistemlerini satmayarak kendilerine saklayabilirler.
Rus sistemlerinin yanında ne kadar sönük kaldığını farklı konuda detaylarınca anlatırım sana.
S-400’ün daha iyi bir sistem olduğunu ben de biliyorum ama patriot da gayet iyi ve yeterli bir sistem.S400 ve Patriot'ların karşılaştırmalarını okuyabilirsiniz.
Evet doğru belki ülkemiz adına böyle karar alınacağı bilinseydi S400 programı bir süre ertelenebilirdi çünkü bu durum Rusya'nında işine geldi. Bence yine de alınan bu kararın ülkemiz adına ilerleyen zamanda olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum.