Sağ Tıklama Menüsünde "Grafik İşlemciyle Çalıştır" Butonunun Pasif Durması

mehdiuygun20

Hectopat
Selamlar. BIOS'a girememe sorunundan sonra şimdi de bu hatayı almaya başladım. Onunla alakalı olduğunu pek sanmıyorum ama yine de belirtmek istedim. Uygulamalara sağ tık yaptığım zaman grafik işlemciyi seç etkin değil gibi koyu duruyor ve bu yüzden seçemiyorum. Nvdia denetim masasından ayarlar zaten yapılamıyor uyumlu değil dediği için. DDU ile güvenli modda açıp temizleme işlemi yaptım nafile. Tekrardan temiz Windows 7 kurulum yaptım fakat aynı. Nvdia sürücüsünü ve diğer sürücüleri kendi sitelerinden en son güncel sürümlerine güncelledim fakat aynı sorun... Laptopumun içini temizledim güzelce termalleri yeniledim onunla alakalı bir sorun olacagını sanmıyorum ama yine de belirteyim. Aygıt yöneticisinden her sey temiz görünüyor. Kurulum yapılıyor sorun ne anlamadım. Fotoğraf atıyorum detaylı sistem incelerseniz ve çözüm bulursak sevinirim.
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU rehberine göre ekran kartı sürücüsünü kaldırın.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Bağlantıdan tekrar kurulumunu gerçekleştirin.
Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA

Bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Sürücü güncellemelerini Driver Booster gibi yanlış sürücü yükleyen yazılımlara bırakmayın.
Ayriyeten güncel işletim sistemi olan Windows 10 geçmenizi öneririm.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Çoğu Dizüstü sağlayıcısı güncel ve sorunsuz sürücülerini Windows 10 üzerinden sağlıyor.

Son düzenleme:
Güzel yorumunuz icin çok tesekkur ederim. Fakat soyle bir durum var. Ddu ile zaten yonergeleri izleyip bir kaldirma yapmistim.Yine olmamisti. Tekrardan temiz win7 ultimate sp1 kurulumu yaptim daha oncedende yapmistim ayni isletim sistemini. Ekran karti driverinida nvdia sitesinden indiriyorum 391.35 versiyonunu. Onceden ne yapiyorsam aynisini yapiyorum sorun olmamisti hic bu tarz. Konuyu acmadan once recep baltas abinin dediklerini yapmistim. Konu acmis onlari takip ettim ama yok. Sonra mecbur konu actim. Ayrica win10 pcmde kasma yapiyor win7 gore verim alamiyorum.Baska bir oneriniz varmidir ? Sanirim intel ile ortak calisiyor nvdia. Aradaki baglantida bir skinti var gibi tam anlayamiyorum. Soyle bir kullanici yorumu buldum. Fakat nvam bulamadim. Alakasi olabilirmi sizce
daha sonra çift tıklayıp driverı açın (genellikle c:/nvidia klasörüne açar)

bilgisayarım a sağ tıklatıp yönet diyin oradan aygıt yöneticisine tıklatın

aygıt yöneticisinden yüklenmemiş ekran kartına sağ tıklayıp özellikler diyin. Buradan ayrıntılara gelin söyle bir kimlik göreceksiniz (PCI\VEN_10DE&DEV_0618&SUBSYS_202B1043) sizdeki farklı olacaktır.

daha sonra driverı açtığınız yere gelin c:/nvidia diye tahmin ediyorum. klasörde tıklayarak ilerleyin Display.Driver a grin ve nvam ı açın aşağıya doğru ilerleyip

PCI\VEN_10DE&DEV_0618&SUBSYS_202B1043 gibi id lerin olduğu bölümden birtanesini silip kendi id kimliğinizi yapıştırın ve kaydedin. Sonra c:/nvidia...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı