Sahibinden sitesinde param güvende olmadan satış yapabilir miyim?

Galeci96

Yoctopat
Sahibinden sitesine üye oldum. Çünkü Letgo'da elden satışta uzun süredir bir şey satamadım çünkü gelen teklifler çok komik. Sahibinden'de alıcılar param güvende ile istiyormuş galiba ama bazı konular gördüm ve bu yöntemi kabul etmiyorum. Normalde ben alıcı olsam ben de param güvende ile isterdim belki yani olabilir. Tabi ben tanımadığım birinden 2. el almıyorum orası ayrı. Ama satarken param güvende ile vermek istemiyorum çünkü ayrıca satacağım mala da güveniyorum. Mesela 0 açılmamış bilgisayar parçası satacağım ve faturasını vermeyeceğim. 0 üründe sorun çıkması çok zor sanırım, çıkarsa da seri numarasından halletsin garanti işini alan kişi.

Sahibinden'de deneyimli arkadaşlara sormak istedim. İlanlarımı bu şekilde koysam param güvende olmadan, sonra da parayı IBAN'ıma peşin istesem ve karşı taraf IBAN'a parayı gönderdiği gün kargoya versem nasıl olur? Karşı taraf güvenmezse sorun değil yani o zaman başka satıcı bulsun. Ben sadece bu şekilde olur mu onu soruyorum yani Sahibinden'in işleyişine kural dışı değildir herhalde değil mi?

2. sormak istediğim ücretsiz olarak kaç tane ilan açma şansım var. Ücretsiz ilanlarda Sahibinden sitesinin bu işten kazancı nedir?

3. ve son sorum, benim adres bilgimin kargoda karşı tarafa gitmemesi için param güvende ile göndermem lazımmış galiba bu doğru mu? Param güvende kullanmayacağım için karşı taraf ad soy ad, telefon ve adres bilgisini görecek öyle mi?

Ben direk başlıktaki sorunuza cevap vereyim; Evet param güvende olmadan da satış yapabilirsiniz ben yapıyorum.

2. sorunuza cevap olarak şuana kadar 8 ilan açtım teknoloji ürünlerinde, hizmet bedeli altında yüzde 10 komisyon alıyor kazandı bu.

3. sorunuzu pek anlamadım ama bahsettiğiniz adres ve kişisel bilgileri siz istemediğiniz sürece paylaşamazlar.

3. ve son sorum, benim adres bilgimin kargoda karşı tarafa gitmemesi için param güvende ile göndermem lazımmış galiba bu doğru mu? Param güvende kullanmayacağım için karşı taraf ad soy ad, telefon ve adres bilgisini görecek öyle mi?
Kargoda adın soyadın kargonun çıkış yaptığı şube yazar ev adresin yazmaz.

Param Güvende olmadan tabii ki satış yapabilirsin de benim merak ettiğim elinde ürünün faturası varsa neden vermek istemiyorsun? Faturalı ürün daha hızlı satılır. Yazından anladığım kadarıyla sanırım faturanın üstünde ismin yazdığı için korkuyosun. Korkma bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı