Sahibinden GeT İşleyişi

199688

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Bu konuda birkaç sorum olacak. Öncelikle arkadaşlar bildiğiniz üzere bilgisayar alırken 6 ay peşin fiyatına taksit imkanı sunuyor Sahibinden bize GeT ile. Biz şimdi 6 ay peşin fiyatına taksit ile alırsak satıcıya nakit parası direkt gidiyor mu yoksa 6 ay boyunca taksit taksit mi iletiyoruz acaba?

Bir diğer sorum ise GeT kargo ücretleri. Örneğin ATX bir kasa sipariş ettim içi dolu olacak şekilde ortalama kargo parası kaç TL tutar? İlden ile değişkenlik gösterir ama ortalama 500 km diyerekten.

Parası direk gidiyor sen bankaya taksiti ödüyorsun diye biliyorum.
Kargo çok pahalı olmaz ama ekran kartını çıkartıp yollarsa daha iyi olacaktır. Tam bilmiyorum kilosuna göre hesap yaparlar.

Bir diğer sorum ise GeT kargo ücretleri. Örneğin ATX bir kasa sipariş ettim içi dolu olacak şekilde ortalama kargo parası kaç TL tutar? İlden ile değişkenlik gösterir ama ortalama 500 km diyerekten.

Şu linkten gerekli yerleri doldurarak hesap yapabilirsiniz. Sürat Kargo'yu rastgele verdim. Hangi kargo şirketini kullanacaksanız onun sayfasından da hesaplayabilirsiniz.

6 ay taksit ile satın alırsan; bankan tüm parayı Sahibinden.com havuzuna iletir. Ürün eline ulaşıp onay verdikten 3 gün sonra da alıcının hesabına aktarılır. Kısacası, bankaya borçlanmış olursun hepsi bu. Karşı taraf tüm parayı tek seferde, en geç 4-5 gün içerisinde alacaktır.

Kargo ücretini kimin üstleneceği bilgisi de "Satıcı ilan oluştururken" seçenekler üzerinden kontrol edilebilir. 1 kasa 500km mesafeye ortalama 50TL ücret ile gönderiliyor.

6 ay taksit ile satın alırsan; bankan tüm parayı Sahibinden.com havuzuna iletir. Ürün eline ulaşıp onay verdikten 3 gün sonra da alıcının hesabına aktarılır. Kısacası, bankaya borçlanmış olursun hepsi bu. Karşı taraf tüm parayı tek seferde, en geç 4-5 gün içerisinde alacaktır.

Kargo ücretini kimin üstleneceği bilgisi de "Satıcı ilan oluştururken" seçenekler üzerinden kontrol edilebilir. 1 kasa 500km mesafeye ortalama 50TL ücret ile gönderiliyor.
Bir arkadaşım anlaşmalı kargo olduğu için ucuza gelir demişti. Ortalama 25 TL dedi oda.

Yurtiçi kargoydu, yanılmıyorsam 2 sene falan önce başladı bu anlaşmalı kargo olayı; gönderici anlaşmalı olarak yollarsa 25'i geçeceğini sanmam. Satış kodunu kargo görevlisine iletmesi yeterli.
Ama bilinçsizce herhangi bir kargo şubesinden veya anlaşmasız olarak Yurtiçi şubesinden gönderim sağlarsa 40-50TL'den aşağı fiyat çekeceklerini sanmam.

Satıcı ekran kartı gibi parçaların arka plaka vidalarını iyice sabitlesin, ağır bir hava soğutma sistemi varsa sarkaç ile sabitlesin gerekirse. Ufak olsun diye koruma malzemesinden kaçmasın, kargoda başına bir bela gelirse hakkını alman 6 ay sürer :)

GET ile alışveriş rehberi konusunu da paylaşayım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı