Sahibinden.com satıcısı tarafından dolandırıldım

Sitenin yaptığı üyenin profilini silmek ve ilanlarını kaldırmak.

Yani 3.taraf gözle bakinca insan sahibinden ilgilenip bulmalı diyor. Ancak bu ödeme yöntemi sahibindenin önerdiği ödeme değilse ilgilenmeyebilir.

Merhaba arkadaşlar, sari sitede buldugum bir anakarti almak icin sahibine WhatsApp uzerinden yazdim ve anlastik, bugün de havale sonrasi kargolayacakti ancak havaleden sonra bir sure yazdiklarima goruldu atti ve sonrasinda engelledi. Onemli bir nokta bana kimliginin resmini atmisti. Emniyete vs basvurdugumda yardimci olabilirler mi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Bastan soyluyorum ricam neden guvendin neden yaptin neden ettin diyecekler hiç yazmasin zaten üç kurus parami da boyle kapirmanin uzuntusundeyim.

İlk önce geçmiş olsun
Sahibindenin müşteri hizmetleriniara adamın hesap bilgilerini al.
Havale yaptığın hesaba açıklamaya
Anakart ücreti veya benzer bir şey diye yazdın mı?
Tabii ki de hemen polise git ve şikayetçi ol mesajları göster silme mesajları.

İlk önce geçmiş olsun.
Sahibindenin müşteri hizmetleriniara adamın hesap bilgilerini al.
Havale yaptığın hesaba açıklamaya.
Anakart ücreti veya benzer bir şey diye yazdın mı?
Tabii ki de hemen polise git ve şikayetçi ol mesajları göster silme mesajları.

Evet açıklamaya ASUS B450 anakartin satin alim ucretidir diye yazmistim. Yarin gidip polise basvursam bir problem olur mu saat gec oldu ve emniyet benim uzagimda.

Havale yaparken açıklama kısmına parayı ne için gönderdiğinizi yazdınız mı?

Kimlik muhtemelen sahte ama gene de emniyete bildirin kimlikte sahtecilik yapmaktan da ceza alır onun değilse onun sa da yakayı ele verir zaten direkt.

@sKostur

Mantıklı o kimlikle başka işlem yaparken yakalanırsa size de bilgi verilir.Eft yaptığın isim soy isim aynı mıydı ? aynı ise hangi banka idi ? şubeden yada atm den de o kimlik ile işlem yaparsa kameraya poz verdi demektir.Geçmiş olsun.

Hocam direkt emniyete gidiyorsunuz muhtemelen siber suçlara ya da mali şubeye yönlendirecekler eğer kimlik sahte ise evrakta sahtecilik olduğu için savcılık olaya el atar çok hızlı bir şekilde paranızı alırsınız arkadaş da ceza mahkemesine çıkar tahmini olarak 4 yıl yer dosya kapanır.

Cevap vermişsin zaten soruma yarın gidersen bir sıkıntı olmaz ama bir an önce halletmeye bak, sahibinden ile iletişime de geç derim.
Evet açıklamaya ASUS B450 anakartin satin alim ucretidir diye yazmistim. Yarin gidip polise basvursam bir problem olur mu saat gec oldu ve emniyet benim uzagimda.

Herkese cok teşekkür ediyorum simdi sari site ile yarin da polis ile sansimi deneyecegim. Kimlik onunsa yakalanir zaten ama kimlik onun degilse kimligin sahte olmasindan da ceza alacaktir. İnşallah sorunum cozulur. Peki ben 17 yasindayim gidip polise basvurabilir miyim yoksa illa bir buyugum olmali mi yanimda?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı