Sağlam üniversitelere gitmek için yaş fark eder mi?

Makaleler
49
Türkiye'nin en iyi üniversitesi ODTÜ olduğu için bunun üzerinden bahsedeceğim. Mühendislik alanında iyi bir yer.

Asıl merak ettiğim nokta: Varsayım olarak biri 45 yaşında üniversiteye deliler gibi çalışıyor diyelim. Ondan önce hiç ders çalışmayan biri olarak görelim. Diğeri hem fen lisesi hem de okul birincisi olarak düşünelim.

Bu ikisi arasında ne kadar fark var? Herkes okumanın yaşı yoktur diyorlar. Böyle diyenleri anlamıyorum. 45 yaşındaki adam uzun zamandır dersle alakası yoksa iyi yer nasıl kazanacak? Gecesini gündüzüne katıp yapıyorsa, lise birincisi olan birinin arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum.

Bu şekilde düşündüğümüz zaman okumanın yaşı fark eder mi? Bana göre eder ama böyle bir konu açmak istedim.

İyi Sosyaller.

Türkiye'nin en iyi üniversitesi ODTÜ olduğu için bunun üzerinden bahsedeceğim. Mühendislik alanında iyi bir yer.

Asıl merak ettiğim nokta: Varsayım olarak biri 45 yaşında üniversiteye deliler gibi çalışıyor diyelim. Ondan önce hiç ders çalışmayan biri olarak görelim. Diğeri hem fen lisesi hem de okul birincisi olarak düşünelim.

Bu ikisi arasında ne kadar fark var? Herkes okumanın yaşı yoktur diyorlar. Böyle diyenleri anlamıyorum. 45 yaşındaki adam uzun zamandır dersle alakası yoksa iyi yer nasıl kazanacak? Gecesini gündüzüne katıp yapıyorsa, lise birincisi olan birinin arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum.

Bu şekilde düşündüğümüz zaman okumanın yaşı fark eder mi? Bana göre eder ama böyle bir konu açmak istedim.

İyi Sosyaller.
35 yaş üstü kadınsa o kişi ekstra öncelikli oluyor 😊

İyi Sosyaller.
Türkiye'deki en iyi üniversite ODTÜ değil Koç'tur hocam.

Sorduğunuz soruya gelecek olursak eğer azcık genel kültürü varsa 45 yaşındaki adamın TYT'yi rahatlıkla çözer. AYT konusu ise çalışılarak yapılabilir. Günde 2 saatini verse bir insan 1 yıl boyunca rahatlıkla hem AYT hem de TYT'de iyi puanlar alır. Ve 4 yıllık bir üniversite kazanabilir. Eğer çalıştığı bölüm fizik ve matematiğe dayanıyorsa zaten AYT'ye çalışmasına gerek bile kalmaz.

45 yaşındaki adamın beyni ile üniversiteye yeni başlayacak 18 yaşındaki birinin beyni aynı değil. Genç olan 18 yaşına kadar aralıksız eğitim görüyor bu yüzden beyni öğrenmeye daha açık. Ama diğerinin öyle değil. Okul yıllar önce bitmiş iş bulmuş yıllarca çalışmış aynı şeyleri tekrarlayıp durmuş. ( Klasik birinden bahsediyorum kendini geliştirmeyen biri ) Tabii iki kat daha fazla çalışırsa 18 yaşındakinin seviyesine gelebilir. Olmayacak iş değil. Sadece daha zor. Bu arada evet okumanın yaşı vardır. Yoksa okula çocukken başlamazdık.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    127,1 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    135,3 KB · Görüntüleme: 51

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı