Saç uzatırken sürekli yanları ve arkaları kestirmek mi lazım?

Herhalde 8-10 yıldır uzun saçlıyım, hiç kestirmemeniz gerekiyor. Saç uzatırken 2-3 aylık bir dönem var, o dönemde saçlarınız ne toplanacak gibi oluyor, ne de serbest bırakılacak gibi. O dönemi atlatırsanız sorun yaşamazsınız.

Nasıl beğendiğine göre değişir ilk başta kesmemek birazcık çirkin gözüküyor ama sonradan düzeltiyor

Eğer dağınık, doğal bir görünüm istiyorsan hiç kestirme. Lisedeyken omzuma kadar uzatıp sonra katlı kestirmiştim (önler ve arkalar aynı dursun diye) ve hiç hoşuma gitmemişti. 2 sene sonra 3'e vurdurana kadar da saçıma makas vurdurmadım ve tam istediğim görünümde olmuştu.

Bende arkadaşla aynı durumdayım favori kısmını ne yapıyoruz? Evde tıraş makinesi var kendim düzeltebilirim fakat kötü durmasından korkuyorum.
Fırçalı tarakla saçın yan kısmını yukarı kaldır 5 numara tıraş makinesiyle sakal ile birleşen kısmı kes. Ben öyle yapıyorum.

Hocam havluyla kurulama yapmayın demişsin de zaten kurutma makinesi kullanmıyorum havlu da kullanmazsam nasıl kuruyacak bu saç? Havluyu saçın üstüne koyup hafif bastırıp suyunu çektirmek gibi bir şey mi dediğiniz?
Ben kurutma makinesinin en hızlı ayarında en düşük ısıda kurutuyorum. Soğuk bir rüzgar gibi üflüyor. Acelem varsa en yavaş hızda orta ısıda kurutuyorum. Havluyla bastırıp suyunu çektirebilirsiniz ama zımpara yapar gibi saçınızı ve kafanızı kurulamanızı önermem.

Herhalde 8-10 yıldır uzun saçlıyım, hiç kestirmemeniz gerekiyor. Saç uzatırken 2-3 aylık bir dönem var, o dönemde saçlarınız ne toplanacak gibi oluyor, ne de serbest bırakılacak gibi. O dönemi atlatırsanız sorun yaşamazsınız.

Şöyle bir sorun var bende, normalde bıyık vardı okul dolayısıyla kesmek zorunda kaldım. İnsanlar saçı kısa olan kızlardan sanıyor. 7-8 ay sonra baglanacak seviyeye gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir sorun var bende, normalde bıyık vardı okul dolayısıyla kesmek zorunda kaldım. İnsanlar saçı kısa olan kızlardan sanıyor. 7-8 ay sonra baglanacak seviyeye gelir mi?

Lise döneminde, hatta bazen üniversitede ben de aynı sorunu yaşıyordum hocam. Hatta otobüste bir dayının yer vermeye kalktığını dahi hatırlıyorum ahahahah.

Saçınızın uzama hızına bağlı ancak 7-8 ay sonra tahminimce bağlanacak seviyeye gelecektir.

Ben kurutma makinesinin en hızlı ayarında en düşük ısıda kurutuyorum. Soğuk bir rüzgar gibi üflüyor. Acelem varsa en yavaş hızda orta ısıda kurutuyorum. Havluyla bastırıp suyunu çektirebilirsiniz ama zımpara yapar gibi saçınızı ve kafanızı kurulamanızı önermem.

Benim saçlarım bayağı ince telli tam da dediğiniz gibi kuruluyorum saçımı hep zımpara yapar gibi. Sonra dakikalarca tarakla açmaya çalışıyorum her yeri düğüm oluyor. Deneyeceğim dediğiniz yöntemleri de umarım faydalı olur. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı