Saat takmaya başlamak

Camila

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2015
Mesajlar
3.427
Makaleler
12
Çözümler
3
Sanırım 13-14 yılı aşkın bir süredir saat takmıyorum, hatta koluma en ufak bir şey bile takmıyorum. Fakat bu öğlen internetten öylesine saat bakarken gerçekten bir saati beğendim. Saat alacak olsam gidip Diesel, Armani vs. değil de aynı fiyata Casio veya onun gibi saatleri ile bilinen bir marka olsun derken aradığım tüm özelliklere eksiksiz sahip olan bir saat buldum, Casio LCW-M100tse-1aer. Üstünde 10 tane gereksiz kadran olmayan, safir camlı, titanyum ( iyi midir bilmem ama hafif olması işimi görür ) bir saat. Çok büyük ve kaba değilmiş gibi duruyor. Fiyatı 1000 liraya kadar falan olsa hemen alırdım ama hem 250-300 dolar bandında hem de sanırım Türkiye'de satılmayan bir saat. Saat takacak olsam bu saatten başlardım. Ulaşılmaz bir hedef gibi durmuyor ama 0 TL geliri olan ve burs alamayan bir öğrenci olarak gidip bu saati almak şu an mantıklı olmaz.
Bazen bir Mi Band falan alıp saat işine ucuz bir başlangıç yapsam diyorum ama silikon kayışlı hiçbir şeyi takamıyorum. Çelik kordonlar falan ise ağırlık sebebi ile eleniyor. Sizce bu saat işine girmeli miyim? Casio gibi başka düzgün ve ucuz markalar var mıdır?

maxresdefault.jpg
 
Hedefi bu kadar yüksek tutmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama aynı fiyatlara çok kullanışlı akıllı saatler bulabilir ve hergün çeşitli kadranları deneyebilirsiniz böylece kullandığınız saatten sıkılmazsınız. Bende saat takmıyordum böyle düşünerek akıllı saat aldım çok memnunum. Birde akıllı saat veya bilekliklere bakmanızı tavsiye ederim. Bol şans
 
Saat rafine bir zevktir, sadece kadranıyla ilgili bir durum değil bu. Farklı kasa/bilezik tipleri farklı kıyafetlerle kombin yapılır. Ayrıca farklı kullanım amaçlarına göre farklı saat tipleri vardır. Tabii söylemek lazım ki doğru düzgün iyi bir saatin başlangıç fiyatları bile ülkemizdeki alım gücü için lüks haline geldi.

Ayrıca 5-6 bin TL düzeylerine çıkılacaksa evladiyelik çok iyi giriş seviyesi çelik kasa ve safir cam otomatik saatler var. Kullanması alışkanlık ister, birkaç yılda bir ya da en kötü 6-7 yılda bir mekanizma bakımı yaptırılır ama torununa bile kalır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı