Sahibinden üzerinden dolandırıldım mı?

Hocam adama ilk başta kapora göndereyim ayırın dedim, ürünün yarısı kadar kapora istedi ben de yarısını göndereceğime hepsini göndereyim kargolasın bari diye düşündüm.

Dostum bakın benden size bir tavsiye, bilgisayar ve telefon gibi cihazları yüz yüze görüşmeden kesinlikle satın almayın. Ben makinemi satarken adam ta Pendik'ten geldi baktı cihaza, oturdu test etti anlaştık, ikimizin de içi rahat etti.

Adam dolandırıcı olmasa bile farzedin ki kargoyla yolladı, kargoda hasar görme ihtimali çok büyük. Yine tutanaktır vb. uğraşır durursunuz.

Hocam zaten normalde adınıza bir kargo gönderildiğinde otomatik SMS geliyor, bazen geliyor bazen gelmiyor o ayrı mesele. SMS gelmediği için şüpheleniyorum ben biraz, çünkü adam ısrarla kargoya verdiğini söylüyor fakat hangi kargo olduğunu bilmiyorum, aradığımda çok kısa konuşup kapatıyor, bence gerçekten de meşgul olabilir. Dediğim gibi yarını bekleyeceğim, çünkü sahibinden üzerinden attığım mesajlara da hep geç cevap vermişti.

Hayır duruyor hala.

1 aylık garantili msi game x trio 3070 (LHR DEGİL) - MSI Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 917178480

Adama yazdım şimdi satılık mı diye. Cevap versin dönerim sana.

Kargo firmasını gidip teslim edecek vakti olan adam yoldayken ve sokaktayken bir makbuz fotoğrafı çekip atamıyor veya takip no yazamıyor mu? 30 saniyelik işi yapamıyor demek nasıl meşgulse.

Ben eski sistemimden çoğu parçayı elden sattım ama 1-2 tanesi başka şehre gitti. Parayı aldığım gibi direkt ararım karşı tarafı o an işim varsa söylerim yoksa hızlıca çıkarım veririm kargoya daha kargo firmasından çıkmadan bir köşede makbuzun fotoğrafını çeker karşıya gönderirim. İş böyle yapılır adam %90 ihtimalle ne göndereceğim keriz parası moduna geçti. Belki sonra bela olmasın diye kargolar kim bilir.

Kargo firmasını gidip teslim edecek vakti olan adam yoldayken ve sokaktayken bir makbuz fotoğrafı çekip atamıyor veya takip no yazamıyor mu? 30 saniyelik işi yapamıyor demek nasıl meşgulse.

Ben eski sistemimden çoğu parçayı elden sattım ama 1-2 tanesi başka şehre gitti. Parayı aldığım gibi direkt ararım karşı tarafı o an işim varsa söylerim yoksa hızlıca çıkarım veririm kargoya daha kargo firmasından çıkmadan bir köşede makbuzun fotoğrafını çeker karşıya gönderirim. İş böyle yapılır adam %90 ihtimalle ne göndereceğim keriz parası moduna geçti. Belki sonra bela olmasın diye kargolar kim bilir.

Hocam şöyle ki, ben bu öğlen 12 de parayı gönderdim adama adam bana ürünü iyice paketleyeceğini kırılmaması için vs öyle kargolayacağını söyledi. Aradan 2-3 saat geçti adama yazdım, yarım saat sonra kargoya vereceğini söyledi. Daha sonra aradan yine 1-2 saat geçti adama bana kargo bilgisi vs gelmediğini söyledim, adam bana 15dk önce kargoladığını söyledi, ben de kargo kodu göndermesini istedim adamdan bana WhatsApp'tan yazıyorum şimdi dedi ve kapattı telefonu ama ne kod yazdı ne de mesajlara cevap verdi, daha sonra aradan 4 saat kadar geçti yine bu sefer kargoya verdiğini arayıp sorgulatmamı söyledi. Ben de adama verirsen yurt içi ile ver dediğim için Yurtiçi Kargo'yu aradım, bana ait kargo olmadığını söylediler orada da. Adam da şimdi işte olduğunu ve meşgul olduğunu söyledi en son.

Dostum yarın sabah ilk işin şikayet etmek olsun. Geçmiş olsun şimdiden.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-08-10-20-21-36-367_com.sahibinden.jpg
    Screenshot_2021-08-10-20-21-36-367_com.sahibinden.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 123

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı