Sahibinden'deki insanların tuhaflığı

Her malın bir fiyatı vardır. Ederine hızlı şekilde satılır, fiyatı makul olduğunda başka şehirden kapınıza kadar gelip alan olur. Bence insanların çoğunun düştüğü hata bu. Sıfırı şu kadar benimki en az şu kadar eder, etmez işte anlamıyorsunuz. Ürününüzün fiyatını piyasa belirler. Zamanında mining patlak verdiğinde ekran kartları 2-3 misli paralara satılmıştı o zaman kimse çıkıp da bir şey demedi. Fiyatı belirleyen piyasadır. Tabii bazen saçma sapan teklifler alabilirsiniz, bunun için tavsiyem açıklamayı iyi yapmak ve hala daha devam ediyorsa engelleyip umursamamaktır.

Sahibinden.com hakikaten cins cins insanlarla dolu. Belirttiğiniz garip abidik gubidik kişiliklerle ben de karşılaşıyorum.

PC parçaları, direksiyon seti, oyun konsolu vs. birçok ürün sattım sahibinden.com üzerinden. Ciddi ve dürüst alıcılar lafı eveleyip gevelemeden genellikle telefon numarası istiyor ve arayıp ürünle ilgili bilgi alıyor ve çoğunlukla da bir sonuca bağlanıyor.

Almayın oradan pahalı ürün .

Bende satış yapıyorum ve ederini belirlemek çok zor oluyor. i3 12100f ve r3 4300g satışında çok zorlandım. Garantileri devam ettiği için sıfır fiyatından çok az aşağıya koydum ama dönenlerin çoğu fiyat kırmaya çalıştı. 20 ay üstü garanti ve çok kullanılmamasına rağmen sıfıra yakın fiyata satmak çok zor. İnsanlar bildiğin bedavaya getirmenin derdinde. Mobilya satarken hiç sorun yaşamıyorum tabi özellikle teknoloji ürünlerinde nedense çok sorun oluyor.

Bende satış yapıyorum ve ederini belirlemek çok zor oluyor. i3 12100F ve R3 4300G satışında çok zorlandım. Garantileri devam ettiği için sıfır fiyatından çok az aşağıya koydum ama dönenlerin çoğu fiyat kırmaya çalıştı. 20 ay üstü garanti ve çok kullanılmamasına rağmen sıfıra yakın fiyata satmak çok zor. İnsanlar bildiğin bedavaya getirmenin derdinde. Mobilya satarken hiç sorun yaşamıyorum tabii özellikle teknoloji ürünlerinde nedense çok sorun oluyor.

Sıfır ile ikinci el bir olur mu hocam yapmayın. Bizim ülkemizde enflasyonist ortam olduğundan değer kazanıyormuş gibi oluyor. Yurt dışında bir teknoloji ürünü alındıktan 2 ay sonra yarı fiyatına anca satılır.

Sıfır ile ikinci el bir olur mu hocam yapmayın. Bizim ülkemizde enflasyonist ortam olduğundan değer kazanıyormuş gibi oluyor. Yurt dışında bir teknoloji ürünü alındıktan 2 ay sonra yarı fiyatına anca satılır.
Işte bu yüzden satmak yerine kenarda tutmak daha kârlı. Mesela 12100f 2 hafta kullanıldı onu yarı fiyatına satma şansım hiç yok. Ha garantileri biter en az 2 yıl kullanılır o zamanki piyasa fiyatının yarışına satılır anlarım. Ama 2 ay gibi süreler bildiğin komedi. Gerçekten avrupa da böyleyse adamlar zarar etmekten başka birşey yapmıyorlar.

Burasi yurt dışımı kardeşim (!)
Bencede. Sonuçta işlemci için konuşuyorum yorduğun süre kadar bir fiyat düşüyorsun. Yanı aldım iki günde ikinci el oldu yarıya düş hikaye.

Her malın bir fiyatı vardır. Ederine hızlı şekilde satılır, fiyatı makul olduğunda başka şehirden kapınıza kadar gelip alan olur. Bence insanların çoğunun düştüğü hata bu. Sıfırı şu kadar benimki en az şu kadar eder, etmez işte anlamıyorsunuz. Ürününüzün fiyatını piyasa belirler. Zamanında mining patlak verdiğinde ekran kartları 2-3 misli paralara satılmıştı o zaman kimse çıkıp da bir şey demedi. Fiyatı belirleyen piyasadır. Tabii bazen saçma sapan teklifler alabilirsiniz, bunun için tavsiyem açıklamayı iyi yapmak ve hala daha devam ediyorsa engelleyip umursamamaktır.
Gayet mantıklı bir yorum. Buna konu sahibi beğenmedim basıyorsa asıl tuhaflık kendisinde demektir. Önce aynaya bakınız. Bu gibi durumlarda bakış açınızı değiştirip kendinizi alıcı yerine koyun. Siz en çok kaç para verirsiniz o ürüne? Ona göre değer biçin sattıklarınıza.

Ölücüler her satışta vardır illa ki. Benim kastettiklerim gerçekten 2. el ürünü sizden almayı düşünenler için.

Gayet mantıklı bir yorum. Buna konu sahibi beğenmedim basıyorsa asıl tuhaflık kendisinde demektir. Önce aynaya bakınız. Bu gibi durumlarda bakış açınızı değiştirip kendinizi alıcı yerine koyun. Siz en çok kaç para verirsiniz o ürüne? Ona göre değer biçin sattıklarınıza.
Bence pek mantıklı değil. 2 ay sonra yarı fiyatına anca satılır yorumu yaptığı için diyorum. Garanti biter en az garanti süresi kadar kullanılır yarı fiyatına düşer dese kesinlikle anlarım.

Ölücüler her satışta vardır illa ki. Benim kastettiklerim gerçekten 2. el ürünü sizden almayı düşünenler için.
Mantıklı mı? Sizinde onlardan bir farkınız yok. Piyasası 30 olan laptopuma adamlar gelmiş 21-22-23-24-25 teklif eden var ve siz buna ederi diyorsunuz aynen kanka. Zararına satalım enayiyiz ya. 30 alındı Macbook Air M2 cihazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı