Sağlık Sigortası

TRickboy

Kilopat
Katılım
12 Mart 2014
Mesajlar
929
Çözümler
3
Yer
Çamlıca
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Vardiya Zabiti
Merhaba arkadaşlar. Ben 18. yaşıma bu yılın ocak ayında girdim ve bir konuda sıkıntılarım var. Bu devletin herkese saglık sigortası yapmak gibi bir projesi var. Ben bu konuda pek bilgi sahibi degilim bunu nasıl yapıyoruz biri beni bilgilendirirse sevinirim. Birde sanırım bunu yaptırmazsak borç olabiliyormuş dogru mu?
 
Aynısı başıma geldi. Öğrenciysen SSK'ya gidip "ben halen aileme bağlıyım her hangi bir yerde çalışmıyorum" şeklinde bir dilekçe veriyorsun. Form evraklar vs.'yi oradan öğrenebilirsin. Anne ya da baba memur ise sorun yok zaten. Ben öğrenci belgesi götürmüştüm. Öğrencilikte bitince ne oluyor bilmiyorum tabi. Sonrasını ailem halletmişti
 
E-devlet üzerinden borcunuzun olup olmadığını görebiliyorsanız. Öğrenci ve yaşınız 25'i geçmediyse borcunuz yoktur veya silinir. Şayet bu şartları taşımıyorsanız ve işsizseniz SGK'ya gidip durumu anlatın. Sizden çalışmadığınıza dair belge ve maddi durum araştırmasını isteyecekler. İlgili belgelerle geri gittiğinizde size en düşük sigorta ücretinden ödeme alacaklardır.
 
Mezun oldunuz yeni okula başlamanıza birkaç ay var o arayı ssk ceza ile dolduruyor, öğrenciliğin devam diyorsa öğrenci belgesi alıp ssk'ya ben öğrenciyim demelisin bir iki dakikada işleniyor zaten bilgilerin. Sssk denilen kurum ciddi miktarda ceza çıkartabiliyor size mutlaka ilgilenin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı