Saç telleri nasıl kalınlaşır?

WXeray

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar spor yaptığım için bir yandan kreatin takviyesi alıyorum. Saçlarım hafiften dökülüyor. Saçımla oynadığımda 10 tel falan düşüyor. Saç tellerim çok fazla ince. Ve çok zayıf kökleri. Bildiğiniz bir taktik var mı saçlara iyi gelen? Doğal olan veya olmayan neler önerirsiniz?

Arkadaşlar spor yaptığım için bir yandan kreatin takviyesi alıyorum. Saçlarım hafiften dökülüyor. Saçımla oynadığımda 10 tel falan düşüyor. Saç tellerim çok fazla ince. Ve çok zayıf kökleri. Bildiğiniz bir taktik var mı saçlara iyi gelen? Doğal olan veya olmayan neler önerirsiniz?

Kreatini bırakman en mantıklısı saçlarını seviyorsan. Biberiye yağı falan sürebilirsin ama kreatinle beraber ne kadar fayda eder bilemem.

Kreatini bırakman en mantıklısı saçlarını seviyorsan. Biberiye yağı falan sürebilirsin ama kreatinle beraber ne kadar fayda eder bilemem.
Bırakmayı düşünüyorum hocam zaten. Biberiye yağı değil de hindistan cevizi yağı sürmek iyi dedi bir arkadaşım o da olur mu?

Maalesef eğer genetik bir dökülmen varsa buna engel olamazsın. Kreatin normalde saç dökmez fakat genetik ise süreci hızlandırabilir demişti doktorum.

Genetik olarak babam falan kel değil gayet. Annemde de dökülme yok. Çok fazla kel yok akrabalarda benim bildiğim. Genetik değil de benim saçlar sıkıntı neden böyle bilmiyorum. Bir şekilde güçlendirmek lazım.

10tane dökülmesi abartılı bir durum değil saçın kısa değilse zaten dökülür o kadar.

Benim bildiğim genetik olarak saç dökülmesine yatkınlığın varsa kreatin bunu daha erkene çeken bir şey, yani 30 yaşında kel kalacağına 27 yaşında kel kalıyorsun örneğin. Saç kökleri ve tellerinin sağlamlığı tamamen genetik olduğu için sonradan bir şey yapman imkansız, ha tabi dökülmeyi azaltmak için biberiye yağı gibi şeyler uygulayabilirsin ama eğer yatkınlığın varsa eninde sonunda kel kalacaksın maalesef :/ Kaçınılmaz bir son...

Benim bildiğim genetik olarak saç dökülmesine yatkınlığın varsa kreatin bunu daha erkene çeken bir şey, yani 30 yaşında kel kalacağına 27 yaşında kel kalıyorsun örneğin. Saç kökleri ve tellerinin sağlamlığı tamamen genetik olduğu için sonradan bir şey yapman imkansız, ha tabii dökülmeyi azaltmak için biberiye yağı gibi şeyler uygulayabilirsin ama eğer yatkınlığın varsa eninde sonunda kel kalacaksın maalesef :/ kaçınılmaz bir son...

Hocam genetik olarak dediğim gibi neredeyse hiç kel yok akrabalarda. Varsa da ben bilmiyorum. Saçlarım çok ince yumuşak babamın ki de öyle. Ve saçlarında hiç açılma bile yok yanlarında. Onunda dökülüyor ama. Benim sorduğum şey saçı ne ile besleyebilirim. Onu soruyorum.

10tane dökülmesi abartılı bir durum değil saçın kısa değilse zaten dökülür o kadar.

Yani saçım çok uzun değil kısa da değil. Elimle böyle 30 saniye oynayınca saçla 10-15 tane görüyorum dökülen. Kreatinden önce Max 3-5 tel düşüyordu.

Hocam genetik olarak dediğim gibi neredeyse hiç kel yok akrabalarda. Varsa da ben bilmiyorum. Saçlarım çok ince yumuşak babamın ki de öyle. Ve saçlarında hiç açılma bile yok yanlarında. Onunda dökülüyor ama. Benim sorduğum şey saçı ne ile besleyebilirim. Onu soruyorum.

Yani saçım çok uzun değil kısa da değil. Elimle böyle 30 saniye oynayınca saçla 10-15 tane görüyorum dökülen. Kreatinden önce Max 3-5 tel düşüyordu.
çözüm buldun mu hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı