Sahibinden GeT ile dolandırıldım

4 gün önce sahibinden de 700 TL'ye get ile RAM'lerimi satım. Normalde 3 gün onaylanma süresi var 3 gün beni oyaladı ve günün sonunda beni engelledi ve siparişi iptal eti. Şimdi bu adam ürünü bana geri yollayacak paketin içine başka bir şey koyacağı meçhul. Ben kargo geldiği zaman imzayı atmadan önce paketi açıp kontrol etsem herhangi bir bir sorun çıkarsa tutanak tutsam işe yarar mı?
Dolandırıldıgını nasıl anladın kı bir ürün gelsin de ondan sonra dolandırılıp dolandırılmadıgına karar ver, pireyi görmeden yorganı yakıyorsun.

Çok basit seri numarasını ve tarıhı gozukecek şekılde fotograf çek dolandırılırsan ver mahkemeye.
Göndermeden önce paketi hazırlarken video ve fotoğraf almak, kargoya verirken fotoğraf ve video almak. Ama bunlar da kesin olarak kanıt sayılmaz.
Arkadaşlar bunlar alınabilecek önlemler ya da dolandırıcılık olduktan sonra yapılacak işler. Adam kötü niyetliyse bunu yapar sonra mahkemelerde uğraşırsınız.

Hocam kargoyu şubedeki çalışanlara durumu anlatarak şubede videoya çekerek açın. Eğer bir sıkıntı olursa sahibindeni arayıp bildirin işlemi durdururlar.

Bende böyle dolandırılmaktan korkuyorum bundan korunmanın bir yolu var mı?

Havale sonrası kargo yaparak.

Arkadaşlar bunlar alınabilecek önlemler ya da dolandırıcılık olduktan sonra yapılacak işler. Adam kötü niyetliyse bunu yapar sonra mahkemelerde uğraşırsınız.

Zaten şu an bir şey yapamaz gondermeden seri numarasını fotolasın sorun kalmaz.

Dolandırıldıgını nasıl anladın kı bir ürün gelsin de ondan sonra dolandırılıp dolandırılmadıgına karar ver, pireyi görmeden yorganı yakıyorsun.

Adam mesajlarıma cevap vermeyip engelleyip siparişi iptal etti önceden yardımcı olmak adına numarasını istedim vermemişti orada kıllandım zaten.

Havale sonrası kargo yaparak.

Öğrenci adamım hayatımda ilk defa get ile satış yaptım inşallah RAM'ler gelir sağ sağlim yoksa kalpten giderim boşu boşuna PC siz kaldım onun üzerine ekleyip RAM alacaktım.

Hocam adamı ilk önce biraz tehdit edin sonra dava edin.

Onu da yapacağım arka taraftan adı adresi belli.

Adam mesajlarıma cevap vermeyip engelleyip siparişi iptal etti önceden yardımcı olmak adına numarasını istedim vermemişti orada kıllandım zaten.

Hocam kargoya verdiğinizde size bir kağıt verilmesi (verilmese bile görevliden rica ederek o bilgi stickerının resmini çekin) lazım orada alıcının telefon numarası yazıyor.

Maalesef tüm online satış işlemleri alıcıyı korur. Bu normal ticaret yapsan dahi başına gelebilecek bir etken. Maalesef e-ticarette bu tip riskleri göze almak zorundasın. Umarım sizi üzecek bir meblağ değildir. Get gibi platformlardan satış yaparken kendinize bir kota belirleyin. E-ticaret genel olarak bir kumardır.

Öğrenci adamım hayatımda ilk defa get ile satış yaptım inşallah RAM'ler gelir sağ sağlim yoksa kalpten giderim boşu boşuna PC siz kaldım onun üzerine ekleyip RAM alacaktım.
Saçma bi kargon gelsin teslım alırken ve ıcını acarken video çek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı