S6 vs G4 vs Note 4

Hangi Telefonu Alırdın ?

• Samsung Galaxy S6

Oy: 6 35,3%
  • Samsung Galaxy Note 4

Oy: 5 29,4%
  • LG G4

Oy: 4 23,5%
  • Diğer. (Yorumlarda belirt)

Oy: 2 11,8%

• Oy verenlerin toplamı
    17
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Performans olarak en iyisi S6, ekran olarak en başarılısı S6. Kamera konusunda G4 ve S6 kafa kafaya. Pil süresinde N4 ile S6 yarışır. G4'ün pili hiç başarılı değil. Senin telefondan beklentilerin neler?
Ekran olarak S6 nasıl en başarılısı? Ekran boyutuna göre pixel yoğunluğu fazla diye mi böyle bir kanıya vardınız? Piyasada en iyi ekrana sahip olan cihazın G4 olduğunu söylüyorlar, verdiği renk aralığı, renk doğruluğu vesaire. Sadece S6'dan pixel yoğunluğu olarak düşük, ekranındaki abartıya kaçan cırtlak renkleri söylemiyorum bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z3 veya Z3+ öneriyorum.
Yazılım desteği,
Diğer android cihazlara göre daha stabil yazılım,
Gayet akıcı ve kasma olmuyor.
Ve hiç bir telefonda olmayan suya toza dayanıklılık.(S5 de var ama o geçiriyor sadece ufak tefek sular için).

Sony alın gitsin sizi pişman etmeyecektir :). Ben aldım mesela pişmanlık duymadım :)

Ekran olarak S6 nasıl en başarılısı? Ekran boyutuna göre pixel yoğunluğu fazla diye mi böyle bir kanıya vardınız?
Asıl kastetmek istediğim ekran keskinliği idi. G4'ün ekranı biraz daha büyük, PPI değerinin düşmesi normal. Nit değeri olarak da S6 önde.

Piyasada en iyi ekrana sahip olan cihazın G4 olduğunu söylüyorlar, verdiği renk aralığı, renk doğruluğu vesaire. Sadece S6'dan pixel yoğunluğu olarak düşük,
Fakat G4'ün en iyisi olduğunu söyleyenler bu kanıya nasıl vardı?

ekranındaki abartıya kaçan cırtlak renkleri söylemiyorum bile.
Abartıya kaçan, cırtlak renkler hurafe. Kimin uydurduğunu da bilmiyorum. Ya da sadece benim kullanmadığım telefonda mı abartıya kaçmıyor bu renkler. Peh peh peh...

Ben S6 kullanan biri olarak pinpirik biriysen veya paranı düşünüyorsan Android alma derim. 2 sene sonra çok rahat söyleyebilirim ki sıfırı 600-700 liraya düşecek ve güncelleme desteği kesilecek. 2500 liraya başka neler yapılabilir diye de bir düşünmek lazım. Gözüm kapalı S6 aldım zararlı çıktım, bu saatten sonra bir telefona 2000TL+ verilecekse Apple dışındakiler çöptür.

Güncellik çok çok önemliyse Nexus alınabilir. Paranı düşünüyorsan Android alma gibi cümleler bana oldukça saçma geliyor. S6 alıp beğenmediniz diye bunu Android'e yansıtmanız gerekmez ki bu zaten yanlıştır.

Apple'ın güncelleme desteği konusunda öne çıkarıp 2000 TL üzeri Android cihazlar çöptür diye bir cümle kurmanızı neye dayanarak söylediniz merak ediyorum.

Hani güncelleme konusunda Android çok kötü Apple çok iyi ya o halde geleceği tahmin edebilmek için biraz geçmişe gidelim. Nexus 4 ve iPhone 4S...

İki cihaz da tartışmasız zamanın harika cihazlarıydı. Fakat şimdi aralarında ciddi bir fark var. Nexus 4 halen güncel ve iyi bir cihazken 4S ölmüş bir cihaz. (Güncellemelerle öldürülmüş bir cihaz) Asıl vurgulamak istedeğim her güncellemenin aynı olmadığı. Apple verdiği güncelleme ile 4S'i öldürürken, Google verdiği güncelleme ile Nexus 4'ü ayakta tuttu.

Yanlış anlaşılmasın, Apple'ı kötülemeye çalışmıyorum. Benim derdim Android cihazların küçük düşürülmeye çalışılması. Her firmanın bir satış politikası var, ben buna karışamam. Kimisi insanları yeni cihazlara yönlendirmek için eski cihazını öldürür, kimisi dersine iyi çalışıp yeni cihazında eskisine kıyasla çok yenilik yapar.

Güncellik çok çok önemliyse Nexus alınabilir. Paranı düşünüyorsan Android alma gibi cümleler bana oldukça saçma geliyor. S6 alıp beğenmediniz diye bunu Android'e yansıtmanız gerekmez ki bu zaten yanlıştır.

Apple'ın güncelleme desteği konusunda öne çıkarıp 2000 TL üzeri Android cihazlar çöptür diye bir cümle kurmanızı neye dayanarak söylediniz merak ediyorum.

Hani güncelleme konusunda Android çok kötü Apple çok iyi ya o halde geleceği tahmin edebilmek için biraz geçmişe gidelim. Nexus 4 ve iPhone 4S...

İki cihaz da tartışmasız zamanın harika cihazlarıydı. Fakat şimdi aralarında ciddi bir fark var. Nexus 4 halen güncel ve iyi bir cihazken 4S ölmüş bir cihaz. (Güncellemelerle öldürülmüş bir cihaz) Asıl vurgulamak istedeğim her güncellemenin aynı olmadığı. Apple verdiği güncelleme ile 4S'i öldürürken, Google verdiği güncelleme ile Nexus 4'ü ayakta tuttu.

Yanlış anlaşılmasın, Apple'ı kötülemeye çalışmıyorum. Benim derdim Android cihazların küçük düşürülmeye çalışılması. Her firmanın bir satış politikası var, ben buna karışamam. Kimisi insanları yeni cihazlara yönlendirmek için eski cihazını öldürür, kimisi dersine iyi çalışıp yeni cihazında eskisine kıyasla çok yenilik yapar.
Etkileyici cevap. Siz hangi tefonu neye dayanarak tercih edersiniz?

Fakat G4'ün en iyisi olduğunu söyleyenler bu kanıya nasıl vardı?

Abartıya kaçan, cırtlak renkler hurafe. Kimin uydurduğunu da bilmiyorum. Ya da sadece benim kullanmadığım telefonda mı abartıya kaçmıyor bu renkler. Peh peh peh...
Yani insan kullandığı cihazın eksik yönleri söylendiğinde ancak bu kadar anlayışla karşılar. Şu anda ekran olarak G4'deki renk doğruluğunu sunabilen, renk aralığını verebilen, siyahı siyah gibi gösteren bir ekran paneline sahip telefon var mı? S6'da kırmızıya kaçan o tonlamaya ne demeli? Sizin kullandığınız cihaz sizin için özel üretilmiş herhalde ya da benim gözlerimde bir sorun var.

Yani insan kullandığı cihazın eksik yönleri söylendiğinde ancak bu kadar anlayışla karşılar. Şu anda ekran olarak G4'deki renk doğruluğunu sunabilen, renk aralığını verebilen, siyahı siyah gibi gösteren bir ekran paneline sahip telefon var mı? S6'da kırmızıya kaçan o tonlamaya ne demeli? Sizin kullandığınız cihaz sizin için özel üretilmiş herhalde ya da benim gözlerimde bir sorun var.
Eksik yanlarını söylenmesini istemeseydim, yaptığım incelemede eksileri kısmına kendi ellerimle "Eksisi yok, 4×4'lük cihaz" yazardım. G4'ün ekranı kötü dediğimi de hatırlamıyorum nedense. Şu kırmızıya kaçan tonlamanın nerede olduğu söylersen iyi olur. Zira ortaya iddia atıp kaçmakla olmuyor.

Eksiler:
  • Parmak izi tarayıcısına kötü denemez ama daha iyi olabilirdi.
  • Kameranın çıkıntılı olması bazılarına göre bir eksi sayılabilir.
  • 4 adet parmak izi eklenebiliyor. Biraz daha fazla olabilirdi.
  • Bazı uygulamaların devre dışı bırakılamaması. S Planlayıcı gibi.
  • Kulaklık girişinin konumu.
  • Kameradayken çekilen fotolara geçişte 1 saniye kadar bekletiyor.
  • SD kart yuvası olmaması.
  • Radyo olmaması. Çok da gerek duyulmuyor artık Spofity gibi uygulamalar varken.
  • Home tuşu biraz sallanıyor. Tanıdığım S6 kullananların hepsinde var bu sorun

Bu telefonların hepsi iyi telefon. Sizi pişman etmeyecek cihazlar. Ama aralarından Note 4 tavsiye ederim.

Siz hangi tefonu neye dayanarak tercih edersiniz

Benim kritelerime göre bir öneride bulunmam doğru olmaz, önemli olan sizin beklentileriniz. Öncelikle şunu söyliyim, oylamada belirttiğiniz cihazlar arasından bir tercih yapacaksanız S6 ve G4 arasından seçim yapın.

S6'nın, kısa sürede S4 ve S3 gibi olacağından endişeleniyorsanız endişelenmenize gerek yok. S4 ve S3'te hem donanım hem yazılım konusunda kötüydü. Samsung, Galaxy S4'ü Snapdragon 800'lü cihazlara rakipmiş gibi tanıttı fakat aslında Galaxy S4 Snapdragon 600'lü cihazlarla bile yarışacak bir cihaz değildi.

Yazılım konusunda Samsung ciddi bir ilerleme kaydetti. S6 çok çok iyi bir yazılıma sahip değil fakat barındırdığı güçlü donanım bunu hissettirmiyor bile.

Gelelim G4 ve S6'nın iyi yanlarına. Kamera kıyaslaması yapmayacağım, benim gözümde ikisi de aynı ve gerçekten çok iyi. Ekran daha çok sizin Amoled mi IPS mi sevdiğinize bağlı. Parlaklık konusunda S6 önde ama G4'ün parlaklığı da yetersiz değil. Ekranı daha küçük olduğundan S6'nın PPI değeri de daha fazla. (Gözle ayrıt edemezsiniz) Donanım olarak S6 bariz daha güçlü. Gerek dahili hafızanın hızı gerek işlemci olarak. Ses konusunda G4'ün sesi biraz daha fazla çıkıyor ama ses kalitesi konusunda bir şey diyemeyeceğim. Pil konusunda S6 biraz daha iyi, özellikle oyun oynandığında bu fark daha çok ortaya çıkıyor. Yazılım konusunda daha başarılı bulduğum cihaz ise G4. Aynı şekilde güncelleme konusunda da 1 tık önde olacağını düşünüyorum. Tasarım konusuna pek girmek istemiyorum ama elde tutuş rahatlığı açısından kavisli telefonların daha iyi olduğu bir gerçek. Sizin için hangileri daha önemliyse o cihazı tercih edebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı