Sahibinden.com dolandırıcı satıcılara dikkat

ASUS anakart aldım Param Güvende aracılığıyla eleman abisininmiş AM5'e geçtiği için bu anakart o yüzden sökmüş bana dediği buydu yani çalışan bir anakart olması lazım bana geldi RAM'leri görmüyor daha ne var bilmiyorum gerçide DRAM ışığı yanıyor o şekil kalıyor anakart kısaca bozuk mal satmış.
Taktiği bu galiba zihniyeti; teslim aldıktan sonra bildirim geliyor onaylayın şeklinde işte kargo geldi ürünü gördüm onaylamamı bekledi herhalde 😂

1- almadan önce sorduğum soruları silmiş normalde silinmiyor suçu Sahibinden'e attı sahibinden siliyor ayağına yattı kendisi silmiş.
2- sonra kendi malıymış gibi upgrade nedeniyle satışa çıkardım diyor.
3- abisi yurt dışında ürünü kullanıyormuş 80 dolar için yurt dışından vergisi ödenmemiş ürünü getirip satmış.
4- itiraf ediyor test edebil diye Param Güvende'yi açmış.
5- abisinin şirketi varmış bir sürü bilgisayarı varmış yalandan yalana hikaye yazıp yazıp durdu.

Şimdi ben bunu CİMER'e vergisi ödenmemiş ürünü satışa çıkardığı için şikayet etsem haklı mıyım? Eğer doğruyu söylüyorsa vergisi ödenmemiş ürünü abisi getirmiş kardeşide satıyor yazdıklarından bu sonucu rahatlıkla çıkarıyorum.

İade için ürünü kargoya verdim ayın 2'sinde, ayın 3'ünden beri alıcı teslim almıyor.
Yurtiçi Kargo arayıp bugün kargoya geri size gönderiyoruz diyor,
Sahibinden'i aradığımda kargoyu teslim almayın alırsanız satın almış olursunuz ürünü diyor.
Tüketici kanunları gereği iade ettiğiniz ürünü geri gönderir teslim alırsanız ürünü kabul etmiş sayılıyorsunuz.

Görselleri paylaştım ısrarla iade kargoyu teslim almayıp başka ilde yaşadığını beyan etmiş Yurtiçi Kargo'ya...

Yalan söyleyen satıcılardan ürün almak tehlikeli ancak maksadı dolandırmak olsaydı Param Güvende ile niye satışa çıkarsın? Ayrıca sahibinden ğzerinden mesaj gönderildiğinde gönderilen mesajlar kullanıcı tarafından silinemez. Sahibinden silerse siler. Ancak sahibinden niye mesajları silsinki. Bir hata falan olmuş olabilir sitede. Satan satıcıyı aklamak için söylemiyorum ancak gerçek bu. Bu çocuğun amacı anladığım kadarıyla yurt dışından kaçak yolla gelen ürünleri site üzerinden satmak. Tabii ürünleri test etmediği içinde sıkıntı çıkmış olabilir ama bir de BIOS güncellemesi yap öyle dene her güncellemede yeni bellekler ve işlemciler ekleniyor QVL listesine.
 
G.Skill bir hatadır. Belki RAM'inde sorun olabilir. Ne zaman G.Skill'e bulaşsam çalışan RAM arızalanıyor.
 
Yalan söyleyen satıcılardan ürün almak tehlikeli ancak maksadı dolandırmak olsaydı Param Güvende ile niye satışa çıkarsın? Ayrıca sahibinden ğzerinden mesaj gönderildiğinde gönderilen mesajlar kullanıcı tarafından silinemez. Sahibinden silerse siler. Ancak sahibinden niye mesajları silsinki. Bir hata falan olmuş olabilir sitede. Satan satıcıyı aklamak için söylemiyorum ancak gerçek bu. Bu çocuğun amacı anladığım kadarıyla yurt dışından kaçak yolla gelen ürünleri site üzerinden satmak. Tabii ürünleri test etmediği içinde sıkıntı çıkmış olabilir ama bir de BIOS güncellemesi yap öyle dene her güncellemede yeni bellekler ve işlemciler ekleniyor QVL listesine.

Vallahi hocam 2200G taktım B450 B350'den sonra çıkan 3. serisi ve sonrasını direk görmesi lazım. Ben 2200G taktım, görüntü alabilsem BIOS güncellicektim. Zaten 5900X işlemci takacaktım. Zaten güncellemeden 5900X görmesi imkansız, BIOS pili söktüm yarım saat sonra taktım vs. tekrar söktüm. Sonra dedim neyi zorluyorum bozuk işte. Gittim çalışan bilgisayarımdan G.Skill RAM'leri söktüm vs. onları taktım. Dual yok yani görüntü gelmiyor. Karşı taraf güncel çalışan bilgisayardan söktüm AM5'e geçildiği için satıyorum diyor. Sıkıntı burada dese bilmiyorum çalışmayabilir. Ben de almayacağım ürünü ama yalan üstüne yalan sonra hikaye yazınca tilt oluyor. O kadar alışveriş yaptım, ürün aldım sattım Param Güvende'yle bu tarz durumu ilk defa yaşıyorum...

G.Skill bir hatadır. Belki RAM'inde sorun olabilir. Ne zaman G.Skill'e bulaşsam çalışan RAM arızalanıyor.

O RAM'ler şu an çalışıyor sistemde takılı o anakartı çalıştırmayıp ASUS Crosshair VI anakartında takılı çalışıyor. Resim istersen atarım 😅
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam 2200G taktım B450 B350'den sonra çıkan 3. serisi ve sonrasını direk görmesi lazım ben 2200G taktım görüntü alabilsem BIOS güncellicektim zaten 5900X işlemci takacaktım zaten güncellemeden 5900X görmesi imkansız, BIOS pili söktüm yarım saat sonra taktım vs. tekrar söktüm sonra dedim neyi zorluyorum bozuk işte gittim çalışan bilgisayarımdan G.Skill RAM'leri söktüm vs. onları taktım Dual yok yani görüntü gelmiyor karşı taraf güncel çalışan bilgisayardan söktüm AM5'e geçildiği için satıyorum diyor sıkıntı burada dese bilmiyorum çalışmayabilir bende almayacağım ürünü ama yalan üstüne yalan sonra hikaye yazınca tilt oluyor o kadar alışveriş yaptım ürün aldım sattım Param Güvende'yle bu tarz durumu ilk defa yaşıyorum...

O RAM'ler şu an çalışıyor sistemde takılı o anakartı çalıştırmayıp ASUS Crosshair VI anakartında takılı çalışıyor resim istersen atarım 😅

Almadan once neden test videosu vesaire istemediniz, ek olarak iki tarafta satin almazsa sahibinden ne yapiyor onu sordunuz mu?
 
İadeyi gönderdim, karşı taraf teslim almadı sorunu muhtemelen nadir yaşanan bir durum değil. Merak ettiğim şu; karşısı iadeyi teslim almazsa süreç nasıl işliyor, param güvende tam olarak nasıl sizin yanınızda oluyor? Siz bu sorularla ilgili geri dönüş aldınız mı? Karşısı teslim almadı, sen teslim almadın. Peki ne olacak?
Süreç şu şekilde; alıcı bozuk mal sattı diyelim bana olan gibi, iade kargosunu gönderiyorsun teslim ediyorsun, alıcı kendince tüketici hakem açığını biliyorsa (bunu büyük firmalarda yapıyor örneğin, itopya teknobiyotik gibi iki firmada yaptı bana ordan biliyom) neyse teslim almıyorlar adresinde olsa bile itopya teknobiyotik teslim almıyor yada teslim alıp kontrol ettin ayağına hiçbirşey yapmadan sana gönderiyor 14 gün geçtikten sonra gönderiyor ama ürünü sen yapıldı sanıp alıyorsun yapılmıyor ürünü sana kitliyor mantık bu 😅 resmi olarak bu taktik var sahibindende benim tahminim sistem açığı var ürün iade geliyor alıcıya kargo getiriyor alıcıdan bilmiyor kabul ediyor sonra sistemde ürünü onaylamışsın gibi görünüyor sebebide şu;örneğin bir üründen emin değilsin iade başlattım o süre zarfında emin oluyorsun iade etmiyorsun iade için sadece sahibinden 3-5 gün veriyor o süre bitince otomatik onay oluyor yani biraz karışık anlattım umarım anlatabildim. Alıcı iade ettiğin ürünü almaz kargoda sana o ürünü geri getirirse alırsan ürünü onaylamış sayılıyorsun tüketici kanunları gereği şeklinde düşün.

Almadan once neden test videosu vesaire istemediniz, ek olarak iki tarafta satin almazsa sahibinden ne yapiyor onu sordunuz mu?
Bi altta anlattım iade olayının mantığını hocam oku anlamadığın yeri sorabilirsin. bilinçli tüketici olmasak bozuk mal bi tarafıma kaçıcak...
 
Süreç şu şekilde; alıcı bozuk mal sattı diyelim bana olan gibi, iade kargosunu gönderiyorsun teslim ediyorsun, alıcı kendince tüketici hakem açığını biliyorsa (bunu büyük firmalarda yapıyor örneğin, İtopya Teknobiyotik gibi iki firmada yaptı bana oradan biliyorum) neyse teslim almıyorlar adresinde olsa bile İtopya Teknobiyotik teslim almıyor ya da teslim alıp kontrol ettin ayağına hiçbir şey yapmadan sana gönderiyor 14 gün geçtikten sonra gönderiyor ama ürünü sen yapıldı sanıp alıyorsun yapılmıyor ürünü sana kitliyor mantık bu 😅 resmi olarak bu taktik var sahibindende benim tahminim sistem açığı var ürün iade geliyor alıcıya kargo getiriyor alıcıdan bilmiyor kabul ediyor sonra sistemde ürünü onaylamışsın gibi görünüyor sebebi de şu; örneğin bir üründen emin değilsin iade başlattım o süre zarfında emin oluyorsun iade etmiyorsun iade için sadece sahibinden 3-5 gün veriyor o süre bitince otomatik onay oluyor yani biraz karışık anlattım umarım anlatabildim. Alıcı iade ettiğin ürünü almaz kargoda sana o ürünü geri getirirse alırsan ürünü onaylamış sayılıyorsun tüketici kanunları gereği şeklinde düşün.

Bir altta anlattım iade olayının mantığını hocam oku anlamadığın yeri sorabilirsin. Bilinçli tüketici olmasak bozuk mal bir tarafıma kaçacak...

Bana sistemi anlatmana gerek yok hocam, cok alim satim yaptim ama kargoyla yapilan her turlu satimdan uzak durmaya calisiyorum.
Elden en temizi, mis gibi. Bakiyorsun urune test edilecekse test ediyorsun para alis verisini yapip uzayip gidiyorsun, genelde sattiktan sonra da tipini begenmedigim aliciyi engellerim.
 
Sahibinden böyle konularla ilgilenmiyor. Ben daha gecen ay dolandırıldım. NZXT C850 Power suply sattım adam kargoyu alır almaz iade başlattı. Bana Power suply yerine bere gönderdi. Sahibindeni aradığımda yapabilecekleri bir şey olmadığını kargocuya tutanak tutturun yasal yollara başvurun dedi. Kargocuda ben neyin tutanağını tutuyum ürün eksik değil yırtık değil içindeki sizin sorununuz dedi. Yani kısacası sahibinden de böyle bir açık var ve dolandırıcılar nedense hep çocuk çıkıyor burasıda ayrı konu. Yüz yüze satış daha iyi yoksa git sıfırını al. En azından sinirin bozulmaz bu tarz durumlar yasamayiz.

Hocam geçmiş olsun, şu anki dolandırma olaylarına hiç anlam veremiyorum. 3 kuruş oldu büyük para değil ki neden dolandırırsın adını lekelersin. 3-5bin lira artık para değil ki. Hukuken cezası var bunun şaka gibi. Tutanak tutmak zorunda tutanağı şunu yazacak kargocu, kargonun içinde şapka çıktı. Beni buraya gelen yurt içi tanıyor ha bire gel git yapıyorlar. 😅😂 yanında açıyorum kargoyu bekletiyorlar.

Bende benzer bir olay yaşadım. Bir mekanik klavye almıştım. Satıcı kutu içeriği eksiksiz olduğunu ve sadece bilek desteğinde biraz deforme olduğunu söyledi. Bende sorun değil dedim. Sürekli arayıp soru soruyordum telefonu falan açıyordu. Klavye gelince eksik şeyler çıktı ama LED sorunu olan 2 tuş olduğunu gördüm. Satıcı aradım böyle böyle dedim. Sonra iade edeceğim dedim. Ürün ona ulaştı 2 gün bilerek iade etmedi. Ama sahibinden kendi otomatik onayladı. Eğer sorun yaşarsanız kargoyu geri gönderirse satıcı sakın almayın sahibinden ile görüşün iade yapıyorlar. Maalesef biraz çakallık yaptıkları için bazı satıcılar da mağdur oluyor ama alıcı yerine satıcıya hak verseydik bu sefer de alıcı daha mağdur olacak maalesef.

Doğru tespit için sağ olun hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam geçmiş olsun, şu anki dolandırma olaylarına hiç anlam veremiyorum lan 3 kuruş oldu büyük para değil ki neden dolandırırsın adını lekelersin 3-5bin lira artık para değil ki hukuken cezası var bunun şaka gibi tutanak tutmak zorunda tutanağı şunu yazacak kargocu kargonun içinde şapka çıktı. Beni buraya gelen yurt içi tanıyor ha bire gel git yapıyorlar 😅😂 yanında açıyorum kargoyubekletiyorlar.

Açıkçası yukaridaki durumda kargo paketini acarken video yoksa bir cacik yapilamaz.
Sizin durumunuzda birisi urunu teslim alana kadar para sahibindende bekleyecek diye tahmin ediyorum. Yurticide urunu cok uzun sure muhafaza etmeyecektir, karsi tarafla tatliya baglamaya calisin.
 
Bana sistemi anlatmana gerek yok hocam, cok alim satim yaptim ama kargoyla yapilan her turlu satimdan uzak durmaya calisiyorum.
Elden en temizi, mis gibi. Bakiyorsun urune test edilecekse test ediyorsun para alis verisini yapip uzayip gidiyorsun, genelde sattiktan sonra da tipini begenmedigim aliciyi engellerim.

Vallahi hocam Param Güvende açtığım halde bazıları EFT yapıyor bana gönderiyorum ürünü. Tamamen tercih meselesi. Örneğin birinin istediği bir anakart RAM vs. olursa şehir dışındaysa nasıl güvensin. Satıcı ben empati kurduğum için Param Güvende açıyorum, çok şükür dolandırıcıya denk gelmedim. Gelirsek de nasip büyük para değil sonuçta dolandıran çocuksa canı sağ olsun der geçerim. Maddi durumlar ekonomi ne yazık ki ülke olarak kötüyüz. Yardımcı oldum diye düşünürüm ama yaşı büyükse benden çekeceği var kan alırım adamdan. 😅 😂

Açıkçası yukaridaki durumda kargo paketini acarken video yoksa bir cacik yapilamaz.
Sizin durumunuzda birisi urunu teslim alana kadar para sahibindende bekleyecek diye tahmin ediyorum. Yurticide urunu cok uzun sure muhafaza etmeyecektir, karsi tarafla tatliya baglamaya calisin.

Sabah yurt içi hukuki işlem başlatırız dedi. İade ediyoruz kargoyu teslim almak zorundasın bak hele siz kimsiniz lan daha geçen MNG kargomu getirmedi diye elemanlara posta koydum. Yarın getirdiler kargoyu 😅😂.bunlar da hiçbir cacık yapamaz rahat olun, haklıysanız hakkınızı kimseyi yedirmeyin. Gerekiyorsa dava açsınlar sıkıntı yok, otokoça hırsızsınız diyen tek adamım dava açabilirsiniz diye de talepte bile bulundum. Hukuki süreç başlatsınlar bakalım kim zararlı çıkıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı