Saçlarım çok dökülüyor

Aynı şeyde bende var hocam. İki gün sonra kafamı sıfıra vurduracağım köklerin güçlenmesi için. İbrahim saraçoğlunun bir kürünü buldum. Onu denedim işe yaradı. Şampuanımıda değiştirdim aynı zamanda (bebek şampuanı kullanıyorum). Kel olduktan sonra bu kürü. güzelce deneyeceğim. Olmazsa son çare doktora gideceğim. Kepekte var ayrıca onu çözmüş olacağım. Siz en iyisi doktora gidin.
Araştırdığım kadarıyla dökülmeyi önlemiyor ama güçlendiriyormuş sıfıra vurmak(kazıtmak).
 
Baba ve erkek akrabalarında kellik var mı? Ve mesela babanın skalası kaç?
kellik-formlari-1.jpg
ellik derecesi nasıl
 
Aynı sorundan muzdaribim :( O kadar çok dökülme yok ama gelecekte öyle olacağım :( :( Doktora vb. gidince deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Hiç beklemeden doktora (dermatoloji) gitmeni tavsiye ederim. Burada yazacağım birkaç bilgiyi zaten iyi bir dermatolog sana verecektir. Mevcut saçı -saçının ön bölgesinde hala tüyleşmiş saçlar olabilir onları kastediyorum- korumak ve güçlendirmek için aslında tek bir yöntem var, o da Propecia adında ilacı kullanmak. Bu ilacın bazı seyrek görülen yan etkileri var ama çoğu insan hiçbir sorun ve yan etki görmeden çok olumlu sonuçlar elde etmiş. Erkekliğe özgü DHT hormonunun saçlarda bir reseptöre bağlanmasıyla ortaya çıkıyor saç dökülmesi sorunu (saçlar hava ve besin alamıyor) ve tamamiyle genetik. Bu ilaç (Propecia) saçtaki reseptörlere etki ederek saç dökülmesini engelliyor. Tek bir sorun var o da her gün 1 MG dozunda almak ve sürekli kullanmak (artık saçlarım dökülebilir dediğin bir zamana kadar bırakmıyorsun yani her gün kullanmayı). Daha fazla bilimsel açıklamalara girmeden doktora danışmanı tavsiye ederim. O sana zaten bilgi verecektir. Kendine iyi bak :) NOT: DOKTORA DANIŞMADAN KESİNLİKLE İNTERNETTE YAZILANLARLA HAREKET ETMEYİN. Ben yalnızca deneyimimi ve bilgimi paylaştım.
BİR NOT DAHA: Sıfıra vurmak, kazıtmak, saç kürü, şampuan gibi yöntemlerde aramamalısın bence çözümü. Erkek tipi saç dökülmesine doktor müdahalesi olmadan bir çözüm olduğunu düşünmüyorum.
 
Son düzenleme:
Benim de deli gibi dökülüyor hem kıl hem de saçlarım. Bir de saçlarım uzun yerler falan full saç oluyor, şöyle bir araya toplayınca koca bir yığın oluyor. Doktora gittim vitamin eksikliğinden dedi bana. Ama yazdığı ilaç hiçbir işe yaramadı. Tabii ki başka birçok sebebi olabilir, doktora gitmen en iyisi.
 

Geri
Yukarı