Sahibinden satıcı iadeyi reddedebilir mi?

teknofan92

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Sahibinden'den Wacom tablet aldım ama boyu küçük olduğu için birkaç saat kullandıktan sonra ellerim ağrıyor. Bu yüzden iade istedim, ama satıcı eğer kalem uçlarında aşınma varsa kapıda tutanak tutacağını, evime geri geleceğini, Sahibinden'e bilgi verip savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi. Satıcı isterse iadeyi reddedebilir mi? Görüşlerinizi bekliyorum.

Merhaba, Sahibinden'den Wacom tablet aldım ama boyu küçük olduğu için birkaç saat kullandıktan sonra ellerim ağrıyor. Bu yüzden iade istedim, ama satıcı eğer kalem uçlarında aşınma varsa kapıda tutanak tutacağını, evime geleceğini, Sahibinden'e bilgi verip savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi. Satıcı isterse iadeyi reddedebilir mi? Görüşlerinizi bekliyorum.
Tutanak ile kargoyu evine yollayamaz. Ancak mahkeme yoluna gitmesi lazım oda kanıtlanamayacak bir şey çünkü siz aldığınız gibi geri verdiniz oda aynı şekilde geri aldı.

İadeyi reddedebilir. Koşulsuz iade hakkı ürünün canını çıkarıp geri gönderme hakkı tanımıyor. Canınız sıkıldığında satıcının elindeki tüm ürünleri alın, kırıp geri gönderin, işletme batsın. Böyle bir hakkı yok tüketicinin. Eğer kalem uçları gerçekten aşındıysa bunu video ile kanıtlarsa reddeder. Kötü niyetli biri ise de reddedebilir. Eğer uçlar aşınmadı ise reddedemez. göndermeden bunu video ile kanıtlasaydın senin yararına olurdu.

İadeyi reddedebilir. Koşulsuz iade hakkı ürünün canını çıkarıp geri gönderme hakkı tanımıyor. Canınız sıkıldığında satıcının elindeki tüm ürünleri alın, kırıp geri gönderin, işletme batsın. Böyle bir hakkı yok tüketicinin. Eğer kalem uçları gerçekten aşındıysa bunu video ile kanıtlarsa reddeder. Kötü niyetli biri ise de reddedebilir. Eğer uçlar aşınmadı ise reddedemez. göndermeden bunu video ile kanıtlasaydın senin yararına olurdu.
Param güvende sisteminin nasıl çalıştığını biliyor musunuz? Artı olarak arkadaşın ürüne zarar verdiğini nasıl biliyorsunuz? Belki adam para koparmanın peşinde. Bu piyasada böyle insanlar çok var.

Param güvende sisteminin nasıl çalıştığını biliyor musunuz? Artı olarak arkadaşın ürüne zarar verdiğini nasıl biliyorsunuz? Belki adam para koparmanın peşinde. Bu piyasada böyle insanlar çok var.

Çoğu digital ürün, koruma bandı vs gibi aparatlarla kutulanır. Aldığınız ürünü araştırmadan alıp, kullandıktan sonra küçük diye iade etmenin mantığı yok.. Amazon olsa anlarım, geri iade alırlar ama kullanılmış bir ürünü satıcı neden alsın..

Alıcı ürünü beğenmedi ama bana eksik / bozuk yolladı. Ben ne yapacağım?

sahibinden.com, ürünler ve ilanlar konusunda sadece yer sağlayıcı hizmeti vermekte olup ürünlerin içeriğini bilmemektedir. Ürünün bozuk gönderildiği veya bozuk geldiği yönünde bir karar verememektedir.

Hasarsız olarak gönderim yaptığınız ürününüze zarar verilerek geri gönderim yapıldıysa konuyla ilgili olarak size gelen ürünle ilgili olarak alıcı hakkında yasal yollara başvurabilirsiniz. Bu doğrultuda öncelikle ürün gönderirken paketleme işlemini kargo görevlisinin yanında gerçekleştirmeniz ve ürünün genel görünüşü hakkında kargo görevlisine ürünü gönderirken bir tutanak tutturmanızı öneririz. Aynı şekilde tarafınıza gelen ürünü de kargo görevlisinin yanında tutanak tutturarak açabilirsiniz. Ürününüzle ilgili olarak bu şekilde oluşabilecek bir durumda elinizdeki belgeleri yasal bir işlem başlatmak için kullanabilirsiniz.

Eğer kalem uçları gerçekten aşındıysa bunu video ile kanıtlarsa reddeder. Kötü niyetli biri ise de reddedebilir. Eğer uçlar aşınmadı ise reddedemez

Ben "sen ürüne zarar vermişsin o yüzden reddeder, satıcı haklı" mı demişim? "Eğer" kelimesinin cümlede neden kullanıldığını bir öğrenin sonra cevap verin lütfen...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı