Sadece matematik dersi kötü olan biri için meslek önerisi

forsetii

Hectopat
Katılım
22 Mayıs 2020
Mesajlar
153
Belkide ucu çok kapalı ve saçma bir soru olabilir bu.
Benim derslerime baktığımda sadece matematiğim kötü.
Örnek olarak fizik, kimya, biyoloji derslerim iyi. (Sözel dersleri söylemiyorum, onlar zaten iyi.)
İleride nasıl bir bölüm okumamı önerirsiniz?
 
Sözel ağırlıklı meslekler olarak Google'da aratın, kendinize uygun olan 3 mesleği seçin ve düşünün, sonrasında karar verin. :)

Kimyager falan olun diyeceğim de, onlara da matematik gerekiyor. 😯
 
Fizik kimya ve biyolojin iyiyse tıp okuyabilirsin, ancak çok çalışmak gerekir. Mühendislik vs. okuyamazsın zaten matematiğin kötüyse. Fizik, kimya ve biyolojin iyiyken de avukat falan olmayı düşünmemişsindir diye düşünüyorum, en mantıklı seçenekler sağlık alanı veya tıp okumak.
 
Belkide ucu çok kapalı ve saçma bir soru olabilir bu.
Benim derslerime baktığımda sadece matematiğim kötü.
Örnek olarak fizik, kimya, biyoloji derslerim iyi. (Sözel dersleri söylemiyorum, onlar zaten iyi.)
İleride nasıl bir bölüm okumamı önerirsiniz?

Bütün derslerin iyiyse ve sadece matematiğin kötüyse belli başlı matematik sorularını yapabileceğini düşünüyorum. Diğer derslerden full çeker, matematikten az buçuk bir net yaparsan başarılı olursun.
 
Benim de fiziğim ingilizcem (özellikle fiziğim 95-100 hep.) coğrafyam ve aklına gelecek bir çok dersim 80-90 üzeriydi hep bir tek matematiğim 0'dı. Ne mantığını ne de farklı bir olayını asla anlayamadım. Denesem de anlayamadım. Kafadan kusursuz bir şekilde hesaplaması zor şeyleri yapabilirken kağıt üzerinde 2+2 bile yapamıyorum ve bu bütün olayı bitiriyor benim için.
 
Kestirip atmayın. Kendi zeka türünüze göre çalışma teknikleri uygulayın. Kişisel gelişiminize önem verin. Hayat ve eğitim sadece okuldan ibaret değil.

Sorunuza gelecek olursak. Türkiye şartlarında yolunuz sınav ile kesişiyorsa illa ki ilgi alanınız dışında bir dersle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Örneğin, kimyager olmak isteyen arkadaş da lisede edebiyat dersi yazılısına girmek zorunda. Derslerdeki başarınızı optimal seviyede tutmaya çalışın. Belli dersiniz süper olmasa bile asla ve asla kötü olmasın.

Meslek tercihi içinse kendi karakterinize ve hayat standardınıza uygun, en az belirli seviyede gereksinimlerinizi karşılayacak getirisi bir meslek tercih edin.

Son olarak buraya 2 söz bırakıp iyi geceler diliyorum.

"Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır."

"Yaptığınız işte en iyisi olun. Sokak süpürüyorsanız, herkes süpürdüğünüz sokağa imrenek baksın. Araba tasarlıyorsanız, diğer mühendisler peşinizden koşsun. İyileştirdiğiniz hastayı gören doktorlar sizden seminerler istesin."
 

Yeni konular

Geri
Yukarı