Sahibinden üzerinden satış yaptığım arkadaşa ürünüm kırılmış şekilde gönderildi

Evet iade etti, kargoya vermiş. Krampona üzülüyorum ben. Kendi kramponum olsa neyse de babamın sonuçta.
İşte sana anlatmaya çalıştığım da bu. Varsayalım ki o ürünü sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde gönderdiğinde, o vasıfsız eleman ürünü alır almaz kırmadığı ne malum? Bunu kanıtlayabilecek miydi?

İşte sana anlatmaya çalıştığım da bu. Varsayalım ki o ürünü sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde gönderdiğinde, o vasıfsız eleman ürünü alır almaz kırmadığı ne malum? Bunu kanıtlayabilecek miydi?
Sahibinden şikayet kısmına talep oluşturdum. Umarım paramı alırım. Krampona bir şey olmasa neyse de bildiğin kırılmış tabanı.

Evet iade etti, kargoya vermiş. Krampona üzülüyorum ben. Kendi kramponum olsa neyse de babamın sonuçta.
Elinizde gönderirken sağlam olduğuna dair kanıt varsa önce Sahibinden ile iletişime geçip sonrasında ise mahkemeye gidebilirsiniz. Sanırım müşteri hizmetleri bana THH ile çözüldüğünü söylemişti param güvende dolandırıcılıklarının.

Dava açmak için bir sürü harç vb ödeyeceğini ve vakit harcayacagini sanmıyorum. Ayrıca dava açsa dahi haklı çıkmaz, o para size ödediği bir para değil ve hizmet bedeli olarak sahibindene giden bir para, zaten ürünün iade garantisini veren sen değilsin sahibinden, bu konuda çıkan her türlü yukumluluk sahibinden sitesine ait, ki onlar da sozlesmelerinde bu bedeli iade etmeyecegini açıkça söyledikleri için, bu konudaki tek sorumlu bu parayı almaya direten arkadaş.
Ayrıca mahkemeye verirse kramponu önceden kirmadigini kanitlayamazsin video çekmediğin için, fakat o da kargodan alırken video çekmediği için kramponu sağlam alıp kirmadigini o da kanitlayamaz. Ayrica dolap Param Güvende gibi uygulamaları kullanırken alırken veeya verirken mutlaka video çekmeye ozen gösterin.
Son olarak, bana kalırsa adam sizi biraz kibar, saygılı bulmuş ezmeye çalışıyor. Zira siz de sağlam gönderdiğim kramponu kırık gönderiyorsunuz iade kabul etmem diyebilirdiniz, bunun yerine 800TL'lik malıniz islevsiz hale gelmesine rağmen iade alıyorsunuz. Sizi zayıf zannettiği için daha çok üstünüze geliyor gibime geldi.

Dava açmak için bir sürü harç vb ödeyeceğini ve vakit harcayacagini sanmıyorum. Ayrıca dava açsa dahi haklı çıkmaz, o para size ödediği bir para değil ve hizmet bedeli olarak sahibindene giden bir para, zaten ürünün iade garantisini veren sen değilsin sahibinden, bu konuda çıkan her türlü yukumluluk sahibinden sitesine ait, ki onlar da sozlesmelerinde bu bedeli iade etmeyecegini açıkça söyledikleri için, bu konudaki tek sorumlu bu parayı almaya direten arkadaş.
Ayrıca mahkemeye verirse kramponu önceden kirmadigini kanitlayamazsin video çekmediğin için, fakat o da kargodan alırken video çekmediği için kramponu sağlam alıp kirmadigini o da kanitlayamaz. Ayrica dolap Param Güvende gibi uygulamaları kullanırken alırken veeya verirken mutlaka video çekmeye ozen gösterin.
Son olarak, bana kalırsa adam sizi biraz kibar, saygılı bulmuş ezmeye çalışıyor. Zira siz de sağlam gönderdiğim kramponu kırık gönderiyorsunuz iade kabul etmem diyebilirdiniz, bunun yerine 800TL'lik malıniz islevsiz hale gelmesine rağmen iade alıyorsunuz. Sizi zayıf zannettiği için daha çok üstünüze geliyor gibime geldi.
Dolap üzerinden olsa iadeyi kabul etmemek için talep oluşturabiliyoruz fakat sahibinden'de görmedim. Şikayet talebi oluşturdum zaten. Ürünün satılmadan önceki gece çekilen fotoğrafları var sadece elimde.

Dolap üzerinden olsa iadeyi kabul etmemek için talep oluşturabiliyoruz fakat Sahibinden'de görmedim. Şikayet talebi oluşturdum zaten. Ürünün satılmadan önceki gece çekilen fotoğrafları var sadece elimde.

Maalesef ki kargoya verirken herhangi bir kanıt olmadığı için kabul edeceklerini sanmıyorum.

Sahibinden şikayet kısmına talep oluşturdum. Umarım paramı alırım. Krampona bir şey olmasa neyse de bildiğin kırılmış tabanı.
Kırılan kırıldı, olan oldu. Ancak burada 2 hatan var; güya sorunsuz bir ürünü göndermeden yani kargoya paketlemeden evvel fotoğraf veya video çekip kargoya vermen gerekiyordu. İkincisi ise; iadeyi koşulsuz şartsız kabul etmendi. Yani o elemana deseydin ki "Ben senin o ürünü kırmadığını nereden bileceğim?", işte burada hakkını rahatlıkla çıkarabilecektin. Geçmiş olsun, bu sana da hepimize de ders olsun.

Son düzenleme:
@ErenBcn Dostum ilk mesaj 2. fotoğrafta karşı tarafın numarası görünüyor. Yanıt verdiğin mesajın orada.

Kırılan kırıldı, olan oldu. Ancak burada 2 hatan var; güya sorunsuz bir ürünü göndermeden yani kargoya paketlemeden evvel fotoğraf veya video çekip kargoya vermen gerekiyordu. İkincisi ise; iadeyi koşulsuz şartsız kabul etmendi. Yani o elemana deseydin ki "Ben senin o ürünü kırmadığını nereden bileceğim?", işte burada hakkını rahatlıkla çıkarabilecektin. Geçmiş olsun, bu sana da hepimize ders olsun.
İlki benim hatam evet ama okul zamanı olduğu için babama vermiştim kramponu kargolasın diye. O ara çekemedim fotoğrafları. İade'yi ben kabul etmedim alıcı iade talebi açtığında otomatik kabul oluyor. Bana geldiğinde 48 saat içinde onaylamam lazım ama geldiğinde reddetme gibi bir şey bulamadım.

İade'yi ben kabul etmedim, alıcı iade talebi açtığında otomatik kabul oluyor. Bana geldiğinde 48 saat içinde onaylamam lazım ama geldiğinde reddetme gibi bir şey bulamadım.
Bunu yanlış biliyormuşum demek ki, sadece alıcının lehine işlemesi aşırı saçma olmuş. Neyse olan oldu, bu sefer de kargoyu alırken ve açarken de video ile kayıt al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı