Sahibinden üzerinden dolandırılmış olabilir miyim?

Arkadaşlar bugün saat 2 gibi Sahibinden.com'dan Gigabyte B450M S2H ürününü satın aldım. Satın almadan önce ürünü Param Güvende ile satabilir misiniz diye sordum, ürünü taksitle almak için. Satıcı ise olmaz diye cevap verdi, ben de bunu komisyon ücretinden dolayı sandım. Sonra whatapps üzerinden konuşalım dedim. Oradan detaylıca sordum. Ardından PTT Kargo'ya ürünü verip size yollarım bilgilerini de atarım dedi. Ben de iyi tamam parayı yolladım adamın hesabına. Ardından da işime devam ettim. Akşam oldu adamdan mesaj gelmedi ben de mesaj yolladım. Adam cevap vermedi. Yine iki üç saat bekledim. Baktım cevap gelmeyince Sahibinden'de sahte hesap açıp yeni bir müşteriymişim gibi adamın ilanına mesaj attım. Dedim ürün satılık mı, adam evet satılık dedi. Ben de indirim sordum. 800'den 700'e düşürdü. Ardından adama yakın bir konumdan yarın gün içinde gelip alayım deyince bir anda mesajdan düştü. Şimdi sizce bu dolandırıcılık mıdır?(bana göre evet).

Sizce yarın normal konuştuğumuz numaradan arayıp konuşayım mı, kargoya verdiniz mi diye yoksa direkt karakola mı gideyim?
Hocam kesim satıcıdan olmuyor. Kesim yalnızca alıcıdan oluyor.

Hala gelip dolandırıldım mı diye sormanız bile komik. Kusura bakmayın ama bazı insanlar hak ediyor galiba. Yani tamam dolandırılabilirsin herkesin başına gelir ama hala "acaba dolandırıldım mı ya" demek nasıl bir düşünce? Daha ne olması gerekiyor? Adam telefon açıp "birader seni dolandırdım" mı desin?

İkinci el sitelerden aracı kurum olmadan alışveriş yapmayın. Kaç kez anlattık bunları. Ya da ürün sana gelsin ondan sonra öde. Ben satıcı olsam böyle satar mıyım hayır. Ben şahsen genel olarak internetten ikinci el ürün almam. Sırf ürün gelir mi gelmez mi değil bir de söylenildiği gibi gelip gelmeme mevzusu var. Görmek lazım.

Sizce yarın normal konuştuğumuz numaradan arayıp konuşayım mı, kargoya verdiniz mi diye.

Bu soruyu sorma amacım şuydu: Eğer adam kargoya verdim derse kargo bilgilerini isteyecektim, vermedim derse de ürünün detaylı resmini isteyecektim ama bu sefer de olayı çakıp, engeller üstüne de o banka hesabı sahteyse o hesaptan da parayı çeker diye bu riski alayım mı yoksa direk karakola mı gideyim yani bunu soracaktım ama fazla uzatmak istemediğimden kısalttım.

Diğer hususta hocam arkadaşa da dedim normal de gider elden alır test ederim ya da detaylıca fotoğraflarını ister öyle ürünü alırım ama iş aciliyete binince fazla soru soramadan ödemeyi yaptım. Bu olayda başıma ilk defa geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı