Bu yıl sağlık meslek lisesinden mezun olmuş biri olarak açıkçası sağlığa gitmeni önermiyorum. Üniversiteye gideceksen bu yıl yeni gelen bir uygulama var ve sağlık meslek liselerinden yükseköğretim programlarına yerleşmek biraz zorlaştı. Acil tıp teknisyenliğinden örnek vereyim. Acil tıp teknisyenliğinden mezun olan kişiler üniversitede öncelikle İlk ve Acil Yardım bölümüne girmek ister. Bunun gibi başka bölümlerde var tabi ama daha az tercih ediliyor. Bölümün kontenjanı 50 kişiyse ve bu bölüme 50 den fazla ATT mezunu sınavsız geçiş tercihi yaptığında YGS' den tam puan dahi alsan yerleşemezdin çünkü öncelik hakkı sağlık meslek mezunlarına veriliyordu. Bu uygulama bu yıldan itibaren değişti. Artık 50 kişilik kontenjan varsa %60'ı Sınavsız Geçiş , %40'ı YGS puanı ile yerleştiriliyor. Bu uygulama bende dahil pek çok arkadaşımın yerleşememesine sebep oldu. İş imkanı var diye üniversiteyi okumam diyen arkaşlarım şuan 1100-1200 liraya özel hastanelerde 6 gün boyunca çalışıyor. Çalışma koşulları ise tek kelimeyle berbat. ( 1-2 hastane dışında ). Aynı zamanda KPSS sorunu da var. Benim bölümüm için 1 yıl öncesine kadar 80 puan alan kişi rahatlıkla atanıyordu. Ben 81.2 puan aldım ama şansıma taşeron işçi olayı denk geldi ve alımlar ciddi bir şekilde düştü. Üniversiteyi kazanma konusunda sadece okumuş olmak için okuyacaksan kesinlikle yerleşirsin sınavsız geçişle 6-7 bölüme. Ama bunların sana pek bir faydası olmaz. 4 yıllık iyi bir bölümü hedeflersen de ciddi şekilde çalışman lazım çünkü 11-12. sınıflarda fizik,kimya,biyoloji yok . Matematik 4.sınıfta yok ve ders sayısı da zaten az. Futbola gideceğim diyorsun, sanırım artık 10.sınıfta bölüm seçiliyordu o yüzden ders notlarını iyi tutman gerekiyor. Acil tıp teknisyenliği artık yardımcı att olarak geçiyor ve inan bana Yardımcı ATT olarak mezun olursan hiçbir katkısı olmayacak sana. Sana tavsiyem anadolu lisesine gitmen. Eğer sağlık okuyacaksan da Hemşirelik bölümü dışında bir bölüm tercih etmeni önermem.