Saçları şampuansız yıkamak mantıklı mı?

Sabunun eksikliğini daha sıcak su ile yıkanarak gidermeye çalışırsanız saçlarınıza zarar verirsiniz.
Aynen. Saçı kurutuyor ve kepek, kaşıntı gibi sonuçlara bile yol açılabiliyor bu şekilde.

Ben yapıyorum saçlarım uzun ve normalden fazla kabarıyor eğer kısa ise sorun olmaz.

Her gün şampuanlamak saçı yıpratır zaten.

Elinize yağ bulaştığı zaman sabunsuz yıkamayı denediniz mi hiç?

Özellikle yağlı saçlarda şampuansız yıkama belli bir süre sonra saç diplerinde yağ birikmesine yol açar. Sabunun eksikliğini daha sıcak su ile yıkanarak gidermeye çalışırsanız saçlarınıza zarar verirsiniz.

Her gün duş alıyorum. Bir gün ara ile şampuanla yıkıyorum.

Saçlarım bazen kaşınıyor kışın sıcak su ile yıkanıyordum artık ılık veya soğuk su saçlarımı 2 aydır uzatıyorum 1 gün şampuan diğer gün sadece ılık su şampuan ile yıkadığım günler ek olarak krem de kullanıyorum head en shoulders saç kremini önce krem daha sonra şampuan şeklinde.

Saçlarım bazen kaşınıyor kışın sıcak su ile yıkanıyordum artık ılık veya soğuk su saçlarımı 2 aydır uzatıyorum 1 gün şampuan diğer gün sadece ılık su şampuan ile yıkadığım günler ek olarak krem de kullanıyorum head en shoulders saç kremini önce krem daha sonra şampuan şeklinde.
Kaşınıyor mu? Kepek veya daha küçük beyaz noktalar var mı? Seboreik dermatit belirtileri olabilir.

Saçı her gün yıkamak kesinlikle yanlıştır. Şampuan değil de sabunla yıkıyorum ben, sabunumu kendim üretiyorum hatta bazen satıyorum. Saçı sıcak suyla yıkamak saçı yıpratmaz ama saça şekil verilmesini zorlaştırır. Çok soğuk suyla yıkamak ise saçı yıpratır. Saçların canlı görünmesi için ılığın bir ton soğuğu ile yıkayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı