Sahibinden Dolandırılma

ondergnc

Decapat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Advertising
13 Aralık 2018 de "G*** A***" adlı kullanıcısından Asus vivabok Pro ürünü için konuştum. Kişi bana üründe sorun olmadığını sadece bataryanın sorunlu olduğunu söyledi. 2250 olan ürünü alacağımı kapıda ödeme olursa alacağımı belirttim. Bu kişi kabul etmeyince bana güven vermek adına ehliyetin fotoğrafını ve ikamet bilgilerini attı. Bu kişiyle konuşmamızda 250 GB SSD takmayla 2450 TL vereceğini söyledi. Bende bu kadar bilgi varken bir de IBAN varken bir şey olmaz diye düşündüm. Ve olan oldu.

Telefonla yaptığımız tüm konuşmaların ses kaydı(kişi mesajla sonradan izin veriyorum istediğin gibi kullan diyor) ilanın videosu ve banka dekontunun açıklama kısmında Asus vivabook Pro için havale yazısı mevcut. Ses kaydında bilgisayar özelliklerini bile söyleyip onaylatıyorum şahsa. Parayı yolladıktan sonra kargomu iki gün geç yolladı. Böyle olunca şüphelendim ve kargo firmasında görevlilerin açmasını istedim.

Görevli kargoyu açıp ürünü gördü. Bana gelen ürün Asus eski bir laptop. Sacvcılığa suç duyurusunda bulunurken kargo görevlilerinin şahit olacağını ve pakette çıkan kargonun kamera görüntülerinin olduğunu ayrıca belirttim. Karşı taraf sen Asus istedin ben Asus yolladım diye yalan söylüyor. İlandaki ürünle alakası yok. Kargo görevlilerin Kendileri şahit olacaklarını belitti. Bana gelen ürün eski bir ürün. 400 lira değerinde bir ürün. İstediğim ürünün rengiyle bile uyuşmuyor. Biri siyah biri Rose Gold. Elimde bunlarla savcılığa gittim.

Sahibinden müşteri hizmetlerini aradım. 63314**** numaralı ilanın bilgilerini savcılığa sunmak için istedim. Firma bu bilgileri vermedi. Bugün beni kandıran ve bunu belirttiğim halde bu kişi sahibinden 634276****numaralı bir ilan daha vermiş. Elimde bu kadar bilgi belge var ancak durumun ne olacağı ile ilgili hiçbir bilgim yok. Bir çok kanıtım mevcut sizce bu süreçte ne yapmalı ve genelde nasıl sonuçlanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke senin dediğin gibi olsa. Cinayet işleyen adam bile serbest kalabiliyor. Kaldı ki adam kendi isteğiyle havale yapmış hesaba. Üstüne gitsin ama hiçbir şey çıkmaz.
 
Ben de buna benzer bir süreç yaşadım ve bu bilgilerin çeyreği bile bende yoktu. En yakın savcılığa gidip elinizdeki bilgi ve belgelerle suç duyurusunda bulunun. En fazla 1 yıl sürer ama paranızı alırsınız. Ayrıca ( tam emin olmamakla birlikte ) karşı taraf nitelikli dolandırıcıkla suçlanabilir ve bayağca başı ağrır.
Size tavsiyem olayın peşini bırakmamanız ve böyle insanlar ortalıkta cirit atmasınlar. Geçmiş olsun.
 
Tavsiyem aynı şehirde ve yüzyüze alın sanırsın firmadan alıyosun get yok bişiy bizim polisimiz tuvalete bile gitmeye üşenirler sizin sorununuzla ugraşmaz dahası neden kargo gelmeden para gönderiyorsun o sana güvenecek sen değil alacaksın deniyeceksin sonra göndereceksin parayı büyük hata yapmışsınız peşini bırakmayın.
 
Önemli olan mahkemenin sonuçlanması değil. Enflasyon kriz vs. derken birkaç yılda para eriyip gidiyor. Atıyorum 2014'de 2 bin lirasını çaldıran adam, o parayı ancak şimdi alabilse ne kıymeti var? 2014'dün 2 bin lirası ile şimdinin 6 bin lirası aynı.

Konu sahibi arkadaşım, giden gitti biraz üzül sonra unut. Uzun süre kafayı oraya takıp verimini düşürme. Daha önemli mevzuları düşün.
 
Yorumları okudum. Herkese çok teşekkürler. Bu derdim para değil. Gelmesin o para ama böyle adamların ceza almasını, ortalıkta elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasını da istemiyorum. Ben bir kere hata yaptım. Başkası yapmasın. 5, 6 olsun 8 sene olsun gene bırakmam bunun peşini. Ve bir not daha düşmek isterim. Bu şahıs hala aktif şekilde aynı telefon numarasını kullanıyor. Halen sahibinden farklı ilanlar verip kaldırıyor. İlginçtir ki gecen beni aradı ve bana "merhaba önder abi, sen bilgisarcıydın demi" diye sordu. önce afalladım sonra ses tonundan ve nosundan hatırladım. "Ne bilgisayarcısı seni tanıyorum. Sen beni dolandıran adamsın, bana farklı laptopu satan adamsın diye çıkıştım. daha lafımın devamını getirmeden yoo diyip yüzüme kapattı. amacı ne anlamadım.
Yanlış bilgi vermeyin. Polise değil savcılığa gitmesi gerekiyor. Ne demek uğraşmaz. O zaman yapanın yanına kar kalsın.
Konu sahibi arkadaş [email protected] adresine mail at elimden geldiğince yardımcı olurum takıldığın yer olursa. Süreci yaşamış biri olarak. :)
Çok teşekkür ederim hocam. Eğer bir gelişme olursa sizden bilgi almak isterim bu konulardan.
 
Peki get ile aldım. Farklı ürün çıktı diyelim. nasıl paramı geri alacağım.
Ürünü aynen geri adrese yollarsın ve sahibinden üzerinden onay vermezsin. Zaten sahibinden parayı kendi havuzunda tuttuğu için sana geri iade eder. Onay vermediğin sürece sahibinden parayı satıcıya aktarmıyor. GET ile almanın avantajı sahibinden sitesinin aracı olması. N11 sitesi gibi örnek olarak.
 
Ürünü aynen geri adrese yollarsın ve sahibinden üzerinden onay vermezsin. Zaten sahibinden parayı kendi havuzunda tuttuğu için sana geri iade eder. Onay vermediğin sürece sahibinden parayı satıcıya aktarmıyor. GET ile almanın avantajı sahibinden sitesinin aracı olması. N11 sitesi gibi örnek olarak.
Anladım. Misal aynı olay başıma geldi. Geri gönderdim satıcıda dedi ben ürünü düzgün gönderdim. Alıcı yalan söylüyor. Bu durumda ne yapmam lazım.
 
Öncelikle geçmiş olsun.Ürünü görmeden,test etmeden hiçbir güvenlik önlemi almadan(get ile alışveriş) nasıl ödeme yapabiliyorsunuz gerçekten üzüldüm.Kesinlikle savcılıkta hakkınızı aramanız gerekiyor ki bu tür insanlar cezalarını çeksin,başkasınında canı yanmasın.Tekrar tekrar rica ediyorum herkesten test edebileceğiniz ürünleri satın almalısınız,en azından ben böyle düşünüyorum,özellikle elektronik(telefon,pc donanım,beyaz eşya vb)gibi ürünlerde.Umarın karaktersiz! şahıs cezasız kalmaz.
 

Geri
Yukarı