Saç kurutma makinesi ile PC temizlenir mi?

Hiçbir şey olmaz.

Dostum elektrik üzerine bir eğitim aldın mı muhtemelen almadın, doğduğumdan beri dükkanımızda kompresör var. Muhtemelen senin yaşın kadar dükkanda kompresör ile bilgisayara hava tutmuşluğum var. Hiçbir şey olmaz derken ya olursa vebaline nasıl gireceksin?
 
Açık havada fönle kabaca tozları uçur yeterlidir. Havayı tutarken içeriden dışarı tutmaha dikkat et. PSU için de öyle iç deliklerden dışa doğru üflesin ki tozlar dışa uçsun.
 
Bunu yapacağınıza cihazın elektrik bağlantısını kesin, bileşenleri güvenli şekilde (elinizdeki statik yükü bir metale dokunup boşaltarak) ve zarar vermeden sökün, bileşenleri tek tek alkol veya alkol içerikli sıvıyla nemlendirilmiş yumuşak bir bez ile çok fazla baskı uygulamadan ve devre elemanlarına zarar vermeyecek şekilde temizleyin. Söylediğiniz şekilde toz alınan yüzeyin tekrar toz tutma kabiliyeti daha yüksek olur ve pek bir zaman geçmeden eski duruma geri döner. Alkollü bezle sildikten sonra devre üzerinde nem kalmaması için soğuk hava üfletebilirsiniz.
 
Bunu yapacağınıza cihazın elektrik bağlantısını kesin, bileşenleri güvenli şekilde (elinizdeki statik yükü bir metale dokunup boşaltarak) ve zarar vermeden sökün, bileşenleri tek tek alkol veya alkol içerikli yumuşak bir bez ile çok fazla baskı uygulamadan ve devre elemanlarına zarar vermeyecek şekilde temizleyin. Söylediğiniz şekilde toz alınan yüzeyin tekrar toz tutma kabiliyeti daha yüksek olur ve pek bir zaman geçmeden eski duruma geri döner. Alkollü bezle sildikten sonra devre üzerinde nem kalmaması için soğuk hava üfletebilirsiniz.
İyi güzel de bu temizliğin görselden başka elle tutulur bir faydası olmaz.
 
Kompresor makinesı ile çok yakından olmamak şartıyla havayla kabasını alabilirsin. Sonra mikrofiber bez ile detaylı temizleyebilirsin.
 
Hocam alanınızın uzmanısınız belli ki. Yukarıda okuduğum yorumunuza bakarak konu sahibine sizin yolunuzu öneriyorum. Yılı dolmadan sistemi Akdeniz ormanları gibi yakmak istiyorsa tabii.

Hocam bilgisayarcıya götüreyim ben en iyisi ama cok tozlanma yok suanlik sadece fanlar peçete ile silerim kasanın önünde ki toz filtresini de silerim
 
Hocam bilgisayarcıya götüreyim ben en iyisi ama cok tozlanma yok suanlik sadece fanlar peçete ile silerim kasanın önünde ki toz filtresini de silerim
Bilgisayarcıya götürüp para kaptırmanıza gerek yok. Bence arkadaşın anlamadığı durum şu ; iyi görünen, temiz bir bilgisayar performans konusunda da ( mevcut donanımla alabileceğiniz) sıcaklık konusunda da gözünüzü arkada bırakmaz. Hem güzel görünüp hem temiz olsa cihazınız ve hem ömrü uzasa sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Şahsen elimdeki makineye annemin televizyon sehpasına verdiğinden daha az önem veremem. 20k bayıldığım makineyi öperek temizlerim xd
 

Yeni konular

Geri
Yukarı