Sahibinden GET ile dolandırılma ihtimali var mı?

Hocam peki farz edelim ürünü beğenmedim geri gönderdim, sahibinden aldığı komisyonu da geri iade ediyor mu?

Bu konuda fikrim yok fakat sanmıyorum. Henüz hiç iade yapmadım. Etmiyor olsa bile satıcının bu durumdan bir kazancı olmayacağı için yalan söyleme olasılığı düşük.

Sahibinden üzerinden geçmişte -GET ile- kullanmadığım ürünleri (ekran kartı, pc, konsol vs) sattım.

GET satıcıdan ziyade alıcıyı koruyan bir sistem. Zira, alıcı muhtelif bahanelerle ürünü geri çevirebilir veya alışverişi manipüle edebilir. Pratikte de sıklıkla yaşanıyor bu problem.

Satıcıysanız, GET ile yapacağınız alışverişte alıcının niyetini anlamaya çalışmak fevkalade önemli. Fiyat pazarlığı yapmayan, ürün hakkında pek soru sormayan alıcıların GET talebini direkt red etmek gerek. Ayrıca GET alışverişlerinde ürün ve paketleme aşamalarını fotoğraflamak, kötü niyetli alıcılara karşı kendinizi korumak için önemli.

Alıcıysanız, GET sizi kötü niyetli satıcılardan koruyacaktır. Ancak GET ile satış yapan satıcılar komisyon maliyetini genelde satış bedeline ekler. Bu da yaklaşık %10 civarında farka tekabül eder. Bu arada onay vermeden önce; ürünün gizli ayıbı var mı diye iyice kontrol etmenizde fayda var. Kötü niyetli satıcı, alışverişe onay vermeniz için sıkıştırmaya çalışabilir. Bu tip tuzaklara dikkat etmekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı