Sabah uyanırken çok zorlanıyorum

Motivasyon meselesi aslında. Psikolojik olarak şartlayın kendinizi. Boş zamanınız varsa koşuya falan gitmenizi tavsiye ederim sabahları. Rutine dönüştürürseniz 6'da bile kalkarsınız.
08.30' da işe gidiyorum. İş yeri eve yakın olduğundan ( yürüyerek 10 dakika ) zaten yakın deyip alarmı erteleyip uyuyorum. Sabah 7' de kalksam koşuya gitmeyi geçtim evde koşu bandı var onda bile koşabilirim ama kalkamıyorum erken. Sabah saatleri benim için boş ve verimsiz geçiyor açıkçası. Uykunun yetmemesiyle kesinlikle alakası yok.
 
Bir aralar gün de 2-3 saat uyuyordum ve sabahları daha dinç oluyordum 12 saat ayakta çalıştığım halde yorgunluk hissetmiyordum şimdilerde düzene soktum en az 8 saat uyuyorum fakat sabahları kalkmak istemiyorum ve her yerim sızlıyor sabah kalkarken
 
İşsiz olduğum son aylarda giderek artan ve beni rahatsız edip buralara gelmeme sebep olan şey. Yorumlara bakınca hak verdim psikolojik olduğuna. Askerde gündüz görev, gece nöbet derken çok az uyuyup uykuya hasret 6 ay geçirmeme rağmen nöbet saatleri gelince otomatik alarmsız uyanıyordum. Yada sivil hayatta ertesi gün önem verdiğim bir işim varsa hemen uyanırım. Aksi halde yataktan çıkmak mümkün olmuyor. Birde hayallerimizin artık ulaşılamaz olması umudumuzu azalttığı için sonsuza kadar uyumak istiyor insan.
Keşke bir ilaç olsa da uyanıp bir tane alınca hemen kaçsa uykumuz.
 
Ben yatağıma aşık olduğum için uyanamıyorum, sabah kalktığımda efsaveni bir şey olmayacaksa çok zor kalkıyorum, 10+ uyursam belki biraz daha rahat kalkabilirim.
 
Aslında en güzeli düzenli uyumak falan değil ne zaman uykun geliyorsa o zaman uyumak. Günde 19 saat ayaktayım 5 saat uyuyorum sadece hafta sonu cumartesi çok sağlam uyurum o kadarı yetiyor.
 

Geri
Yukarı